• Haziran 20, 2014

    Yönetmen: Jun Shishido
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Spor, Komedi
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/8.5



















    En son altı ay önce yollamıştım son yazımı bloga. Askere gideceğim için kısa bir ara demiştim ve yazılarıma ara vermiştim. Eh, üzerinden tam altı ay geçmiş durumda ve terhis belgemizi de aldığımıza göre artık kaldığımız yerden devam edebiliriz. Yaklaşık yarım senelik bir aradan sonra geri dönüşümü sevilen bir seri olan Hajime no Ippo’nun üçüncü sezonu ile yapmaya karar verdim. Lafı fazla dolandırmaya gerek yok, bakalım ben yokken Makunouchi Ippo ve arkadaşları neler yapıvermiş :)

    Üçüncü sezon doğal olarak ikinci sezonun bıraktığı yerden devam ediyor. Kahramanımız Ippo, Japonya tüysıklet boks kemerinin sahibidir ve dördüncü kez unvanını korumak için Shimabukuro adlı boksörle karşılaşacaktır. Hikâye olarak aslında daha fazla anlatacak bir şey yok. Ana temayı merak edenler serinin ilk sezonunun incelemesine bakabilirler. Yirmi beş bölüm olan üçüncü sezonda dediğim gibi Ippo’nun dördüncü unvan koruma müsabakası olan Shimabukuro olan mücadelesi, beşinci unvan koruma müsabakası olan Sawamura ile cebelleşmesi ve Kamogawa Boxing Gym’in bir diğer asil üyesi Takamura’nın dünya ortasıklet boks şampiyonu ile olan mücadelesi üzerinde duruluyor. Elbette animede Aoki ve Kimura’ya da yer verilmemiş değil. Bir de Koç Kamogawa’nın gençlik yılları üçüncü sezonda bizlere merhaba diyor.

    Hajime no Ippo’nun mangasını takip eden birisi olarak üçüncü sezonun gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Tabi bazı olaylar kırpılmış ve bazen serinin hızlı ilerlediğini düşünebilirsiniz ama sonuçta yirmi beş bölüme üç önemli maç ve diğer mevzular sıkıştırılmış ki mangasındaki kadar detaylı olmasa da tadında bırakılmış. Ippo’nun üçüncü sezonu ile mangası arasında bir hayli fark var ve eğer manga birebir adapte edilmeye çalışılırsa emin olun anine serisinin sonu asla gelmez.

    Animenin çizimlerinin kalitesinde de gözle görülür bir gelişme mevcut. İlk sezonla zaten kıyaslamıyorum ama ikinci sezon ve üçüncü sezonu karşılaştırırsak renk ve kalite olarak serinin bir hayli geliştiğini söyleyebilirim. Keskin ve net karakter tasarımları, abartıya gidilmeden kullanılan efektler ve özellikle boks müsabakalarını izlemek bayağı keyifli. Üçüncü sezonun müzikleri de bana göre ikinci seriden daha iyi. Animenin açılış ve kapanış parçaları başarılı, ikinci sezonda çalan ve animeye hiç yakışmayan orkestra müzikleri de yerini tarz olarak aynı olsa da daha gaza getirici müziklere bırakmış. Son olarak, Rising’te yine tüm Ippo seslendirmecileri karşımıza çıkıyor. Bir tek Koç Kamogawa’nın seslendirmecisi değişmiş çünkü bir önceki sezonda görev yapan seiyyu maalesef geçtiğimiz sene vefat etmiş.

    Toparlayacak olursam; mangasını okuyanlar olayları bildiğinden onlara anime pek fazla heyecan vermeyebilir ama seriyi sadece animeden takip edenleri gayet başarılı bir sezon bekliyor.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan