• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Konosuke Uda
    Tür: Okul, Komedi, Romantizm
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/9.5



    Lovely Complex, 2007 yapımı bir anime ve bir kız olmasına rağmen 170 cm boyu ile okulunun en uzunları arasına giren Risa Koisumi ile bir erkek olan ve tam tersi olarak okulun en kısalarından olan 156 cm boyundaki Atsushi Otani arasındaki romantik ve bir o kadarda komik hikâyelerini anlatıyor. İkili sürekli olarak birbirleri ile didişmekte ve etraflarındakileri güldürmektedirler. Bu yüzden onlara öğretmenleri tarafından “All Hanshin Kyojin” (Japonya’da biri kısa, biri uzun olan komedi ikilisi) lakabı takılmıştır.

    Seride Risa ve Otani’nin maceraları arkadaşları Nobuko ve sevgilisi Nakao ile erkeklerden pek haz etmeyen Chiharu ile yaz okulunda kalmaları ile başlıyor. Bir başka sınıftan olan Suzuki’ye Risa âşık olur ve Otani’den aralarını yapmalarını ister. Fakat Otani’de karşılığında Risa’nın arkadaşı Chiharu’yu kendisine ayarlamasını teklif eder. Sonunda Risa, Otani ve arkadaşları Suzuki’yi de davet ederek denize giderler. Ama plajda olaylar planlandığı gibi gitmez ve Suzuki ile Chiharu birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar. Bunu gören Risa ve Otani, planlarından vazgeçer ve Suzuki ile Chiharu’yu kendi hallerine bırakır. Sonunda ikili aralarında bir iddiaya girer ve iddianın amacı kim daha önce sevgili bulacak yönündedir. Fakat bu iddiada fazla uzun sürmez ve başarısızlıkla sona erer.

    Okulun ilk dönemi bittiğinde Risa çok önemli bir şey fark eder. Aslında Otani ile ne kadar fazla didişse de ortak yönleri bir hayli fazladır. Özellikle ikisinin de çok büyük bir Umibozu (rap grubu) hayranı oldukları tüm okul tarafından bilinir. En sonunda ise Risa kendisinden aşağı yukarı 20 cm kısa olan Otani’den hoşlandığını fark eder ve arkadaşlarının da yardımı ile Otani ile arkadaşlıktan öte, sevgili olmaya çalışır. Böylelikle komikliklerle ve romantik sahnelerle dolu neşeli bir macera başlamış olur.

    Bahsettiğim gibi seride Risa ve Otani’nin sevimli macerası 24 bölüm olarak bizlere anlatılıyor. Serinin içeriğine girecek olursak; Lovely Complex’in içeriği için on numara diyebilirim. Seri görsel olarak oldukça kaliteli ve izleyenlerine büyük zenginlikler sunuyor. Gerek kullanılan renkleri olsun gerekse hiç eksik olmayan ve karakterlerin ruh hallerini gösteren sevimli mimikleri olsun bir numaralar. Özellikle sizi kahkahalara boğan bir sahneden sonra serinin sizlere duygulu anlar yaşatması arasındaki geçişler ve anlatım muhteşem olmuş. Serinin tek kusuru için, o da bence beğenmediğim giriş ve kapanış müzikleri o kadar. Son sözleri söylemem gerekirse, Lovely Complex’i mutlaka ama mutlaka izlemenizi öneririm. Böyle rengârenk, neşeli ve bir o kadarda duygusal bir animeyi izlemezseniz sizler için yazık olur.

    Bilinmesi Gerekenler
    •Lovely Complex’in Love Com adında “Live Action” bir filmi bulunmaktadır.

    { 4 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Ah ah en sevdiğim komedilerden. Üstüne romantik komedi tanımam. Risa'ya aşığım :D

      YanıtlaSil
    2. En sevdiğim kısa anime diyebilirim. Bu kadar güldüren başka anime görmedim ben :D

      YanıtlaSil
    3. Herhalde ilk kendim tercih ederek izlediğim anime diyebilirim (tv den çocukken izlediklerim hariç) beğenerek takip etmiştim :)

      YanıtlaSil
    4. bu anime duygu aktarimi yönünden müthiş. . hem aglatiyo hemkahkaha arttırıyor. . 3 tur izledim :)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan