• Nisan 26, 2010

    Yönetmen: Yoshiaki Kawajiri
    Stüdyo: Madhouse Studios
    Tür: Aksiyon, Dram
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8.5



    Yaklaşık bir saat yirmi beş dakika süren Highlander: The Search for Vengeance adlı anime, ölümsüz Colin MacLeod’u konu alıyor. Colin, küçük bir İskoç köyünün lideridir ve Marcus Octavius yönetimi altındaki Büyük Roma’ya karşı direnmektedirler. Fakat bu direniş çok sürmez ve başta Colin’in karısı olmak üzere tüm köyü yok olur. Colin enkaz altında kaldığı için bu kıyımdan sağ kurtulur ve intikam yemini ederek soluğu Marcus’un yanında bulur. Marcus ona eğer beni öldürebilirsen yaşarsın der ve ikili ölümüne bir savaşın içine girerler. Colin bu savaştan ölümcül bir yara alır ve deliye dönen atı onu son anda kutsal toprak sayılan “Stonehenge” adlı yere bırakır. Kutsal topraklarda ölümsüzlerin savaşması yasak olduğundan Marcus ölmek üzere olan Colin’i kaderi ile baş başa bırakır. Nitekim Colin ölür ama günün birinde yeniden canlanır ve bir druid ruhu olan Amergan ona artık bir ölümsüz olduğunu, birçok imparatorluğun yükselip çöküşüne şahit olacağını anlatır. Fakat hiçbiri Colin’in umurunda değildir. Colin’in tek yaşama amacı Marcus’tan intikamını almaktır.

    Asırlar boyunca Colin, Marcus’un peşine düşer. Çin’den Japonya’ya, yeniden MacLeod soyadını kazandığı İskoçya’ya, İspanya yerel savaşına, oradan ikinci dünya savaşına kadar birçok kez karşı karşıya gelirler. Ve şimdiki buluşmaları ise terör ve küresel ısınma yüzünden harap halde olan, genetik mühendisliğin insanları deforme ettiği 2187 yılının New York’udur.

    Konu olarak anlattığım gibi Colin MacLeod, iki bini yılı bulan süredir Marcus’un peşindedir. Anlatım olarak senaryo hem New York’ta hem de flashbacklerler geçmişte olanları anlatmaktadır. Yani bir yandan gelecekte olanları, bir yandan da geçmişte olanlara şahitlik ediyoruz. Atmosferde genellikle hiç düşmüyor ve bol aksiyon seriyi heyecanlı kılıyor. Yani senaryo ve hikayenin akışı bakımından animenin pek bir kusuru yok diyebilirim. Eksik bulduğum tek nokta Marcus’un ve hatta Colin’in nasıl birer ölümsüze dönüştüğünü anlayamadım. Tek anlayabildiğim Marcus’un her dokunduğu veya istediği kişi bir ölümsüze dönüşebilmektedir. Tabi bu tezim yanlış da olabilir. Dediğim gibi nasıl ölümsüz olunduğu kavramı üzerinde pek durulmamış.

    Çizimler bakımından Highlander: The Search for Vengeance çok kaliteli bir anime. Müzikler ise öyle ahım şahım değil ama kaliteli ve seriye uygun müzikler. Seslendirmeleri ise çok beğendim. Benim izlediğim İngilizce dublajlıydı (sonradan Director’s Cut adı altında Japonca dublajlı versiyonu da çıktı) ve seslendirmeler kulağa hiç de kötü gelmiyor. Özellikle aksan olayı çok hoşuma gitti. Yani asırlar önceki Colin’in konuştuğu ağır İngiliz aksanı ile New York’ta konuştuğu aksan arasında dağlar kadar fark var. Ufak bir ayrıntı gibi gözükse de aslında çok iyi düşünülmüş.

    Özet olarak Highlander: The Search for Vengeance kaliteli bir anime filmi ve bu tarzdan hoşlanıyorsanız mutlaka izlemenizi tavsiye ettiğim bir yapım. Ayrıca Highlander filmleri ile arasında senaryo bazında hiçbir bağlantı bulunmamakta. Yani benim gibi filmleri izlemeden animeyi rahatlıkla izleyebilirsiniz.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan