• Nisan 07, 2018

    Yönetmen: Yoshitomo Yonetani
    Stüdyo: J.C. Staff
    Tür: Komedi, Okul, Ecchi
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/9


    Daha çok komedi animeleriyle karşımıza çıkan ve bu konuda yüksek bir standart yakalamış J.C.Staff, bu standartta yakışır bir animeyle yeniden karşımıza çıkıyor. Japonya dışında Food Wars! olarak nam salan seri, anime dünyasında yemek yapmanın bile aksiyon dolu, havalı bir şey olabileceğini gösteren anime, sizi öyle bir etkiliyor ki; omlet yaparken bile triplere giriyorsunuz. (Eğer benim gibi bir ev arkadaşıyla kalıyorsanız sizi alaycı gözleriyle izlemesine sebebiyet veriyor:)

    Hikayeye gelecek olursak; Yukihira Souma küçüklüğünden beri aile restoranlarında babasına mutfakta yardım etmektedir.Yaşı ilerledikçe yemek yapmaktaki yeteneği ve özgün ruhu kendisini göstermeye başlar. Birçok sefer babasına yemek konusunda meydan okusa da bir kez bile yenememiştir. Tek hayali babasını geçmek olan Souma'ya bir gün babası bir arkadaşının teklifini kabul ettiğini ve birkaç yıl yurt dışında çalışacağını söyler.Souma'yı da yeteneklerini geliştirmesi için ülkenin en iyi aşçılık okuluna girmesi gerektiğini belirtir. Bunun üzerine akademiye giden Souma kendinden emindir ama akademi yılları beklediği kadar kolay geçmeyecektir.


    Öncelikle şunu belirtmek isterim, önlüklü senpaimizin bir lafı var: Bu akademide her şey yemekle ilgilidir. Gerçekten çok doğru bir söz. Kavgalardan tutun dersler, konuşmalar, arkadaşlığa kadar her şey yemekle ilgili. Hatta cinsellik bile! Çizimler şu ana kadar gördüğüm en iyiler listesinde kendine yer bulmuş durumda. Karakterlerin uyumlu renklerle oluşturulmasındaki yakaladıkları başarı, karakterlerin güzelliği, mekanların ayrıntıları gerçekten taktir edilmesi gereken faktörler. İzlerken sürekli bu düşünce aklımdan çıkmadı.(birçok anime bunu başaramadı)Özellikle yemeklerin çizimlerindeki canlılık sizde yemek yeme isteği uyandıracak cinsten ki bu durum eğer gece vakti izliyorsanız sizi sıkıntıya sokabilir:) 

    Konu olarak başlarında biraz yavaş ilerliyor ama sonralarında ivmeyi artırıp sizi içine çekmeyi başarıyor. Fakat yemek anlatışları çok uzun tutulmuş. Özellikle yemekleri yiyen insanların açıklamaları başlarda sizin ilginizi çekse de ilerleyen bölümlerde sıkıcı bir hal alıyor. Aynı durum yedikleri zamanki tepkileri için de geçerli. Sonlara doğru tamam yeter, uzatma demenize sebep oluyor. Komedi açısından çeşitli varyasyonlara sahip olması sizi baya bir güldürüyor. Heyecan dozu olarak normalde alçaktan seyreden bir yapıda olan anime shokugekilerde (yemek savaşları) ve akademinin sınav ile etkinliklerinde artıp izlenme zevkini arttırıyor. Olaylarsa dallanıp budaklanarak birçok heyecan uyandıracak özellik taşımayı başarmış. Hele ki karakterlerin ilişkileri ilerleyen sezonlar için çok büyük bir potansiyele sahip. 


    Animenin nereye çeksek oraya gidebilecek bir ecchisi var. Bundan kastım ecchi kısımlar genelde yemeklerle bütünleştirilmiş.Yemek yeme sahneleri gibi kısımlarda ecchi özellik animenin konusu olan yemeklerin güçlerini, ilgi çekiciliklerini arttırmış. Bazı komedi sahnelerinde de ecchi ögelerinden yararlanan anime tüm bunlara rağmen  bu durumu biraz fazla abarttığı gözden kaçmıyor. Sahnelerin çok uzun bırakılması sizin ilginizi düşürmeye yetebiliyor. Sahnelerin ecchi dozunun da sizi fazla rahatsız edecek tarzda olmadığını düşünüyorum. Ecchi ana konu olmaktan çok yardımcı bir tür olarak konulmuş animeye.


    Karakter olarak bol bir havuza sahip animenin bu konuda hataları yok değil. Özellikle Erina çok abartı geldi benim gözüme. Yok efendim tanrının diliymiş de bebek yaşlarında bile mamaların kalitesini üst düzeyde ayırt edebiliyormuş. Abartı durumların animelere bir güzellik kattığı bir gerçek ama bu kadarı da fazla. Onun dışında Souma birçok seride karşımıza çıkan ana karakter yapısında oluşturulmuş. Bunu açmak gerekirse; çoğunlukla saf, yeri geldiğinde cesur, yetenekli ve arkadaşlarına her zaman arka çıkan birisi. Diğer karakterlerse birkaç istisna haricinde pek üzerinde durularak yaratılmış gibi gelmedi bana. Özellikle yurttakilerin. Demek istediğim sadece birkaç özellik katmışlar. İlerledikçe tahmin edilmesi kolay davranışları var ama yine de davranışları ve tepkileri animeye bir güzellik katmış demek yalan olmaz. En çok takıldığım nokta ise (bunun artı ya da eksi bir yanı yok) müdürün yüzündeki yara izi. Sen bir aşçısın o yara izi nasıl oldu demeden edemedim her gördüğümde.

    Özet olarak gayet başarılı bir anime olmuş. Çizim olarak çok başarılı, konu ve olay akışı olarak eksik noktaları olsa da beğendiğim anime karakterler üzerinde biraz daha dursalarmış daha iyi olurdu dedirtti. Eğer bazı sahneleri azaltır ve olayları ilerletmede sıkıntı yaşamadan yenileriyle güzel bir şekilde harmanlamayı başarırlarsa çok güzel sezonlar bizi bekliyor. Yakın zamanda dördüncü sezonu çıkacak olan animeye şimdiden başlamanızı ve yemek yapma eyleminin doruk noktalarını görmenizi tavsiye ederim ama şimdiden uyarayım izledikten sonra kahvaltı için yaptığınız tost sizi pek tatmin etmeyecek:) 

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Ahh mangasını küfürler eşliğinde bitirmiştim. Finale dğru hızla kötüleşen hikaye, felaket finalinde keşke bu seriye en başta başlamasaydım dedirtiyr. Rezillikle bitse tamam ama bide devamı var, finalden snra devam ediyr. Gene sinirlendim ,azami mevzusundan snrası gereksiz uzun uzun küfür edersiniz yazara.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan