• Mayıs 31, 2013

    Yönetmen: Keiichi Hara
    Stüdyo: Sunrise
    Tür: Günlük Hayat, Dram
    Yapım Yılı: 2010
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/6.5














    Yaklaşık 127 dakika süren Colorful adındaki anime filmi, ölü ruhların bulunduğu bir tren istasyonunda başlıyor. Bu istasyonda ruhlar biletlerini alarak trenle ölüler diyarına gitmektedir. Animeye başladığımızda olayları ruhlardan birinin gözünden izliyoruz. Düşüncelerinden oldukça keyifsiz olduğunu anladığımız bu ruh da biletini almak için sıraya yavaşça gidiyordur ki önü takım elbiseli, etrafa uymayan ve yine uymayacak derecede neşeli bir çocuk tarafından kesilir. Adının Purapura olduğunu söyleyen bu çocuk ruha şanslı olduğunu ve yeniden hayata dönmek için bir fırsat daha yakaladığını söyler. İlginçtir ruh bununla pek ilgilenmez ve buna Purapura da şaşırır ama ruhun kabul etmekten başka seçeneği de yoktur çünkü bunun olmasını “patron” istemiştir. Ruh, intihar eden 14 yaşındaki Makoto Kobayashi’nin vücudunda yeniden hayat bulacaktır. Ruha verilen görev ise zamanı dolmadan en büyük günahının ve yaptığı hatanın ne olduğunu anlamaktır. Ayrıca Makoto’yu da anlamaya çalışmaya ve yakaladığı bu ikinci hayat şansından zevk almasını bilmelidir.

    Colorful, Makoto’nun içindeki yeni ruhla ailesi ve çevresi ile olan ilişkisini konu alıyor. Purapura’nın rehberliğinde Makoto hayatı yeniden keşfetmeye çalışıyor diyebiliriz. Anime genelde düşük bir tempoda ilerliyor. Yani aksiyon sahneleri olsun, heyecanlı veya gerilimli anlar beklemeyin. Anime daha çok insan ilişkileri ve diyaloglar üzerine kurulu. Genel olarak anime sıkmıyor ama bazı sahneler de bana göre biraz fazla uzatılmış. Ayrıca iki saatte bana göre anime için biraz fazla çünkü dediğim gibi sıkmıyor ama heyecanlandıramıyor da. Yani bir şey olacak diye bekliyorsunuz ama filmin sonuna kadar pek olmuyor. Anime için 80 – 90 dakika arası bir süre yetermiş diye düşünüyorum. Senaryo aslında ilginç, bir yere kadar gidişat da güzel ama filmin başı ile sonuna kadar temponun aynı olması bana göre bir eksi. Ayrıca bittikten sonra biraz da kafamın karıştığını söyleyebilirim:) Daha doğrusu aklımda birkaç soru kalmıştı.

    Animenin çizimleri çok güzel. Özellikle çok gerçekçi arka plan çizimleri bulunuyor. Hatta animenin başlarında anime mi bu yoksa gerçek görüntüler mi diye ikilemde bile kalmıştım. Alttaki görselden pek anlaşılmıyor ama özellikle uzak çekimde muhteşem manzaralar sunuyor anime. Karakter modellemeleri ise gerçekçi tarzda. Öyle garip saç tipleri ve renkleri falan yok. Purapura’yı saymazsak ki o da zaten insan sayılmaz:) Animenin müzikleri ve seslendirmeleri de gayet iyi. Özellikle seslendirmeleri, hele Makoto’nun sınıf arkadaşlarından Sano’nun seslendirmesi çok başarılıydı.

    Colorful izlenebilecek kıvamda, fena olmayan bir anime ama çok daha iyisi de olabilirmiş diye düşünüyorum çünkü senaryosu güzel ve içeriği de zengin. Eğer insan ilişkilerine dayanan, dram yönü ağır basan animelerden hoşlanıyorsanız Colorful’a bir göz atabilirsiniz ama aksiyon ve heyecan arıyorsanız yanlış seçim yapmış olursunuz.

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Bir şey sorabilir miyim? Blog başlıklarını nasıl birleştiriyoruz? Mesela ben one piece hakkında bir kaç yazı yazdım ve one piece başlığına tıkladığımda hepsinin topluca gözükmesini istiyorum nasıl yapmam lazım?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Onu ben de görmüştüm ama nasıl yapıldığını maalesef bilmiyorum. Tam olarak emin değilim ama blog kumanda panelinde solda sayfalar sekmesi ile alakalı olabilir.

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan