• Ekim 01, 2011

    Yönetmen: Tatsuyuki Nagai
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Dram
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/10



    Uzun ve ilginç adıyla Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai veya Türkçe adı ile “O Gün Gördüğümüz Çiçeğin Adını Hala Bilmiyoruz”, altı eski çocukluk arkadaşının birbirleri olan ilişkilerini konu alıyor. Jintan, Menma, Anaru, Yukiatsu, Tsuruko ve Poppo küçüklüklerinde çok iyi arkadaştılar. Günün birinde bir kaza olur ve Menma hayatını kaybeder. Yaşanan bu trajediden dolayı grubun geri kalanları gün geçtikçe birbirlerinden uzaklaşmaya başlar ve en sonunda birbirlerinden koparlar. Aradan birkaç yıl geçer ve çocuklar lise çağına gelir. Jintan eve kapanık bir yaşam sürmektedir ama ansızın bir olay meydana gelir ve Menma’nın hayaletini görmeye başlar. Üstelik Menma da tıpkı kendisi gibi büyümüştür. Hayalet Menma’nın dediğine göre kendisinin hatırlayamadığı bir dileği vardır ve bu dileğin gerçekleşmesi için diğer eski arkadaşlarının da yardımına ihtiyacı vardır.

    Bahsettiğim gibi anime Menma’nın ortaya çıkması ile eski arkadaşların bir araya gelmesini ve artık büyümüş olan çocukların geçmişi hatırlamalarını, birbirlerine olan sevgilerinin ve nefretlerinin yeniden ortaya çıkmasını, Menma’nın anısı, çocukların değişmiş kişiliklerini çok güzel bir şekilde ele alıyor. Özellikle karakterler üzerinde çok iyi durulmuş ve her birinin yaşadıkları çok iyi işlenmiş. Bu altı arkadaşı kısaca tanıtacak olursam;

    Jinta “Jintan” Yadomi: Geçmişte gruplarının lideri olan ve enerjik tavırları ile dikkat çeken Jintan artık okula gitmemekte, hatta evden bile çıkmamaktadır. Sert ve üzgün haliyle içine kapanık bir yaşam sürmektedir.

    Meiko “Menma” Honma: Grubun en saf ve kalbi temiz kızı olan Menma, geçirdiği bir kaza sonucu ölünce diğer arkadaşlarının arkadaşlıkları da onunla beraber ölmüştür. Menma bir hayalet olarak geri dönmüştür ve hatırlayamadığı bir dileği vardır.

    Naruko “Anaru” Anjo: Gözlüklü, çekingen ve utangaç olan Anaru büyüdükten sonra kısa etekler giymeye, makyajlar yapmaya ve eğlence düşkünü kızlarla takılmaya başlamıştır.

    Tetsudo “Poppo” Hisakawa: Küçüklüğünde Jintan’nın dibinden ayrılmayan, ona hayranlık duyan, ufak tefek bir çocuk olan Poppo, boy ve kilo olarak artık grubun en irisidir. Part-time işlerde çalışarak biriktirdiği paralarla dünyayı gezmeye çalışmakta ve eskiden arkadaşlarıyla takıldıkları kulübede yaşamaktadır.

    Atsumu “Yukiatsu” Matsuyuki: Sessiz bir çocuk olup Jintan’ın hınzırlığına ayak uydurmakta zorlansa da grupla takılmayı seven Yukiatsu artık özel ve zekilerin gittiği bir liseye gitmektedir ve insanlara ayıracak pek vakti yoktur.

    Chiriko “Tsuruko” Tsurumi: Yukiatsu ile aynı okula gitmektedir (ve belki de Yukiatsu’nun tek arkadaşıdır) ve küçüklüğünde olduğu gibi mantığı ile hareket etmeyi seven birisidir.

    Atmosfer olarak anime tamamen konuşmalara dayanıyor. Yani öyle aksiyon yanı ve komedi unsurları yok. Dram yönü ağır olan anime ilk bakışta öyle gözükmese de aslında yetişkinlere hitap ediyor diyebilirim. Çünkü çocukların karmaşık ilişkileri ve yaşananlar sizi ya sıkabilir ya da alıp götürebilir. Tahmin edebileceğiniz üzere ben ikinci kategoriye giriyorum ve özellikle son bölümlerde yaşanan duygu selinde insanın gözleri sulanmıyor değil.

    Çizimleri bakımından anime oldukça kaliteli. Arka planlar ve ışıl ışıl renkler çok güzel harmanlanmış. Seslendirmeler de bir o kadar başarılı. Özellikl Menma’nın seslendirmesi çok sevimli. Animenin açılış ve kapanış parçaları da anime ile çok uyumlu.

    Sonuç olarak Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai dram yönünden oldukça etkileyici bir anime ve benim çok hoşuma gittiğimden tam puan vermeyi layık gördüm. Steins Gate’den sonra üst üste ikinci tam puanımı vermem ise herhalde binde bir kere yaşanacak bir tesadüftür:) Eğer sizi duygulandıracak sevimli bir anime arıyorsanız bu anime aradığınız anime olabilir.

      

    { 10 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. ya bu animeyi her yerde arıyorum fakat bi türlü bulamadım link verebilirmisiniz acaba

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Benim indirdiğim yerdeki 1080p linkler silinmiş ama başka bir yerde düşük boyutlu güzel 720p linkler buldum. Türkçe altyazıya ihtiyaç duyarsan dvixplanetten indirirsin.

        http://60mbanimeplanet.blogspot.com/2011/11/ano-hi-mita-hana-no-namae-wo-bokutachi.html

        Sil
      2. ya ben bunu izledim animetürk de sadece 90 dakikalık bir bölümde? bunun birde uzun dizi şekilnde olanı mı var kafam karıştı açıkçası.

        Sil
      3. Sizin izlediğiniz 2013 yapımı film versiyonu olmalı. Yapımın bir de 2011 yapımı 11 bölümlük serisi var.
        Saygılar.

        Sil
      4. http://60mbanimeplanet.blogspot.com/2011/11/ano-hi-mita-hana-no-namae-wo-bokutachi.html bu blog kaldırılmış görünüyor ve nereden izleyeceğimi bilmiyorum O.O

        Sil
      5. Merhaba,

        Animeyi 720p olarak:
        http://www.darklegends60mb.org/2014/02/ano-hana-720p.html

        1080p olarak
        http://minitheatre.org/x264-mthd/8117-ano-hi-mita-hana-no-namae-wo-bokutachi-wa-mada-shiranai-1920x1080sub.html

        720p&1080p olarak: (üyelik istiyor)
        www.darklegends60mb.org/2014/02/ano-hana-720p.html

        Linklerinden indirebilir, altyazi.org'dan da altyazısını indirebilirsiniz.

        Veya hiç indirmeyle uğraşmak istemiyorum derseniz
        http://www.turkanime.tv/anime/ano-hana girerek online altyazılı izleyebilirsiniz.

        Sil
    2. Bende seriden önce filmi izleyen tayfadanım. Film dizinin bir özeti. Yeni bir film geliyor diye okumuştum bakalım yeni bir şeyler çıkacak mı.

      YanıtlaSil
    3. Az önce bitirdim seriyi başlamadan da yorumuna bakmıştım. Çok güzeldi. Dramın dozu son bölümde hele uzun zamandır ağlamamıştım.

      YanıtlaSil
    4. duygu yoğunluğu yaşatan bir anime netflix te var tavsiye ediyorum

      YanıtlaSil
    5. Netflixte izledim bayaği iyiydi

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan