• Ocak 21, 2019

    Yönetmen: Ei Aoki
    Stüdyo: Troyca
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 22
    Anime Puanı: 10/8


    İncelemeye geçmeden önce hayali bir evren yarattığınızı hayal edin. Yarattığınız karakterler okuyuculara ya da dinleyicilere bazı duygular tattırabilir. Fakat karakterler gerçek olsaydı cidden bu duygulara mı sahip olacaklardı? Hikayenin ana teması bu şekilde işleniyor. Öncelikle elimizde Battle Royale tarzı bir seri var. ve seriyi ilk on bir - son on bir  olmak üzere iki bölüme ayırmak mümkün. İlk başta bahsettiğimiz gibi yaratılan evrendeki (manga/novel/anime/çizgiroman/fanart) karakterlerin bir şekilde dünyamıza girmeseyle hikayemiz başlıyor. Ana karakterimiz Sota etrafında dönen olaylar izleyiciye sanki yeni bir Fate serisi izliyormuş izlenimi verebilir. 


    Karakter bolluğu seride göze çarpan bir şey. Ve cidden karakterlere uğraşılmış her birinin çizimi olağanüstü. Çok ince detaylarla oluşturulmuş bir çok karakterimiz mevcut. Özellikle Yuya'nın kıyafetleri tarzı ve gözlüğü seriye bağlanmamı sağladı. Karakterleri şöyle bir inceleyecek olursak;

    Sota Mizushino:
    16 yaşında, Metropolitan Kissui Lisesi'nde ikinci sınıf öğrencisi.Utangaç ve sessiz birisi. Çok kolay duyguları incinen normal  (normal oğlanlar böyle mi der gibisiniz ama normal çocuk:) bir oğlan.

    Selesia Upitiria: 19 yaşında, Vogelchevalier'in Elemental Senfonisi'nden (manga/anime ismi) bir kadın kahraman. Avalon askerlerine karşı savaşan Krallığın şövalyelerinden birisi. Cesur ve güçlü bir ahlaki yapıya sahip. Kılıç ve büyü kullanıcısı. İyi tarafta yer alıyor.

    Meteora Osterreich: Kunst Wunderkammer'in (oyun) kütüphanecisi. Dünyanın Sonu'nun bilgesi. Yüksek becerilere sahip güzel ve yetenekli bir büyücü. Çevresine uyum sağlayabilen ve sorunları hemen anlayıp analiz edebilen akıllı bir kişilik. Duygusal olmayan bir yapıya sahip. Soğuk bir görünümü var. Mavi gözleri sürekli uykusu var gibi gösteriyor (cin gibi inanmayın). İyi tarafta yer alıyor.

    Rui Kanayo: 16 yaşında, Manomagia: Sonsuzluğun Ötesi'ndeki Makine .2124 yılında yeni sanal şehir Energia İchiara'da savaşan devasa bir robotun pilotu. Neşeli ve konuşkan bir tip. Kendisinin harika olduğunu düşünüyor, ayrıca sinirlerine hakim olamayıp hemen patlayan tiplerden. Ayriyeten küçük kızları (loli) seviyor. İyi tarafta yer alıyor.

    Yuya Mirokuji: Seçkin Örgüt'ün son büyük düşmanı. Eskiden hikayesının ana karakteri Sho'nun en iyi arkadaşıydı. Marketin önünde takılan motorcu tiplerden. Ve oldukça kaba. Kılıç ve çağırdığı ruh Hangaku ile savaşıyor. En beğendiğim karakter kendileri. Hikayesinde kötü karakter olsa da dünyamızda iyilerden yanadır.

    Mamika Kirameki: Büyülü Katil Mamika'dan kadın bir kahraman. Kendi hikayesinde gece gündüz savaşan birisi. Aşırı iyi düşünen birisi ve herkes mutlu olsun dünya barışı sürsün kafasında ilerleyen bir tip. Ancak kendisiyle aynı fikirde olmayanlar ile savaşmaktan kaçınmıyor. Kötü takımda yer alıyor.


    Blitz Talker: Babil Kodu'ndan bir karakter. Orta yaşlı eski bir dedektif ve ana karakterin ortağı. Sert biriymiş gibi konuşmayı ve karanlıktan çıkmayı seviyor. Sert büyümüş nesilden. Altıpatlar ve büyülü mermiler kullanan birisi. Ayrıca yaşlı, kadın, çocuk demeden öldürebilecek bir tip. Kötü takımın bir üyesi.

    Alicetaria February: Kızıl Alicetaria'dan. Kutsal Ulterstein'in Prensesi. Kraliyet soyundan aktarılan "Gauntlet of Gotz von Berlichingen" ile savaşıyor. (bir çeşit kalkan zırh karışımı bir şey). Serideki onurlu şövalye havasındaki ablamız bu şahıs. İri bir yapısı var (zırhtan mı iri yoksa kemikleri mi kimse bilmiyor:). Kötülerden yana.

    Magane Chikujoin: Yasoukiroku'daki düşman karakter. Özel gücü sebep-sonucu tersine çevirmek. "Kelimelerin Sonsuz Aldatması". Aşırı yalan söyleyen bir tip, hatta doğru konuştuğu yok desek yeridir. Kendine güvenen ve felsefik kounuşmayı seven birisi (Hatta Meteora'ya benimle konuşmak istemiyor musun? Yoksa korktun mu ? Bana karşı kaybetmek istemiyor musun? Sen bile mi Binlerce Mil'in Arayıcısı Meteora? repliği serideki en havalı repliklerden) Kısaca insanları kışkırtıp onların zayıflıklarından yararlanan bir karakter. Serideki İyi/Kötü taraflarının ikisindede yer almayan kendi başına takılan kişidir bu arada.

    Altair: Koyu lacivert askeri bir şapka ve İspanyol stili kruvate bir palto (Akame ga Kill'deki Esdeath'ın küçülmüş hali). Sonsuz Savaşlar Megalosfer'inden bir karakter. Hikayesi olmayan bağımsız bir varlık. Neredeyse yenilmez. Diğer karakterleri bu dünyaya getiren ve Dünya'nın mantığını bozmaya çalışarak mutlak yokoluş istiyor. Kötülerin Lideri.

    Hikayu Hoshikawa: Seriye sonradan dahil olan, StarSky: Milkway oyunundan (+18 flörtleşme similasyonu) gelen kız karakter. İnsanların onu tanımasından çokca utanır. Dünyaya hiç gücü olmadan geldi. Yaratıcısı tarafından sonradan güçlendirildi.

    Sho Hakua: Yuya ile aynı hikayeden gelmiş olan bir başka havalı karakterimizdir kendileri.Yuya, kız kardeşini ve ekipdekileri öldürüp takımı terk etti. Tek amacı Yuya'dan intikam alabilmek. Kendi hikayesinde iyi, seride kötü takımda yer almaktadır.


    Animenin sıkıntılı yanlarından birisi konunun işleniş tarzı. Çünkü dünyamıza gelen karakterler durumu hemen kabullendi. Her gelen karakter pek bir şey sorgulamadan hadi kötülerle/iyilerle savaşalım moduna girdiler. Karakterlerin yeni dünyayı yabancılamaları ve şaşırmalarını beklerken hemen adapte olup konuya girdiler. Bence bu derinliği etkilemiş yeteri kadar o duyguyu hissedemedik. Çizimler ve dövüş sahneleri tatmin edecek derecede güzel özellikle savaşlarda çalan ''layers'' o kadar mükemmel ki olaya dahil olmanızı sağlıyor. 

    Karakterlerimizin yeni dünyaya gelişi dışında diğer düşünceleri gayet mantıklı ve yapılarına uygundu. Mesela onurlu bir şövalye olan Alicetaria hikayesindeki masum halkının ölmesinden yaratıcısını sorumlu tutuyor. Ayrıca karakterlerin yaratıcılarıyla tanışma faslı da güzeldi çünkü onların gözünde Tanrı olan bizim aslında normal bir insan olduğumuzu anlayınca yaşadıkları hayal kırıklığı görülmeye değer. Bir diğer konu kötü ana karakterimiz Altair; Altair güçlü ve aşırı kötü bir karakter. Neden kötülük yapmak istediğini anlasak da dünyayı yok etmeyi neden istiyor akıl erdiremiyoruz (çok güçlüsün Kralı olsana yok edeceğine:).


    Serinin iki açılış ve dört kapanış parçası bulunmakta. İlk açılış parçamız ''gravityWall" seriye yakışır tarzda hızlı ve enerjik bir parça. İkinci açılış parçamız ''sh0ut'' ilkine göre biraz sönük kalıyor fakat görselliğindn bir şey kaybetmiyor. Kapanış parçalarımızın çizimleri çok özel olduğunu izleyince anlayacaksınız fakat müzik olarak sadece ikinci parça hoşuma gitti.

    Finali yorumlayacak olursak beklenmedik şekilde iyiydi. Her şeyi güzel ve tadında bitirdiler. Seri bize bir yazarla, karakterlerinin, bir sanatçıyla ve yaptığı sanat arasındaki bağı, onu yaparken ne kadar zorlandığı, ümitsizliğe düştüğü ama içindeki ''yaratma'' tutkusunu bastıramayışını, o kadar güzel anlatmışlar ki. Mangakaların sorunları, maddi manevi olsun, özellikle okur ve izleyicilerin ne kadar önemli olduğu, insanlara özgü yaratma güdüsü olsun, kendini yetersiz görme hissi ve kıskançlık olsun bir bir işledi. Kısacası parça parça bakıldığında sıkıntıları ve eksikleri olan fakat bütüne baktığınızda önünüze çok güzel bir yemek sunan bir seri Re: Creators

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan