• Kasım 11, 2016

    Yönetmen: Hideaki Nakano
    Stüdyo: Brain’s Base
    Tür: Doğaüstü, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7

    servamp

    Günün birinde yolda bir kedi bulursanız dikkat edin. Çünkü eve getireceğiniz sevimli kedicik aslında sevimli bir vampire dönüşebilir. Ve sevimli olduğuna fazla aldanmayın; vampir sonuçta vampirdir ve kana ihtiyaçları vardır.

    Mahiru Shirota da hepimiz gibi sıradan birisidir. Liseye giden Mahiru, kendi deyimiyle basit şeylerden hoşlanmakta ve zor şeylerden mümkün olduğunca kaçınmaktadır. Günün birinde, eve dönüş yolunda siyah bir kediciğe denk gelir. Kediyi eve götürmeye karar veren Mahiru adına da siyah anlamına gelen “Kuro” koyar. Lakin ertesi gün Mahiru, aslında eve ne soktuğunu anlar. Kuro adını verdiği kedicik, aslında yedi günahı temsil eden vampirlerden birisidir ve adı da Uykucu Ash’tir. Temsil ettiği günah tembelliktir (sloth) ve gün ışığına maruz kaldığında bildiğimiz vampirler gibi buhar olmak yerine sevimli bir kediciğe dönüşmektedir. Çok geçmeden Mahiru ve Kuro arasında bir kontrat gerçekleştirilir ve Kuro, Mahiru’nun “servamp”ı yani bir nevi hizmetindeki vampir olur.

    animeaak-com-servamp-01-720p00359020-01-07

    Kuro’nun, namı diğer uykucu Ash’in Mahiru’nun servampı olmasından sonra asıl olay patlak verir. Yedi günahı temsil eden vampirlerin dışında Tsubaki adında bir vampir daha ortaya çıkıverir. Üstelik Tsubaki hiç de barışçıl değildir. Diğer tüm vampirlere topyekun savaş ilan etmiştir ve geri adım atmaya da niyetli değildir. Durum böyle olunca Mahiru ile Ash, diğer yedi vampiri bir araya getirip Tsubaki ve yandaşlarının karşısında durması için ikna etmeye çalışır. Lakin işi hiç kolay değildir çünkü hiçbirinin elini kolunu sallayarak Mahiru ile Ash’e katılmaya niyeti yoktur.

    Servamp hikaye bakımından klişe tema ile kendi türünü birleştirmeyi başarmış bir anime. Klişe kısmı sıradan bir liselinin özel yetenekli bir varlıkla bir araya gelerek kötülüğe karşı verdiği mücadele. Temanın kullanıldığı birçok animede olduğu gibi çocuk içten, yardımsever ve gücü yetmese de her olaya ikinci kez düşünmeden atlamaya hazır bir tiptir. Ortağı ise doğaüstü güçlere sahip tembel ve sert görünümlüdür ama içten o da iyi kalpli birisidir. Kendi türü ise yedi ölümcül günah ve farklı vampir olayı. Bahsettiğim gibi vampirler gün ışığında yok olmuyorlar. Elbette güçlerini kaybediyorlar lakin kedi veya kukla gibi zararsız varlıklara dönüşüyorlar. Yedi günah ve gizemli sekizinci kişi de ayrı bir hava katmış.

    animeaak-com-servamp-01-720p02581220-12-09

    Servamp’ın da mükemmel olmadığı aşikar ve zayıf yönleri de yok değil. Öncelikle kullanılan vasat komedi unsurları epey bir sırıtıyor. Animeye yeri geldiğinde okul komedisi ve Noragami gibi bir hava katılmak istenmiş lakin komik olduklarını söyleyebilmem güç. Vasat espriler mimiklerle destekleniyor ama dediğim gibi animenin komedi yönü yeterli değil. Öte yandan aksiyon içerikli sahneler izlemesi zevkli sahneler. Kan fışkırması, delik deşik olan bedenler gibi ayrıntılar beklenmeyecek derecede ciddi ve bir o kadar da başarılı. Animeye biraz derinlik ve felsefe de katılmak istenmiş ama fazla başarılı olduğu söylenemez. Neyse ki çok fazla derine inilmemiş ve ciddi tema vasatın altına inmemiş.

    Yönetmen koltuğundaki Hideaki Nakano’nun Servamp dördüncü yönetmenlik denemesi. Elbette Nakano birçok anime projesinde çeşitli görevlerde (sanat direktörü, tek bölümlük yönetmen vs.) yer almış bir isim ama bir serinin emanet edildiği yönetmen olarak toy bir isim. Brain’s Base adlı anime stüdyosu içinse fazla söze gerek kalacağını sanmıyorum. Durarara ve Baccano desem yeterli olur herhalde.

    animeaak-com-servamp-01-720p02730720-12-18

    Animenin çizimleri için söyleyebileceğim sıra dışı bir durum bulunmuyor. “Standart” olarak tanımlayabileceğim bir anime ve karakterlerini açıkçası her yerde görebiliriz. Öne çıkan kısımları az önce bahsettiğim gibi aksiyon sahneleri ve kullanılan kan. Müziklerinden sorumlu Kenji Kawai ise emektar bir besteci ve Servamp’ta da hünerlerini sergilemiş. Açılış parçası “Deal with” son zamanlarda dinlediğim en güzel açılışlardan. Kapanış parçası “Sunlight Avenue” doğal olarak açılış parçasının yanında daha sönük kalsa da kötü kesinlikle değil.

    Servamp genel itibariyle fena bir anime sayılmaz. Evet, izlemezseniz bir şey kaybetmezsiniz lakin izlemezseniz de iyi vakit geçirebileceğiniz bir animeden olmuş olursunuz. Bana soracak olursanız; listenize ekleyin ama izlemek için de acele etmeyin.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Animesi 12 bölüm olduğu için yarım kalmış bir his veriyor. Özellikle finali mangadakinden farklı. Manganın okunmasını tavsiye ederim.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan