• Ağustos 07, 2017

    Yönetmen: Xiong, Ke
    Stüdyo: G.CMay Animation & Film
    Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Oyun
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 12 (Web)
    Anime Puanı: 10/8


    Bir Çin uyarlaması olan Quan Zhi Gao Shou (bir diğer adıyla The King's Avatar) bana göre gerçekçiliğe en yakın oyun animesidir. Çünkü anime içerisinde APM (detaylı açıklama en altta) gibi kavramlar mevcut. Çin uyarlaması denilince hemen önyargı oluşmasın. Bence Sword Art Online’dan daha iyi. Zaten iki animeye verilen puanlamadan da bu anlaşılabilir.

    Sözü daha fazla uzatmadan animenin konusunu anlatmaya geçeyim. MMORPG ve MMOFPS’in bir arada olduğu bilgisayar oyunu Glory’nin en iyi oyuncusu olarak görülen Ye Xiu, yetenekleri sayesinde “Battle God” olarak adlandırılır. Ye Xiu profesyonel bir oyuncudur ve Excellent Era takımının kaptanıdır. Birkaç sebepten dolayı takımın sahibi Ye Xiu’yu emekliliğe ve hesabını yeni takım üyesi ve kaptanı olacak kişiye devretmesini zorlar. Aksi takdirde tazminat ödemesi zorunda kalacak olan Ye Xiu’nin başka seçeneği olmaz ve emekli olur. İşsiz kalan Ye Xiu sokakta yürüken bir internet kafede iş ilanı bulur ve çalışmaya başlar. Çalışmaya başladığı gece de oyununun yeni bir sunucusu açılacaktır ve oyun deneyimi on yıl ile donatılmış bir oyuncu olan Ye Xiu “Lord Grim” adıyla yeni bir hesap açar ve kendine karakter sınıflarına bağlı olmayan bir silah yapar. Yeni sunucuda başarıdan başarılara koşan Ye Xiu yeni sunucunun birçok rekorunu kırar. Bu yüzden çoğu profesyonel oyuncunun ve klanların (profesyonel olmayan takımlar) dikkatini çeker ve Lord Grim’in aslında kim olduğunu bulmaya çalışırlar. Bunu yaparken de Lord Grim’in karşısına çeşitli engeller çıkarırlar. Böylelikle Ye Xiu’nin zirve yarışı başlar. 



    Adı: Ye Xiu
    Şehir: H Şehri
    Akrabalar: Ye Qui (ikiz kardeş)
    Boyu: 1.78 cm
    Eski Karakter Sınıfı: Büyücü
    Güncel Karakter Sınıfı: Sınıfsız
    Eski Silahı: Evil Annihliation
    Güncel Silahı: T. Chance Umbrella
    APM: 510 → 764 → 900



    Şimdi gelelim benim görüşlerime. İlk başta Çin uyarlaması olduğu için çizimleri ne kadar iyi olabilir ki diye düşünmüştüm ama ilk bölümü beni ters köşe yaptı. Gerek çizimleri, gerek senaryosu bakımından çoğu orijinal Japon kökenli animeyi sollayacağının garantisini veriyorum. En başta söylediğim gibi gerçekçiliğe en yakın olan oyun animesi dedim. Çünkü oyun e-spor uyarlaması gibi. Yani profesyonel oyuncular ve takımlar var. Günümüzdeki oyunlar gibi takımlar arası turnuvalarda düzenleniyor. Bu yüzden en başta söylediğim cümlenin tamamen arkasındayım.

    Animede gerçek dünya ile oyun dünyası arasında geçişler çok oluyor. Bu da bize sürekli animenin ne kadar gerçekçi olduğunu defalarca hatırlatıyor izlerken. Animeyi izlerken kanser olduğum durumlar çok oldu. Ana karakterimiz Ye Xiu o kadar soğukkanlı davranıyor ki karakter bazında ele aldığımızda soğukkanlı davranışları Log Horizon'dan Shiroe (analitik ve planlı olarak davranan ender karakterlerden) ve Sword Art Online'dan Kirito (yetenek bazında) karakterinin birleşimi bir karakteristiğe sahip. Sword Art Online’da Kirito abimiz tanrı seviyesinde başlıyor. Ama Ye Xiu ise normal bir insan. Tamam adama “Savaş Tanrısı” deniliyor olabilir ama bir zahmet de denilsin. Ye Xiu on yılını (gençliğini) bir oyuna harcıyor, kendi kendine gelişiyor, yeni stratejiler bulmaya çalışıyor, APM’ini geliştiriyor. Bana kalırsa “Savaş Tanrısı” lakabını sonuna kadar hak ediyor. Zaten Ye Xiu oyuna yeni başlayanlar için yönlendirmeler (guide) hazırlıyor. 


    Tabi ki de her animede olduğu gibi bu anime de kusursuz değil. Benim gibi anime severlere göre animede bulacağımız en büyük kusur seslendirme. Japon seslendirmeye alıştığımız için animedeki diyaloglar bize çok değişik gelecek. Alışmakta güçlük çekmeme rağmen bu kusurun beni ne animeden uzaklaştıran bir etken olduğunu söyleyemem. Animenin introsu ise pek ilgi çekici değil. Yani Tokyo Ghoul’un Unravel, Haikyuu’nun Hikari Are’si gibi gaza getiren bir müzik beklemeyin. Yoksa büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

    Uzun lafın kısası yeni bir animeye başlamak istiyorsanız bence Quan Zhi Gao Shou iyi bir seçenek. Hem sizleri farklı dünyaya götürecek hem de gerçek dünyadan bir fazlalığının olmadığını gösterecek. Umarım sizler de seversiniz. Yeni tanıtımlar ve incelemeler için takipte kalın. 

    _________________________________________
    APM: Action per minute yani dakikada kaç tuşa basıyorsanız bu apm oluyor. Hangi oyundan örnek verelim mesela World Of Warcraft ta 20 dakika oynadınız ve totalde 4460 işlem yaptınız. 4460/20=223 dakikada 223 işlem ki bu gayet başarılıdır dakikada 223 kere klavye tuşlarına ve mouse tuşlarına bastınız profesyonel oyuncular için alt limit 200 dür. Apm bazı oyunlar için çok gereklidir.

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Quanzhi Gaoshou The Kings Avatar izleme Sırası:
      - Quanzhi Gaoshou 1.sezon
      - Quanzhi Gaoshou 3 Bölümlük Specials
      - Quanzhi Gaoshou zhi Dianfeng Rongyao Filmi
      - Quanzhi Gaoshou 2.sezon

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan