• Nisan 13, 2011

    Yönetmen: Atsunobu Umezawa
    Stüdyo: Toei Animation
    Tür: Fantastik, Macera
    Yapım Yılı: 1999
    Bölüm Sayısı: 44
    Anime Puanı: 10/8



    İlk bakışta Sailer Moon kopyası gibi gözükse de (yapımcılar da aynı zaten), Kamikaze Kaitou Jeanne’nin kendi has bir tarzı, havası var. Kötüleri yen, boss’a bir adım daha yaklaş mantığı ile hareket eden Kamikaze Kaitou Jeanne, birçoğumuzun izlediği ilk animeler arasında olduğu için yeri bir başkadır.

    16 yaşındaki Marron Kusakabe, ilk bakışta sıradan bir lise öğrencisidir. Fakat çok önemli bir özelliği vardır. Marron aslında 1400’lü yılların başında yaşamış olan Fransız özgürlük savaşçısı Jeanne d’Arc’ın reenkarnasyonudur. Bu arada, bir Japon’un bir Fransız’ın reenkarnasyonu olma fikri ilginç. Neyse, Marron koruyucu meleği Fin’nin yardımı ile Jeanne d’Arc’a dönüşerek dünyaya inen ve sanat eserlerinin içine saklanan şeytanları avlamaktadır. Yakaladığı şeytanların girdiği sanat eserleri yok olduğu için polisler onun bir hırsız olduğunu düşünürler. Öte yandan serinin diğer kahramanı Chiyaki’nin de kaderi Marron’un ki gibidir. Chiaki de Sinbad ismi altında (herhalde o da onun reenkarnasyonu) yardımcı meleği Access ile şeytanları avlamaktadır. İkili rakiptir ve her bölüm kimin başarıya ulaşacağını merakla izliyoruz. Bu arada, Marron’un başı en iyi arkadaşı ve bir polis kızı olan Miyako ile derttedir. Çünkü Miyako, Jeanne d’Arc’ı yakalamaya ant içmiştir ve polis kızı diye mi bilmem ama tüm polis teşkilatı 16 yaşındaki kızın emrindedir.

    Bahsettiğim gibi Jeanne d’Arc ve Sinbad her bölüm yarış içindedir ve kimin kazanacağını pek fazla kestiremiyorsunuz. Animenin uzunluğu 44 bölüm ve yarısı genellikle aynı geçiyor. Kötü bir şeytan sanat eserine giriyor, Jeanne ve Sinbad kapışıyor, Miyako da onları yakalamaya çalışıyor. Fakat asıl olaylar asıl senaryo başladığında gelişmeye başlıyor ki konu bir hayli ilginç. Bu animede de Marron’un dönüşümünü muhakkak her bölüm izliyoruz ve böylece 90’lı yıllarda kızların süper kahramanlara dönüşmesinin ne kadar da revaçta olduğunu anlıyoruz:) Yine Marron’un dönüşümü biraz daha mantıklı, saç rengi falan değişiyor. Bakınız Sailer Moon’a, kızlar iki toka takıyor ve aniden tanınmaz oluyor. Tıpkı Clark Kent’in gözlüğünü çıkarıp saçlarını diğer tarafa taraması gibi:)

    Kamikaze Kaitou Jeanne’nin çizimleri eski fakat oldukça güzel. Samimi ve neşeli çizimler animeye çok yakışmış ve atmosferi çok güzel tamamlıyor. Yani çok ciddi çizimler bu animeye gitmezdi. Çünkü gerek komedi unsurları, gerek dramı, gerekse fantastik öğeleri ile tam bir gençlik animesi olan Kamikaze Kaitou Jeanne’e ancak gerçek dışı çizimleri ve kocaman gözlü karakterleri bu kadar iyi tamamlayabilirdi. Müzikleri hakkında yine pek yorum yapamayacağım ama Almanca açılış parçası çok güzeldi.

    Nedenini bilmiyorum ama Kamikaze Kaitou Jeanne’nin de son iki veya üç bölümünü tıpkı Sailer Moon gibi kaçırmıştım. Artık internet var ama bizler de büyüdük ve anlıyorum ki bu anime sadece genç yaşa hitap ediyor. (7-12, bilemedin 7-14) Çünkü artık sonunu hiç merak etmiyorum:) Buna rağmen bu anime 90’lı yılların ve popüler olan kız dönüşümü animelerinin son halkalarından. Bu yüzden geçmişe dönsem son bölümlerini de izlemeye çalışırdım ama onun da zamanı artık geçti. Sailer Moon gibi Jeanne d’Arc’ta hafızalarımızda tatlı bir anı olarak kaldı.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Ojamajo Doremi ve Kamikaze Kaitou Jeanne benim çocukluğumda tv'den izlediğim ilk animelerdi. Yeni bölümlerini izlemek için bekler ve sabırsızlanırdım. Sanırım benim devrimde Kamikaze Kaitou Jeanne'ı iki kere verdi tv'de iki seferinde de izlemiştim :) bende yeri ayrıdır.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan