• Ocak 10, 2016

    Yönetmen: Kotaru Tamura
    Stüdyo: Bones
    Tür: Doğaüstü güçler, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7.5


    Noragami adlı anime serisinin ikinci sezonu olan Aragoto, ilk sezonun bıraktığı yerden devam ediyor. Yine her zamanki gibi tam bir devam sezonu olduğu için serinin hikâyesine girmiyorum. İlk sezonun incelemesine ve Noragami adlı animenin hikâyesine buradan ulaşabilirsiniz. 


    Dediğim gibi devam sezonu olan Noragami Aragoto’da Yato ve arkadaşları yeniden bizlere merhaba diyor. Yato’nun hedefi her zamanki gibi kendi tapınağına sahip olmaktır. Yukine giderek olgunlaşmakta ve Hiyori ise ikiliye göz kulak olmaktadır. Formalite bir “yeniden merhaba” bölümünden sonra ikinci sezon esas hikâyelerine odaklanmaya başlıyor. Hikâyelerine dedim çünkü sezon kendi arasında ikiye ayrılmış durumda diyebilirim. İlk konu Yato ve Savaş Tanrısı Bishamon arasındaki husumeti konu alıyor. İşleniş, ikilinin geçmişi ve başlarından geçenler olsun, yaşananların bizlere aktarılışını oldukça başarılı buldum diyebilirim. Her ne kadar Bishamon ön planda olduğu için “Bishamon hamamda hafif göğüs gösterelim, Bishamon uyuyor, bacaklarına odaklanalım” gibi böyle bir animede fazla gerek olmayan etmenlere rastlasam da serinin ilk yarısını beğendim diyebilirim. Hatta izledikten sonra (özellikle başarılı duygusal sahnelerinden sonra) acaba ilk sezona fazla mı katı davrandım verdiğim puanla derken ikinci hikâye başlayınca neden ilk sezona verdiğim puana layık olduğunu bir kez daha hatırladım. Öncelikle ikinci hikâyede Tanrı Ebisu ile tanışıyoruz ve bunun yanı sıra esas ana hikâyeden parçalar da ediniyoruz. Ebisu’lu senaryo açıkçası Bishamon’unkinin yanında biraz sönük kalıyor ve işin içine sevmediğim Nora karakteri de dahil olunca ilk altı bölümde aldığım gaz ansızın sönüverdi. Belki ben fazla tepki veriyorumdur ama Nora dahil oldu mu hem kendisine hem Yato’nun hareketlerine fazla katlanamıyorum. Buna karşın son bölüm de güzel olmuş ve animeye tadında ve küçük bir sürpriz ile beraber güzel bir sezon finali yaptırıyor. 


    Noragami renkli ve hızlı içeriği ile dikkat çeken bir anime ve doğal olarak çizimleri de bu yönde, tıpkı ilk sezonu gibi capcanlılar. Karakterlerin kalitesi, arka plan çizimleri kısacası görsel olarak Noragami gördüğüm en güçlü (en güzelden ziyade tekniği başarılı) animelerden birisi. Hızlı aksiyon sahnelerine katkıları ile müzikleri de elbette es geçmemek lazım. Çizimleri başarılı olduğu kadar animenin müzikleri de bir o kadar iyi. Hareketli ve iç gıcıklayıcı açılış parçası serinin kısa bir özeti gibi. Kapanış parçası açılışa göre daha ağır ama görüntülerle birleşince ortaya fena bir şey çıkmamış. Bölümler esnasında çalan başarılı eski parçaların yanına başarılı yeni parçalar da eklenmiş. Lakin bir tane parça var ki dinlediğinizde eminim sizin de çok ilginizi çekecektir. Altıncı bölümde çalan “Kelime-i Şehadet” remix (evet, yanlış okumadınız) çok ilginç bir deneyim oldu. Şimdi bu doğru mudur yanlış mıdır bilemem, tartışmasına da girmek istemiyorum ama müzikal yönünden incelersek dile pelesenk olan hareketli ve hoş bir parça olmuş diyebilirim.

    Noragami’nin ikinci sezonu benim gözümde beklediğimden iyi başladı ve yarısından sonra ilk sezonda sevemediğim unsurlar yine karşıma çıksa da güzel bir final yaptı. Üçüncü sezonu da günün birinde karşımıza çıkacak ve büyük bir iştah ile beklemesem de günü geldiğinde ben de izleyeceğim diye düşünüyorum. 


    { 4 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. bende küçük bir yorum yapmak istedim :).Öncelikle blogunuz çok güzel, noragami bence son zamanlarda çıkan en iyi animelerden biri :).Açıkçası beklentım buyuk çünkü konu çok iyi güzel bir 3.sezondan sonra efsaneler arasına girebileceğini düşünüyorum ;).Son olarak ben mı fark etmedım yoksa ^bleachle^ilgili bir yazınız yok mu :D

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba,

        Blogu beğendiğiniz için teşekkür ederim. Gönlümüzden kopuyor, üç beş satır yazıyoruz işte. Birilerine faydası dokunuyorsa ne mutlu bize.

        Evet, doğru fark etmişsin, Bleach ile ilgili bir yazım yok çünkü uzun soluklu animelere hiç bulaşmıyorum. Özellikle son birkaç yıldır hiç mi hiç bulaşamam çünkü vakit darlığından 12 bölümlük bir animeyi bile bitirmem bazen iki haftayı bulabiliyor. Düşünün artık Bleach'e başlarsam herhalde iki sene sonra bitirmiş olurum:)

        Sil
      2. Haklısınz biraz uzun ama filleri çıkarırsak çok da uzun olmuyo açıkçası :D.İzlemenizi öneririm çünkü bende başta sizin gibi düşünen biriydim ama izleyince diğer animelere göre ne gibi farkları oldugu anlaşılıyor ;).Cevabınız için teşekkürler yazılıarınız devamını merakla bekliyorum kolay gelsin :D

        Sil
    2. Şu animenin 3. Sezonunu beklediğim kadar resim yaosaydım Da Vinci ile yarışırdım şimdi. Ne zaman çıkacak bu Allah'ın cezası 3. Sezon?

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan