• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Takeshiko Inoue
    Animasyon: Toei Animation
    Tür: Spor, Komedi
    Yapım Yılı: 1993
    Bölüm Sayısı: 101
    Anime Puanı: 10/9

    Slam Dunk adlı anime serisinin başkahramanının adı Hanamichi Sakuragi. Kendisi ve dört arkadaşının tüm işi kavga etmek ve olay çıkartmaktır. Hanamichi, ortaokulda tam elli ayrı kıza çıkma teklifi etmiştir ve hepsinden de ret cevabı almıştır. Özellikle teklif ettiği son kız “ben basketbol takımından Oda’ya aşığım” deyince Hanamichi basketboldan nefret etmeye başlar. Shohuku Lisesi’nde okumaya başladığında da durum pek farklı değildir. Hanimichi basketbol kelimesini söyleyen herkese gününü göstermektedir. Ta ki karşısına Haruko Akagi çıkana kadar. Haruko, Hanimichi’yi basketbol takımında oynaması için ikna etmeye çalışıyor. Hanimichi, Haruko’ya vurulduğundan teklifi hemen kabul eder ve az önce nedret ettiği basketbol en sevdiği spor oluverir. Ama iş sevmekle bitmez. Hanamichi hayatında eline basketbol topu almamıştır ve basketbol bilgisi sıfırdır. İşin içine Haruko’nun abisi, Shohuku basketbol takımının kaptanı Takenori Akagi ve Hanamichi gibi liseye yeni başkayan, Haruko’nun hayran olduğu süper çaylak sıfatı ile Kaede Rukawa girince Hanamichi’nin işi iyice zorlaşır. Lakin Haruko için Hanamichi her şeyi yapmaya, Takenori ve Rukawa’ya meydan okumaya bile razıdır. Ayrıca takıma sonradan katılacak olan Ryota Miagi ve Hisashi Mitzui’nin gelişi işler iyice renkli bir hal almaya başlar

    Japonya’da 90’lı yılların en iyi animeleri arasında gösterilen Slam Dunk, yirmişer dakikalık toplam 101 bölümden oluşuyor. Animenin ayrıca birde manga serisi vardır. Animede seri Shohuku’nun finalleri kazanması ile son bulurken manga, yani çizgi roman serisinde hikâye devam ediyor. Görüntü olarak Slam Dunk ortalamanın bir hayli üzerinde ve herkese hitap ediyor. Mizahi bir çizgi takınan animede üzüntü, sevinç, heyecan ve en önemlisi komedi öğeleri karşımıza çıkıyor. Kısacası Slam Dunk izlenmeye değer bir anime.

    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. ike ike Sakuragi Hanamichi. Keşke devamı da çekilse dediğim animelerdendir kendisi.

      YanıtlaSil
    2. en sevdiğim anime.Sakuragi Hanamichi için yok böyle bir karakter diyorum.anime tarihi böyle bir karakteri bir daha görür mü bilmiyorum.
      ikee sakuragi :)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan