• Kasım 08, 2015

    Yönetmen: Seiji Kishi
    Stüdyo: Lerche
    Tür: Komedi, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 22
    Anime Puanı: 10/5.5


    Türkçeye Suikastçılar Sınıfı olarak çevirebileceğimiz animede olaylar Kunigigaoka Orta Okulu’nun 3-E sınıfının etrafında dönüyor. Bu sınıf, yani E sınıfı dersleri en zayıf olanların gittiği bir sınıftır ve hatta ihtişamlı okuldan ayrı, eskimiş bir binada ders görmektedirler. Diğer sınıfların öğrencileri ve öğretmenleri tarafından da hor görülmelerinin yanı sıra başarılı öğrenciler “ben de E sınıfına düşersem” diye bir nevi korkuyla derslerine odaklanmaktadır. Kısacası 3-E sınıfı açıkça bütün okul tarafından adeta pislik olarak görülmektedir. 3-E sınıfını ve okulu bir kenara koyacak olursak, dünyada da tuhaf bir olay yaşanmıştır. Daha doğrusu ayda diyelim çünkü ahtapota benzeyen bir yaratık ayın yüzde yetmişini yok etmiştir ve dünyayı da bir sene sonra yok edeceğini söyler. İnsanlar arasında panik yaşanmasın diye gizli tutulan bu gizemli ahtapot insanlığa bir şans verir. Sadece hükümetlerin varlığından haberdar olan Ahtapot, Kunigigaoka Orta Okulu’nun 3-E sınıfında öğretmen olarak işe başlar ve eğer öğrencilerinden birisi onu bir sene içinde öldürebilirse dünya yok olmayacaktır. Normal bir öğretmen gibi sınıfın derslerine girmeye başaran ahtapotu öldüren öğrenciye ayrıca 10 milyar yen (100 milyon dolar) ödül verilecektir. Fakat tahmin edeceğiniz üzere öğrencilerin öldürülemez öğretmen anlamına gelen Korosensei lakabı taktığı ahtapotu öldürmek çok ama çok zordur çünkü Korosensei tam 20 Mach hızında hareket edebilmektedir. 1 Mach = 340 metre/saniye olarak hesaplanmış ve buna göre Korosensei saniyede 6,8 Km. hızında hareket edebilmektedir. Fakat şu da bir gerçektir ki her ne kadar öğrencilerin görevi onu öldürmek olsa da Korosensei belki de görebilecekleri en iyi öğretmendir. 


    Ansatsu Kyoushitsu’da ana konu her ne kadar Korosensei’yi öldürmek olsa da animede okul/komedi çok daha ön planda. Animenin konusu ilk başta değişik ve ilgi çekici geliyor ama izledikçe olayların öldürmeden ziyade 9-E sınıfı öğrencileri üzerine yoğunlaştığını görüyorsunuz. Tamam, çoğu bölümde öldürme teşebbüsleri izliyoruz ama anime daha çok Korosensei’in başta Nagisa olmak üzere sınıftakilerin sorunları ve yetenekleriyle nasıl ilgilendiği üzerine yoğunlaşıyor. Yani öldürme olayını çıkarın, önümüzde bildiğiniz dersleri zayıf bir sınıfın yeni bir hoca ile yaşadığı komedi ağırlıklı bir anime var. Durum böyle olunca insanın beklentisinden farklı bir şey çıkmıyor oluyor karşısına. Demek istediğim, ben bu animeyi düz komedi okul temalı bir anime kategorisinde izleseydim belki puanı daha yüksek olurdu ama ben değişik konusunun etkisine, farklılığına kapılarak izledim ki pek farklı da olmadığını gördüm. Çok hızlı hareket edebildiği için öldürülemeyen bir varlık var, ayın çoğunluğu gitmiş, dünya tehdit altında ama bizim izlediğimiz çocukların kişisel gelişimi (hemen her bölüm farklı bir karakter üzerine yoğunlaşıyor) , plaja gitmeleri, hayat dersleri almaları. Benim görüşüm, Korosensei yerine normal bir öğretmen olsaymış ve 9-E sınıfının öğrencilerinin de okuldaki diğer sınıflar kadar başarılı olabileceği gösterilseymiş belki de daha başarılı bir okul – komedi animesi olurmuş yönünde. 


    Animenin çizimlerine değinecek olursam; ilk gördüğümde teknik olarak bana Shingeki no Kyojin’i hatırlattı. Karakterler arka plana göre baskın duruyor ve daha bir keskinler. Tarz olarak ise klasik anime tarzındalar diyebilirim. Abartıya kaçınılmamış saç tipleri ve renkleri, şirin karakterler vs. Kısacası başarılı ve sırıtmıyorlar. Sadece izlerseniz benim gibi Nagisa kız mı yoksa erkek mi diye tereddüde düşeceğinizden eminim. Ama merak etmeyin, 14. Bölümde tasdik ediliyor:) Müzikler ise “shonen” odaklı bir anime için normal sayabileceğimiz, benim açımdan fazla bir şey vaat etmeyen parçalar.

    Ansatsu Kyoushitsu’yu ben sadece Korosensei nedir, nereden niye geldi ve amacını merak ettiğim için izledim ki animenin yarım biteceğini son bölümlere yaklaştıkça fark ettim. Evet, animenin 2016 yılında ikinci sezonu gelecek ve çok büyük bir ihtimal ben izlemeyeceğim. Ansatsu Kyoushitsu’yu izlemeyi düşünenlere tavsiyem, seriyi benim gibi ahtapotmuş, dünya yok olacakmış diye düşünmelerinden ziyade orta şekerli komedi – okul içerikli bir anime olarak ön planda tutsun. 


    { 4 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Ben komedi-okul içerikli bir anime olarak izlemiştim. Bu açıdan beni hayal kırıklığına uğratmadı. Ama çok daha ilginç bir anime olabilirdi.

      YanıtlaSil
    2. 2.sezonda baya iyi toparlamışlar tavsiye ederim

      YanıtlaSil
    3. Kafamda deli sorularrr
      -nagisa kız mı erkek mi?😂

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan