• Mart 24, 2018

    Yönetmen: Ai Yoshimura
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Komedi, Dram, Romantizm
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6.5


    Ao Haru Ride, ortaokulda güzel bir kız olduğu için arkadaşları tarafından dışlanan Futaba’nın yine ortaokulda aşık olduğu Kou’yla lisede yeniden buluşmasını anlatan bir anime. Futaba, eski tecrübelerine dayanarak lisede deyim yerindeyse "yeniden başlatma düğmesine" basmış ve sevimli olmaktan çok uzak, gürültücü ve dağınık bir kız olmaya karar veriyor. Bu şekilde lisede aynı şeyleri yaşamaktan kurtuluyor ve arkadaş ediniyor. Animenin devamında olaylara Kou giriyor. Kou ve Futaba birbirlerinin ortaokul aşkları ve birbirlerini tabii ki görür görmez tanıyorlar ancak ikisi de ortaokuldaki kişilerden çok farklılar. Anime Futaba’nın Kou’yla yeniden arkadaş olup ona karşı hislerini keşfetmesiyle devam ediyor. 


    Animenin genel konusu böyle olmakla birlikte tekniksel yönlerine gelirsek animenin çizimleri güzel. Fakat anime ilerledikçe kötüleşiyor. Başta beğeniyorsunuz ancak anime devam ettikçe çizimlere olan emeğin azaldığını anlayabiliyorsunuz. Sakisaka Io gibi değerli bir mangakanın eseriı olan Ao Haru Ride’nin mangasının bu kadar güzel çizilip konuyu işlemesine baktımığımızda animesiyle karşılaştırdığımızda açık ara manga kazanıyor. Animenin diğer özelliklerine gelirsek soundtracklerini gerçekten beğendiğim bir anime. Özellikle Chelsy’nin yapıtı ‘I will’ adlı parçası ve openingi ile dikkat çekiyor. Karakterlerlere bakacak olursak, animedeki herkes birbirinden farklı. Futaba komik, denemekten vazgeçmeyen ve yalnız kalmaktan korkan bir kız. Kou normal bir öğrenci gibi görünürken içindeki acıların üstünden gelmeye çalışıyor. Makita Yuuri, Futaba gibi sevimli ve ‘erkeklerin yanında daha faklı’ davrandığı nedeniyle kızlar tarafından dışlanmakta. Murao Shuuko yalnız bir kurt ve Kominato Aya, konuşkan, sosyal bir karakter. Karakterlerinin bazıları başta size itici gelebilir ama seri devam ettikçe hepsinin iç dünyalarına yolculuk ediliyor. Bu yüzden sevmediğiniz bir karakter varsa bile zamanla seviyorsunuz.

    Anime 12 bölümden oluşmakla birlikte 2 tane de ovası var. Ova'ların ilkinde olaylar Futaba ve Kou ortaokuldayken dönüyor, ikinci ova ise animenin 13. bölümü olarak kabul ediliyor. Animede manganın yani genel konunun sadece yarısı işleniyor. Zaten puan kırmamın asıl nedeni bu. Çünkü animesi konunun çok önemli bir yerinde bitiyor ve tan "sonra ne olacak?" derken hop, devamı gelmiyor. Bu açıdan büyük hayal kırıklığı olduğunu düşünüyorum ama elbette sevenler mangasıyla da devam edebilir.


    Son söz olarak anime konusuyla, karakterleriyle shoujo türünün başında gelen bir yapıt ve aşkın yanında dram ve komediyi de seviyorsanız gerçekten dikkat çeken bir anime. Ancak ikinci sezonunun gelmemesi ve çizimlerinin gittikçe kötüleşmesiyle başarasını gölgeliyor. Eğer shoujo tarzı animeler seviyorsanız ve güzel bir aşk hikayesi izlemek istiyorsanız bu anime; ya da yok ben tüm hikayeyi bir tek bir kaynaktan takip ederim diyorsanız mangası tam sizin için.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Yazdıklarınız gayet doğru. Yazdıklarınız için teşekkürler. Bu anime tatmin edici değildi ya da nasıl desem finali beni mutlu etmediği için memnun olmayabilirim. Ama mangasını tamamen animeye çevirselerdi kesinlikle puanı 7-8 olabilirdi diye düşünüyorum :) (yorumumu paylaşmak istedim teşekkürler)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan