• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Osamu Kobayashi
    Tür: Müzik, Dram
    Yapım Yılı: 2004
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/9.5

    Beck, uzun adı ile Beck: Mongollian Chop Squad, bizlere Yukio Tanaka’nın (arkadaşlarının deyişiyle Koyuki) sıradan bir çocuk iken grup kurup sahnelere kadar çıkış öyküsünü anlatıyor. Beck’in konusuna özetle değinecek olursak; Koyuki 14 yaşında ortaokula giden sıradan bir çocuktur. Küçüklüğünden beri tanıdığı biraz sapık arkadaşı ile günlerini geçirmektedir. Günün birinde Koyuki garip görünüşlü, Beck adındaki bir köpeği ufak çocukların zulmünden kurtarır ve Beck’in sahibi gitarist Ryusuke Minami ile tanışır. O günden sonra Koyuki Dying Breed adındaki yabancı grubu öğrenir ve yaptıkları rock müziği çok hoşuna gider. Koyuki’de Ryusuke’nin ona verdiği gitar ile gitar çalmayı öğrenmeye başlar. Çok geçmeden de Koyuki Ryusuke’nin asi kız kardeşi Maho ile tanışır ve bazı duygular beslemeye başlar. Kısacası bol dramlı, içinde aşk içeren ve en önemlisi bol rock – punk müzikli bir macera başlar.

    Mangasının yapımcısı Harold Sakushi’nin Red Hot Chilli Peppers’ten esinlenerek yarattığı Beck’in konusu klasik grup kurup ünlü olma çabası olarak görülebilir ama işlenişi onu diğer animelerden sivriltip üst sıralara taşımış. Öyle ki Koyuki her animede görmeye alıştığımız sert, dünya umurunda olmayan kızların hayran kaldığı biri değil, tam tersine günlük yaşamda daha çok karşımıza çıkan sessiz sakin, kendi işine bakan ufak tefek bir çocuk. Animede de bu çocuğun iki sene içerisinde (seri bittiğinde Koyuki liseye gidiyor olacak) nasıl gitar çaldığına, sesine, kızlarla ilişkisine, okul derdinde kısacası her şeyine gerçeğe uygun bir şekilde şahit oluyoruz.

    Görsel olarak Beck oldukça iyi ama bana bazı karakterler garip gelmedi değil. Misal Koyuki’nin çocukluk arkadaşı koca kafalı bir adama benzemiyor değil. Teknik olarak seriyi götürense şüphesiz müzikler. Açılış parçası “Hit in America”dan tutun Beck’in çaldığı Face, Sway, My World Down’a kadar neredeyse her parça mükemmel bir seviyede. Hani deriz ya şu animenin müzikleri veya açılışı kötü diye, işte Beck’te öyle bir durum söz konusu değil. Sonuç olarak ben aksiyonlardan, silahlardan veya fantastik güçlerden başka bir soluk arıyorsanız Beck: Mongolian Chop Squad mükemmel bir tercih olur derim.

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Biraz önce bitirdim çok güzel bir animeydi en çok I've Got A Feeling ve Slip Out şarkılarını beğendim. Ayrıca devamını içeren mangası da mevcut

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan