• Ağustos 01, 2012

    Yönetmen: Shinohara Toshiya, Oguro Hirafumi
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Fantastik, Tarihi
    Yapım Yılı: 2009 - 2010
    Bölüm Sayısı: 24 + 12
    Anime Puanı: 10/6



    Kuroshitsuji (Black Butler) veya Kara Kâhya, izleyenini 1880’li yılların sonuna, İngiltere’ye götürüyor. İngiltere’nin en zengin ailelerinden olan ve bizzat kraliçeye de hizmet eden Phantomhive ailesinden Ciel Phantomhive’nin 10. yaş gününde malikâneleri ateşe verilir ve annesi ile babası ölür. Ciel ise ortadan kaybolur ve yaklaşık bir ay sonra ortaya çıkar. Üstelik ortaya çıktığında yanında Sebastian adında, karalara bürünmüş bir kâhya da eşlik etmektedir. İlk bölümde bize anlatıldığı üzere Sebastian aslında bir iblistir. Ciel’i ölümden kurtarmış ve ailesini katledenlerden intikam alabilmesi için tüm gücünü ona sunmuştur. Elbette karşılığında da intikam tamamlandığında Ciel’in ruhunu alacaktır. Bölümler boyunca Ciel’in Sebastian ile beraber İngiltere sokaklarında gezen kötülüklerle karşı karşıya gelmeleri, bir yandan da ailesinin katilleri hakkında ipucu arayışları konu edilmektedir.

    Kuroshitsuji 2 ise ilk sezonun bitişinin ardından bir yıl ve üç ay sonrasını konu alıyor. Üstelik bu sefer işin içinde Alois Trancy adında başka bir kont ve onun da Sebastian’dan aşağı kalır yanı olmayan Claude adlı kâhyası vardır.

    Animenin ilk üç bölümü daha ziyade karakterleri ve ortamı tanıtmakla geçtiğinden açıkçası biraz sıkıcı. Üçüncü bölümden sonra ise olaylar biraz daha hareketleniyor. Animenin aslında bayağı ilginç bir içeriği var ama bana göre hikâyenin işlenişi, daha doğrusu serinin yaşattığı atmosfer pek olmamış. Çünkü animede bazı yerlerde komedi unsurları kullanılmış ve hiç olmamış. Yani bir yerinede bırakın gülmeyi tebessüm bile etmedim. Bazı yerlerde ise tam olay tavan yapmak üzereyken şiddet ve aksiyon unsurları ansızın yarıda kesiliyor ve yine komiklikler yapılmaya çalışılıyor. Yani demek istediğim senaryo güzel ama yapılmak istenen komedi unsurları ile yeterli gelmeyen aksiyon sahneleri arasında sıkışıp kalmış. Oysa anime daha bir ciddi olsa ve şiddet unsurları biraz daha fazla olsa harika bir anime olurdu diye düşünüyorum çünkü seriyi sırtlayan ve birazdan bahsedeceğim olan Sebastian çok iyi bir karakter. Herhalde küçük yaştakilere de hitap etsin diye olacak ki anime çoğu yerinde yumuşatılmış. İlk sezonun bitişini devam eden mangasını da göze alırsak fena bulmadım ama ikinci sezon sanki biraz fazla uçmuş gibiydi :) Ayrıca bana mı öyle geldi bilmiyorum ama anime sanki melekleri kötülüyor gibime geldi. İblis Sebastian sanki çok iyi birisi ve rakipleri olan meleklerde pisliğin önde gideniymiş gibi bir hava var sanki. Belki de biraz abarttım ama melekleri kötüleme kesinlikle var.

    Kuroshitsuji’nin en büyük artılarından birisi karakterleri. Animede irili ufaklı birçok karakter var ama bazıları var ki keşke olmasaymış dedirtti bana. Bunlardan bir tanesi Elizabeth. Ciel’in yaşıtı olan Elizabeth’ten daha ilk çıktığı bölüm nefret etmeye başladım. Bir de diğer normal kahya Tanaka’nın ikide bir “chibi” moduna geçmesi falan bana çok lüzumsuz geldi. Diğer taraftan ise dediğim gibi Sebastian harika bir karakter. Gerek bakışları, gerekse muzip ve kendinden emin gülüşü ile serinin bel kemiği diyebilirim. Sebastian’nın yanısıra Undertaker adlı karakterde seyir keyfini arttıran bir diğer unsur.

    Görsel olarak Kuroshitsuji’nin bence bir eksiği yok. Klasik karakter çizimlerinin yanında Londra havası, tarihi atmosfer iyi yaratılmış. İlk sezonun bir açılış ve iki kapanış müziği, ikinci sezonunsa tek açılış ve kapanışı var ve açıkçası sıradanlar. Lakin bölümler esnasında çalan parçalar ise seriye cuk oturmuş. Daha çok orkestra müziği kullanılmış ve atmosferi iyi tamamlıyorlar.

    Kuroshitsuji aslında senaryosu ile büyük şeyler vaat ediyor ama bana göre iyi işlenememiş. Dediğim gibi komedi unsurları bence çok yersiz ve animede bir bölüm atmosfer tavan yaparken diğer bölüm konudan kopmaya ve sıkıcılaşmaya başlıyor. Ben zaman zaman Kuroshitsuji’yi severek çoğu zaman ise sıkılarak, sırf Sebastian’ın hatırına izledim. Sebastian için animeye bir göz atın derim ama beklentilerinizi de fazla yüksekte tutmayın.


    { 22 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. animeyi ben de tamamen sebestian'a olan aşkımdan izledim. birinci sezon yine fena değil ama ikinci sezon kesinlikle olmamış. bir de genel olarak kurgu manganın hikayesiyle birebir gitmediği için - her ne kadar kimi öyküler mangadan alınmış olsa da- öykünün yapısı değiştirildiği için sevemedim. elizabeth konusuna gelince ilk başta çok itici bir karakterdi ben de öyle düşünüyordum ama mangadaki bir sahnesiyle tüm düşüncem değişti ( orada tamamen yaptıklarının nedenleri belirtiliyor ve siz o sıra onun için üzülüp onu da anlamaya başlıyorsunuz)
      son olarak ilk açılış parçası bence olağanüstü, telefondaki müziklerimin arasında yer alır ve sürekli dinlerim. geri kalan söylediklerine ben de katılıyorum
      Kuroshitsuji anime olarak izlenmektense manga olarak okunmalı. bir de yakın zamanda filmi vizyona girdi umarım ingilizce ya da türkçe hiç fark etmez alt yazıyla bir yerlerden bulup izleme şansına erişirim

      YanıtlaSil
    2. sebastian ciel in ruhunu alıyomu ya 24.bölümün sonunu anlayamadım biri bana yardım etsin

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Almıyor,çünkü anlaşmanın yazılı olduğu kolu kesildiği için anlaşma bitmiyor,bitirilemiyor.Sonra Sebastian bunu anlayınca yere çöküyor ve "Küçük efendim...bitti..." gibisinden bir şey söylüyor.Sonra onu kucağına alıp yeniden canlandırmak için bir şeyler yapıyor.Diğer 2.sezonda da Ciel canlanıyor işte.Ondan sonra da 3.sezon da var.Onda da almıyor.Manga da da aldığı yok.Yani ne zaman alacağı tam belli değil.

        Sil
      2. Bir şey sorucam ben 1. Sezonu bitirdim ama 2. Sezonun nerden başkadığını bilmiyorum yani book of cfius diye bi serisi var yanlış yazmadıysam önce Kuroshitsuji II den mi başlıyoruz yoksa kuroshitsuji book of crius dan mı başlıyoruz ?

        Sil
      3. Merhaba, sırası ile:

        Kuroshitsuji
        Kuroshitsuji 2
        Kuroshitsuji: Book of Circus
        Kuroshitsuji: Book of Murder
        Kuroshitsuji: Book of Atlantic


        Sil
      4. Ruhunu Almıyor Çünkü Alois İle Mor Saçlı Karının Anlaşma Gereği Ciel'in Ruhunu Kimse Alamıycak Onun İçnde Ciel De Şeytan Oluyor Sonda

        Sil
    3. anime olarak bakarsak: alamıyor çünkü anlaşma yaptığı kolu kopmuştu vs vs ama manga olarak bakarsak, mangada 16. bölümden sonrası yok yani 16. bölümden sonra direkt book of circus ile devam ediyor

      YanıtlaSil
    4. Animeyi kötülemekten başka bir şey yok yazdıklarında.Tek bir iyi yorumun yok beğenmemiş olabilirsin ama bu yorumunla alttan alttan insanlara düşüncelerini dayatmaya çalışıyorsun hiç hoş değil.Mangasını okumadığın çok belli animenin ilk sezonunda 8 bölüm hariç hepsi anime prodüksiyon şirketinin uydurması yani filler dediğimiz bölümdür.2.sezonda fillerden ibarettir.Mangaka nın yarattığı bölümler ise kurgusu zekice tasarlanmış çoğu tarihsel olayları şeytanlar ve shinigamilerin dünyasından bize hikayeyi anlatmış.Farklı yaklaşımı ve ince esprileri ile bütünleştirmiş kurguyu.Anime de melekleri kötüleyip şeytanları yüceltmiyor biraz dikkat edersen bulduğu her fırsatta amacını belirtiyor ki Ciel farklı bir yargıya kapılmasın.Aksiyon sahnelerinin az olmasından yakınmışsın ama bence yeterli diğer shounen animelerde her bölümde birden fazla kavga dövüş olduğunda da bayıyor.Tarihi olayları farklı bir pencereden izlemeyi sevmişimdir. Alois uydurma bir karakter onun kahyası Cloude ise Sebastian ın çakması gibi zaten o da uydurma.2.sezonun tek beğendiğim tarafı finaliydi.Mangasında da umarım öyle biter.Lizzy bana görede gereksiz bir karakterdi mangayı okuyana kadar.Sevimli yardıma muhtaç rolü oynamasının sebebi Ciel in küçükken sevimli kızlardan hoşlandığını ifade etmesi bu yüzden ailesi gibi kılıcı ustalıkta kullanan bir şövalye olduğunu gizliyor.Ve Ciel in hayatını kurtarıyor.Orada Lizzy nin boş bir karakter olmadığını aslında kişiliğinin derin olduğunu anlıyorsun.Mangayı okuduktan sonra tekrar izlemeni tavsiye ederim bu sefer daha dikkatli izle ve kafanda tart.Benim puanım bu animeye 10/8 dir.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bir şey daha animede çokça ironi var iyi nin kötü kötünün iyi gibi durması.Sebastian ın çokça zen vari konuşma tarzı.Ciel in boyundan büyük laflar etmesi vs gibi.Yaptığın çocuğu masun davranış ve iyiliklerin kötülükle sonuçlanması animede ne kada doğaüstü olay varsa da animenin bu tavrı bizi gerçek hayattan tamamen koparmıyor.

        Sil
    5. bana hellsing i hatırlattı acıkcası suan izlemeye başlicam umarım hevesımı kursagımda bırakmaz detaylı anlatımınız icin tesekkur ederim

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hellsing'in çizimleri bence kötü ama gdgsafdfdgah çok gölge felan var öyleleri hoşuma gitmiyor düz olması gerek bence :d

        Sil
    6. Çok yalnış yorumlamışsın. Insanların düşüncelerini etkileyen ve spoiler yazan bir yorumun var. Ve melekleri kötülemiyorlardı dikkatli izlersen düşmüş melek dediklerini anlarsın bi nevi kötülük yoluna düşmüş melek yani. Ayrıca kuroshitsuji en az 8 alırdı 6 fazla düşük...

      YanıtlaSil
    7. Bence 2. Sezon güzel değildi. Sanki yapılmak için yapılmış gibi. Fakat son sahneleri çok hoşuma gitmişti. Ama diğer bölümler ilk sezonun yanında bir hiçti. Fünde Book of Circus u izledim. En güzel sezondu. Dövüş sahneleri falan mükemmeldi. Ama bana biraz kısa gelmişti. Onun dışında book of circus da sevmediğim şey çizimler oldu. Çizimlerin renkleri çok cansız geldi ve sebastian ve ciel ilk sezondaki gibi güzel çizilmemişti ve ciel in saç rengi sanki oturmamıştı. Fakat opening ve ending evsane idi.

      YanıtlaSil
    8. Daha başlamadan animelerde filler var mı diye bakma adetim vardır, bunun 1, 7-12, 16-24 ve ikinci sezonunun tamamı filler olarak gözüküyor. Sen hepsini izledin mi, yoksa ben atlasam daha mı iyi olur zaten az bölüm var?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba Yağmur,

        Ben bölümlerin hepsini izlemiştim ama mangası hakkında bir bilgim olmadığı için filler var mıdır bilemiyorum.

        İyi izlemeler.

        Sil
    9. Neden herkes demiş ki yazan kişi olumsuz yazdı falan, dayatmaya çalıştı. Hiç de öyle değil. Belki de siz fazla olumlu bakıyorsunuz seriye ? İkinci sezona başladım ama aşırı saçma geldi. Yani hikaye aslında gayet iyiydi, birinci sezonda bitebilirdi güzel olurdu. Hadi bitirmediler çok daha iyi devam ettirebilirlerdi. Umarım mangası daha iyidir.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Mangası çok daha iyi çünkü 1 ve 2 mangakaya göre yapılmadı tam seneryoya başka dahil olan kişiler de oldu bu yüzden 1 ve 2 sadece çerez tadında pek ciddiye alınması gerekilmeyen ama karakterleri tanıma konusunda önemli seriler onun aksine book of serileri manga ile bağlantılı ve çizimleri çok daha kaliteli

        Sil
    10. Ya şimdi anlamayanlara söylüyorum birincisi İlk sezonda aslında bitireceklerdi ama çok tutulunca ek bir 2. Sezon yapıldı 2. Sezonda yaşananların hiç biri gerçek değil rüya vs. De değil sadece o animenin içindekiler ve manganın içindekilerden bağımsız yapılmış onu sallamayın fazla ama izlemeyin de demiyorum izleyin müqo ben sonunda bu şeytan olucak artık diye ağlıyordum sevindim spoil olmasın ama :D ikincisi bu animenin 3. Sezonu book of the circus diye bir seri onunda devamı 2 bölümlük ama uzun bir seri her bölümü 1 saat toplam 2 ssatde bitirebileceğiniz bir sezon yada bölümler adıda book of the murderer ve ova mıydı neydi onları es geçiyorum sadece uyarlama birde filmi var book of the atlantic bu sinema filmi cielin hayatı sebastianla tanışması vs. İşte ama türkçe altyazılı bulamadım bulan varsa yazsın plss bu anime death note dan sonra en sevdiğim anime harika bir şeyyy

      YanıtlaSil
    11. Animeye verdiğiniz puanı çok az buldum ve sebastian hatrına izlenmesi gerektiği kokusunu da yanlış buluyorum 1 ve 2 sezonun çizimleri normal seviye olsa da book of serisi bir sanat eseriydi bence ve karakterlerin yaşadıkları şeyleri anlamaya çalışırsanız kesinlikle daha çok zevk alacaksınız mümkünse manga yı okuyun çünkü asıl olaylar ve kurgunun tadı orda güncel çizimler size keyif verecektir anlayarak ve inceleyerek mangayı okursanız hiç tahmin etmediğiniz bir kurgu ortaya çıkıyor başlarda kalitesiz zannedilse de kesinlikle değerli

      YanıtlaSil
    12. mangayla uyuşmaması ilgimi çekti belki mangasını da okurum.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan