• Ağustos 03, 2011

    Yönetmen: Itsura Kawasaki, Kazuya Nomura
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Aksiyon, Tarihi
    Yapım Yılı: 2009 - 2010
    Bölüm Sayısı: 13 + 13
    Anime Puanı: 10/4



    Sengoku Basara: Samurai Kings, Capcom’un aynı adlı oyunlarından uyarlanan bir animedir ve iki sezondan oluşmaktadır.

    Adından da anlaşılacağı üzere anime Sengoku döneminde geçiyor. Birçok general güç için amansız savaşlar vermektedir. Fakat içlerinden biri var ki, hepsinden çok daha tehlikelidir. Bu adam karanlık Lord Nobunaga Oda’dır. Öte yandan Sanada Yukimura ve Date Masamune adlı iki genç savaşçı, amansız bir rekabet içindedir. Fakat Nobunaga giderek güçlenmektedir ve farklı bölgelerden olan Sanada ile Date, diğer generallerle beraber Nobunaga’ya karşı gelmeye çalışır. İkinci sezonda ise bu ikili, arkadaşları ile beraber Toyotomi Hideyoshi’ye karşı mücadele vermektedirler.

    Sengoku Basara’nın konusundan kısaca bahsettikten sonra gelelim neden düşük puan aldığına. Öncelikle animenin konusu vasat. Her ne kadar karakterlerini tarihi kişilerden alsa da ortada belirli başlı bir konu yok. Anime “pat” diye savaş sahnesi ile başlıyor, herkes birbiri ile savaşıyor ve sonra herkes Nobunaga’ya karşı savaşıyor. Olay bundan ibaret. Tamam, animenin yoğunlaştığı olay savaşlar ama en azından konu biraz daha ilginçleşebilirdi. Ayrıca animenin artı yönü olması gereken savaş sahneleri bana göre tam bir fiyasko. Öyle abartılı, öyle komikler ki anlatamam. İki kişi savaşıyor, dağlar kül oluyor, denizler kuruyor, ordular havalara dağılıyor vs. Tabi bolca aduket de çekmeyi ihmal etmiyorlar. Elbette kaliteli dövüşler var ama çoğunluğu bu şekilde. Yukarıda bahsettim, karakterlerin çoğu gerçek yaşamış insanlardan oluşuyor ama sadece isim üzerinde. Ben gerçek Date Masamune’nin “Put ya guns on” dediğini hiç sanmıyorum. Anlatmak istediğim anime çok cıvık, ne konu bakımından sarıyor ne de dövüşleri ilgi çekici. En azından benim için öyle.

    Animenin tek iyi yönü ise teknik özellikleri. Çizimleri bir hayli başarılı ve müziklerinin de ondan aşağı kalır yanı yok. Hani anlattığım o dağların kül olması falan kurgusal olarak saçma olsa da görsel olarak bir hayli başarılı. Sadece dediğim gibi bazen Date'nin ingilizce konuşmasını sevemedim.

    Sonuç olarak her yerde ismini duyduğum, dövüş oyunları meşhur olan Sengoku Basara bana göre boş bir anime ve emin olun çok daha iyilerini bulabilirsiniz.


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. aynen dediğin gibi yalnız tek artısı seiyuu kadrosu kaliteli çünkü fazlaca anime izleyenlerde bir süre sonra belirli karakterlere ilgi arttığı gibi belirli seiyuulara da hayranlık oluşuyor bu seriyi sonuna kadar izlememin tek nedeni seiyuuları

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan