• Mart 17, 2019

    Yönetmen: Ryosuke Nakamura
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Fantastik, Macera
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7


     Her halde kimse A-1 Pictures stüdyosunun yapıtlarının kalitesini sorgulamaz. Çoğunlukla ortalamanın üstünde kaliteye sahip yapıtlar karşımıza çıkardı stüdyo. .Bu yapıtlardan biri de Hai to Gensou no Gimgar demek isterdim ama ortalama bir yapıt olmuş ne yazık ki. Bu tarz animeleri aslında severim. Sizde de böyle mi bilmiyorum ama hani bi oyunda mahsur kalsam, buna en az üzülecek insanlardan biri olurum sanırım:). Yine de Gimgar bu düşünceyi değiştiren bir anime olmuş. Neden derseniz RPG oyun misali animelerdeki o gerçek dışı havayı bu animede fazla göremiyoruz. İsterseniz incelememize başlayalım.
    Haruhiro ve birçok genç gözlerini açtıklarında bir kulenin üstünde, bilmedikleri bir dünyada olduklarını fark ederler. Gerçi bilmedikleri tek şey dünya değildir. İsimleri dışında hiçbir şey hatırlamamaktadırlar. Neden orada olduklarını, geçmişlerini hatırlamamaktadırlar. O anda tuhaf bir adam onlara Gimgar dünyasında olduklarını söyler. Burada para kazanıp yaşamak için gönüllü asker olmaları gerektiğini belirtir. Gönüllü askerler yaratıkları öldürüp onların ganimetleriyle yaşamlarını sürdüren insanlardır. Kuledeki insanlar bölünerek ekipler oluşturur. Doğal olarak güçlü güçlüyü seçer. Geriye kalanlar da kendi aralarında bir ekip oluşturur. Haruhiro ve ekibi bu bilinmeyen dünyaya adımlarını atarlar.

    Daha önce de belirttiğim gibi biraz daha gerçekçi ama hantal bir anime bunun artıları da eksileri de var doğal olarak. Fakat bunun oluşturduğu atmosfer gerçekten güzel oturmuş animeye.Aynı yapıya sahip birçok animedeki o işi basite indirmiş tavırlar yerini ölüm korkusu ve güvensizliğe bırakmış.
    Animedeki çizimlerin açıkçası biraz daha iyi olabileceği düşüncesindeyim. Özellikle çevre çizimlerine pek dikkat edilmemiş. Bunun dışında kullanılan karakterlerin kullandıkları bazı özelliklerin çizimleri de  daha göze çarpan tarzda olsa izlerken alınan keyfi arttırırdı. Karakter çizimlerinde başarılı bir iş çıkarmalarına rağmen diğer kısımlardaki eksikliği sadece dengelemeye yaramış bu klasmanda.


    Konu olarak aslında sıkça karşımıza çıkan RPG oyun tarzı bir yapıya sahip anime. Yine de bu durumda aslında olması gereken duyguları ve zorlukları animeye güzel bir şekilde aktarmayı başarmışlar. Diğer türevleri gibi kahramanlarımız düşük seviyeli yaratıkları ekmek keser gibi kesemiyor veya iki yaraktık kesti diye ilah moda geçmiyorlar. Animenin neredeyse hepsinde azar azar gelişimlerini izliyoruz. Animenin bazı kısımlarında Goblin Slayer izliyormuş gibi hissettim neredeyse. Anime dünyasında güçsüz sayılan goblinlerin bile aslında ne kadar korkutucu olduklarını iyi bir şekilde gösteriyor. Yine de yazının başında da belirttiğim gibi bu durum hantal bir anime oluşmasına yol açmış. Bu da izlerken biraz sıkıcı bir durum olabiliyor. Konunun beraberinde getirdiği aksiyonu da pek iyi kullamadıklarını düşünmekteyim. Karakterler zor durumda kaldıklarında bu durumu bize hissettiriyorlar ama bundan çıkmaları anındaki aksiyon gerçekten birçok sahnede yetersiz kalmış. Bunun yanında karakterlerin bazı anlarda dünyamıza ait olan kelimelerin kullanması (oyun, telefon gibi) veya Haruhiro'nun ayın aslında kızrmızı olmaması gerektiğini bilmesi gibi durumlar beni başlarda heyecanlandırsa da karakterlerin bunun üstünde durmamaları ve geçmişlerini hiç merak etmeyip bulmak için çaba harcamamaları kafamda çok fazla soru işareti bıraktı.


    Karakter konusunda ise en büyük sıkıntı sayı. Animede karakter kıtlığı var. Diğer savaşçılar sadece şehirdeki diyaloglarda kullanılmış. Bunun yanında şehir dışında veya olaylarda az da olsa yer verilse daha güzel olurdu. Karakterlerin sınıf çeşitliliği ise animeyi güzelleştiren kısımlardan biri. Hırsız, rahip, savaşçı gibi 6-7 çeşit sınıf olması ve bunların hepsinin ekipteki yerinin ayrı olması aksiyon sahnelerinin kalitesini arttıran bir etken olmuş.
    Özetle aslında birçok eksiğinin yanında başarılı bulduğum, birçok özelliği olsa da açıklarını kapatmaya yetmemiş. Çizim, karakter ve konu  olarak çok fazla eksiği var. Karakter sayısını arttırıp biraz daha aksiyonlu ve hızlı bir anime daha başarılı olabilirdi. İkinci sezonu gelebileceğini düşünüyorum.Umarım yeni sezonunda daha güzel bir yapıt olma yolunda ilerler anime. Uzun lafın kısası çok boş kaldıysanız izleyebilirsiniz.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. goblin slayer izlerken hai to genou no grimnar izliyor gibi olman gerek ikisi arasında kaç sene var :D

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan