• Mayıs 23, 2012

    Yönetmen: Takahiro Omori
    Stüdyo: Brain’s Base
    Tür: Doğaüstü
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/8.5



















    Natsume Yuujinchou’nun ilk üç sezonunun incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

    2008, 2009 ve 2011 yılında çıkan üç sezondan sonra 2012 yılında Natsume dördüncü sezonu ile karşımıza çıktı. Geçmiş sezonları ve animenin hikâyesini kısaca hatırlayacak olursak; Takashi Natsume, çocukluğundan beri kimsenin göremediği ruhları görebilmektedir. Ruhlar da bunu fark edince onu hiç rahat bırakmazlar. Kimisi yardım isterken kimisi zarar vermek peşindedir. Natsume’nin çocukluğu bu zorluklarla geçmiştir ve kimse onun ruhları gördüğüne inanmadığı için ismi hep yalancıya çıkmıştır. Ruhlar yüzünden diğer insanları rahatsız ettiği için Natsume, sürekli akrabalarının arasında gidip gelmiştir çünkü annesini ve babasını kaybetmiştir. Natsume lise çağına başladığında Fujiwara çiftinin yanına taşınır ve bu sefer kimseye zorluk çıkarmayacağını kendi kendine söz vererek, görebildiği ruhlardan bu sefer kimseye bahsetmez. Seride de Natsume’nin bundan sonra yaşadıklarına şahitlik ediyoruz.

    Natsume Yuujinchou Shi, yani dördüncü sezonun ise ilk üç sezondan aslında hiçbir farkı yok. Anime sanki hiç ara vermemiş gibi aynen devam ediyor ve hiçbir yenilik içermediği gibi güzelliğinden hiçbir şey de kaybetmemiş. İlk üç sezonda yaşadığımız o sevimli atmosfer, Nyanko Sensei faktörü, Natsume’nin arkadaşları ve ruhlarla ilişkisi yine 13 bölüm boyunca bizlere aktarılmış. Tabi tüm karakterler de yine bizlerle.

    Dördüncü sezonun çizimleri geçmiş iki sezonu gibi oldukça kaliteli. (İlk sezon sanki biraz buğulu gibiydi) Rengârenk ve sevimliler. Yeni bir açılış ve kapanış barçası ile karşımıza çıkmasına rağmen bölümler sırasında alışageldiğimiz müzikler de yine bizlerle.

    Kısacası Natsume Yuujinshou Shi hakkında bahsedecek pek bir şey yok. Dediğim gibi tam bıraktığı yerden devam ediyor ve sanki hiç ara olmamış gibi aynı seviyede ilerliyor. Hatta bu yüzden dördüncü sezon için yeni bir başlık açıp açmama konusunda kararsız bile kalmıştım. Ayrıca, eğer bir beşinci sezon gelecekse bence artık birkaç değişiklik şart. Natsume artık üniversiteye gidebilir, sevgilisi olabilir veya evlenmiş bir yetişkin olmuş olabilir çünkü her ne kadar anime kaliteli bir çizgide ilerliyorsa da toplam 52 bölümden sonra yine aynen devam etmek monotonluğa yol açabilir. Ve son olarak dördüncü sezonu izlemeden önce elbette ilk sezondan başlamayı unutmayın.

    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Ruhları görmek oldukça popüler bir anime konusu sanırım:) Sitenizi çok beğeniyorum ve izleyeceğim animeleri sitenizden seçiyorum diyebilirim, naçizane tavsiyem olarak yazılarınızda animenin türüne göre etiketleme yaparsanız aynı türde animelere ulaşmak daha kolay olabilir.

      YanıtlaSil
    2. Yorumun için teşekkür ederim.

      Evet, türlerine göre sınıflandırmayı bende düşündüm ama nasıl yapacağıma karar veremedim. Şimdi komedi diye başlık açsam, fantastik komedi var misal. Ben şimdi bunu fantastiğe mi yazacağım yoksa komediye mi? :) Aksiyon var, aksiyon - bilimkurgu var. O zaman benim bir animeyi birden fazla kez yazmam gerekecek. Müzik diye başlık açsam, çoğu komedi - müsik türünde, o zaman komediye de girer. Anlayacağın işin içinden çıkamadım :)

      Saygılar.

      YanıtlaSil
    3. Her türü ayrı ayrı etiketlemeni önerebilirim, örneğin aksiyona tıkladığında içinde aksiyon olan bütün animeler çıkar, hem aksiyonda hem bilimkurguda listelenmesi sorun olmaz bence:) cevabın için teşekkür ederim:)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan