• Eylül 06, 2015

    Yönetmen: Kei Oikawa
    Stüdyo: Feel
    Tür: Okul, Romantik
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/6


    Uzun adının yanında My Teen Romantic Comedy: SNAFU TOO! olarak da bilinen anime, bir ikinci sezon animesi ve olaylar ilk sezonun bittiği yerden devam ediyor. Serinin yönetmeni ve stüdyosu değişmiş olsa da Hikigaya ve katıldığı kulübün diğer üyeleri Yukinoshita ile Yuigihama değişmemiş olarak karşımıza çıkıyorlar. Her devam sezonu yazımda olduğu gibi hikâyeye ve ayrıntılara fazla yer vermekten ziyade yüzeysel olarak ikinci sezon hakkındaki fikirlerimi sunacağım. Bu yüzden daha kapsamlı bir inceleme için buraya tıklayarak ilk sezona ulaşabilirsiniz. 


    Değindiğim gibi devam sezonunda da Hikigaya ve Servis Kulübü, genellikle Hikigaya’nın sınıf arkadaşlarının dertlerine derman olmaya çalışıyor. İkinci sezonu izlerken yine en büyük handikabım aradan iki sene geçmiş olduğu için detayları hatırlayamamam oldu. Bu karşın hatırladığım bir şey varsa da o da ilk sezonu severek, daha doğrusu ilgiyle izlediğimdi. İkinci sezon benim açımdan biraz ağır ve yavan kalmış. Olaylar sarmıyor, karakterlerin diyalogları etkilemiyor ki diyalog üzerinden giden bir animede bu önemli. Ayrıca ilk sezonda da baharat niteliğinde olan komedi unsurları ikinci sezonda çok daha az. Yani demek istediğim şimdi bir düşünüyorum da, ikinci sezonu aklıma getirdiğimde sürekli asık suratlar, depresif bir hava geliyor aklıma. Ara sıra pür dikkat izlediğim de oldu tabi ama genel olarak mesela dramın tavan yaptığı bir sahnede Hikigaya müthiş bir konuşma yaparken ben şahsen hiç etkilenemedim. Şimdi bu durum açıkçası ikinci sezon hakikatten mi ilk sezonun gölgesinde kalıyor yoksa sıkıntı bendemi tam kestiremiyorum. Dedim ya, benim en büyük zaafım uzun aralardan sonra devam sezonu izlemektir ve bu iki sezonu arka arkaya izleseydim belki şimdi bambaşka şeyler de yazıyor olabilirdim. Bunların dışında animeyi yine sırtlayan Hachiman Hikigaya. Her ne kadar içerik olarak benim gözümde zayıf kalmış olsa da Hikigaya’nın kendine has bir çekiciliği (belki ses tonu?) var ve adam kendisini her koşulda sevdiriyor.

    Çizimlerin ise ilk sezondan pek bir farkı yok, hatta aynısı. Klasik birbirine benzeyen sevimli kızlar, renkli saçlar, diken saçlı erkekler ve hala gıcık bulduğum Hikigaya’nın kız kardeşi Komachi’nin tek dişi. Müzikler de standartlar. Romantik, dram, hafif ucundan komedi kokan bir animeye uyan açılış ve kapanışlar kullanılmış.

    İkinci sezonda Hikigaya da animeyi ancak idare ediyor. Dediğim gibi iki sezonu arka arkaya izlemiş olsam belki atmosfer olarak daha farklı olabilirdi ama kopukluk birçok animede negatiflik olarak karşıma çıkıyor benim. Bu yüzden ikinci sezonu pek fazla kötülemek istemem. Tek diyebileceğim ilk sezon daha iyiydi. 


    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Hocam sorun sende 1. sezon tamamen giriş bölümü olarak düşün karakterler üzerine karakterlerin özellikleri üzerine düşülmüş. Ama anime de en önemli 2 konu komedi ve romantizm fark ettiysen 1. sezonda romantizmi sanki aralara saklamışlar nedeni karakterlerin daha yeni tanışması 1. sezon da komedi unsuru daha fazla. Gelelim 2. sezona 1. sezonun finalini hatırlamıyorsun anlaşılan hocam hikigaya kendini kötü göstererek işleri yoluna koymuştu aslında niyeti iyiydi fakat herkes ona pislik gözü ile bakmaya başladı. Normalde Hikigaya kendi ile barışık karakter çok umursamaz böyle şeyleri fakat 2. sezon da Hachiman artık umursamaya başlıyor, yavaş yavaş ördüğü kabuktan dışarı çıkıyor ve bu onu üzgün bir havaya sokuyor. 1. sezondan hatırlarsan bazı bölümlerde Yui ve Hachiman arasında geçen mazide kalmış olaylar anlatılıyordu ve Yui'nin Hachiman'a karşı hisleri olduğunu öğrenmiştik. 2. sezonda ise romantizm ve dram unsuru aşırı yüksek 2. sezonda romantizm zor anlaşılır bir şekilde işlenmiş nasıl desem hannibal 3. sezonunda Will ile Hannibal arasında ki karmaşık ilişki gibi 1. sezonu tekrar izleyip 2. sezonu pür dikkat izle şunu fark edeceksin Yukino ve Yui birbirlerinin hislerini konuşmuşlar 2 sininde Hachiman'a karşı hisleri var ve bu durumun 3 lünün arasında ki ilişkiyi bozacağını biliyorlar ileride seçim yapmaları gerektiğini biliyorlar ve birazda Hachiman'ı birbirlerine kaptırma, kaybetme korkusu var :). Yukino'nun ablası Haruno da bunun en baştan beri farkında bu aşk üçgeninin üçlünün arkadaşlıklarına etki edeceğini biliyor ve ondan Yuki'ye arada posta koyuyor ve Hachiman'ı yanına çağırıp şifreli konuşuyor tabi bizim Hachiman'da tam bir odun anlamıyor durumu... Neyse hocam konu çok dikkatli ve çok güzel işlenmiş sen 2 sezonu tekrar izle ama sadece komedi animesi olarak düşünmeden izle. :D

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Anlatmaya devam ederdim de biraz fazla kaptırmışım ve acele yazdığım için çok fazla hata olduğunu fark ettim o yüzden uzatmıyorum ama dediğim gibi izleyenlerin yorumuna bakarsan 2. sezon çıkar çıkmaz izleyenler bir şey anlamamış konu dağınık gelmiş tekrar 1. sezondan başlayıp izlemiş çoğu kişi o şekilde anlamış. (Şuana kadar anime sektöründe gördüğüm en iyi romantizm diyebilirim normalde Japonların romantik komedi romantizm, dram anlayışlarından tiksinirdim fakat bu anime sayesinde sevdim)

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan