• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Ichiro Itano
    Stüdyo: Gonzo
    Tür: Aksiyon, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2004
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/9



    Sıra dışı bir anime olan Gantz, bizlere Kei Kurono’nun başından geçen olayları anlatıyor. Kei Kurono, diğer çoğu anime serilerinden alışık olduğumuz sevecen, arkadaşlarını düşünen ve iyiliksever bir karakter değil, tam sersinde küfürbaz, kızlara ve yetişkin dergilerine düşkün, sadece kendisini düşünen bir karakterdir. Yine her zamanki gibi sıradan bir günde evine doğru gitmek için metro istasyonunda trenini beklemeyi koyulur. Derken gündüz vakti içmiş sarhoş evsizin teki raylara düşer ve kimse kurtarmak için kılını bile kıpırdatmaz; bir kişi hariç. Kei’in ilkokuldan arkadaşı olan ve o zamandan beri görmediği Masaru Kato hiç düşünmeden raylara atlar ve adamı kurtarmaya çalışır. Fakat adam tek başına raylardan çıkamayacak kadar ağırdır ve Kato yardım isteyerek etrafına bakınır. İşte o an yıllardan beri görmediği Kurono gözüne çarpar ve ondan yardım ister. Kurono’da gönülsüzce raylara atlar ve ikisi beraber sarhoş adamı kurtarırlar. Ama ikisi zamanında raylardan çıkamaz ve hızla gelen ekspres trenin altında kalırlar. İkili gözlerini açtıklarında kendilerini Tokyo kulesinin yakınında bulunan bir apartmanda bulurlar. Onların dışında da birkaç kişi daha bulunmaktadır ve hepside ölüp bu odaya gelmiştir. Kimse bu apartman dairesinden çıkamamaktadır ve işin ilginç yanı odanın ortasında dev, siyah bir küre vardır. Kimse ne olduğunu anlayamadan dev siyah küre, Gantz’dan radyo sesi yükselir ve kürenin yüzeyinde yazılar belirlemeye başlar.

    Yazdığına göre odada bulunan herkes ölmeden saliseler önce bu odaya getirilmiştir ve hayatları Gantz’ın elindedir. Eğer ona itaat edip kurallarına uymazlarsa bu sefer gerçekten öleceklerdir. Kurallar oldukça basittir; Gantz’ın size sunduğu özel giysileri giyerek ve özel silahları kullanarak belirli bir süre içinde gösterilen “uzaylı” hedefi öldürmektir. Eğer başarırsanız puanla ödüllendirileceksinizdir ve Gantz sizi tekrar çağırana kadar günlük hayatınıza devam edebileceksinizdir. Eğer ölürseniz veya belirli süre içinde hedefi yok edemezseniz bu sefer gerçekten öleceksinizdir. Eğer yüz puana ulaşırsanız özgürlüğünüze kavuşacaksınızdır. Kısacası hayatta kalmak için Gantz’ın korkunç ve kanlı oyununa katlanmak zorundasınızdır.

    Gantz’ın konusu anlattığım gibi oldukça ilginç. Kurono ve Kato ölmüş olmaları gerektiği halde kendilerini ölümcül bir oyunun ortasında bulurlar ve burada Kishimoto ile tanışırlar. Üçü yakın bağ kurarlar ve hayatta kalmaya çalışırlar. Teknik bakımından oldukça kaliteli olan Anime görsel olarak bizlere bir hayli fazla aksiyon sahneleri sunuyor. Hemen her bölümde karşınıza parçalanmış vücutlar, fışkıran kanlar çıkabiliyor. En önemlisi ise anime haddinden fazla cinsel içerik içeriyor. Bu yüzden anime sadece ama sadece +18 izleyiciler için uygundur. Animenin görüntü kalitesi ise fevkalade güzel ve detaylı. Karakter tasarımları çok hoşuma gitti ama nedense her bayan karakterin göğüsleri diğer animelere göre bile fazla büyük olmuş. Müziklere değinecek olursak açılış videosu ortalamanın üzerinde hareketli bir parça, kapanış müziği ise daha yavaş bir parça ve benim çok hoşuma gitmişti.

    Sonuç olarak Gantz sadece yetişkinlere hitap eden bol şiddetli ve cinsel öğelere sahip bir anime yapımı. Yapımın mangasını merak edenler için ufak bir bilgi vereyim, mangada konu bambaşka ilerliyor ve animeden çok farklı seyir alıyor. Ayrıca Gantz’ın 2005 yapımı bir PS2 yapımı bulunmakta. Son sözler olarak şunu söyleyebilirim ki Gantz mutlaka izlenmesi gereken sıra dışı bir yapım.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. ellerine sağlık arkadaş. çok güzel anlatmışsın. Gantz serisi ve genel olarak animelere dair çalışmaların için teşekkürler.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan