• Nisan 14, 2011

    Yönetmen: Junichi Sato
    Stüdyo: Toei Animaniton
    Tür: Komedi, Fantastik, Büyü
    Yapım Yılı: 1999
    Bölüm Sayısı: 51
    Anime Puanı: 10/7



    Benim ilkokul yıllarımda internete 10 – 15 dakikalığına girer, çabucak işimizi hallederdik. Öteki türlü fatura kabarır ve bizim evi arayanlar bize ulaşamazdı. Sayfalar dakikalar sonra açılır, bir mp3 on dakikadan önce inmezdi. Evet, en eski internetten, Ixir’den, 146’lı hatlardan bahsediyorum:)

    Çocukluğu benim gibi 90’lı yıllara ve 2000’li yılların başına gelenler televizyonda ne varsa onu izlerdi. Şimdiki gibi dilediğini seç, iki dakikada indir ve izle yoktu. Doremi de o zamanlar RTL 2 adlı kanalda Kamikaze Kaitou Jeanne ve Dragonball’ın arasında başladığı için mecburen izlerdik. Tarzı hiç bana göre olmasa da aslında ilginç ve eğlenceli bir animeydi.

    Serinin kahramanının adı Doremi Harukaze ve kendisi sekiz yaşında. Doremi, keşke büyü yapabilsem diye hayıflanadururken, günün birinde bir cadının işlettiği garip bir dükkâna girer. Doremi, dükkân sahibi kadının cadı olduğunu itham eder ve kadın gerçektende cadı olduğu için bir kurbağaya (daha doğrusu cadı kurbağası olan greenling’e) dönüşür. Her cadı, eğer kimliği açığa çıkarsa cadıya dönüşmektedir. Yeşil bir kurbağaya dönüşen dükkân sahibi Majo Rika, Doremi’yi çırak olarak yanına alır. Eğer Doremi dokuz cadılık sınavını da sağ salim geçerse Majo Rika yeniden eski haline dönüşebilecektir. Elbette Doremi de çok dikkatli olmalı çünkü ona da cadılık ile itham edilirse, o da tıpkı Majo Rika gibi kurbağa dönüşebilir. Ayrıca Majo Rika, Doremi’ye “ojamajo” lakabını takar çünkü ojama başa dert açan ve majo cadı demektir. Doremi’ye bu ilginç ve komik macerasında en iyi arkadaşları Hazuki ile Aiko ve küçük kız kardeşi Pop eşlik etmektedir.

    Yukarıda da bahsettiğim gibi Doremi’yi biraz mecburiyetten izledim ve zaten sonunu da getiremedim. Lakin izlediğim bölümler oldukça eğlenceliydi ve birbirinden ilginç olaylar yaşanıyordu. Tamamıyla büyü, müzik ve cadılıkla donatılmış olan bu anime yine tamamen küçük çocuklara hitap ediyor. Hem çizimleri olsun, hem içeriği olarak Doremi tam küçüklere göre.

    Doremi’ye de izlediğim animeler arasında olduğu için birkaç satır bir şey yazmak istedim. Doremi izlediğim en iyi animelerden değildi ama vakit kaybı da sayılmazdı. Severek izledim ama bırakınca da hiç üzülmedim diyebilirim.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan