• Kasım 04, 2019

    Yönetmen: Norihiro Naganuma
    Stüdyo: Wit Studio
    Tür: Psikolojik, Dram, Gerilim
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/8


    Merhabalar. Uzun zamandır anime yorumu girmemiştim. Ee, izleyemeyince tabi.. Bende çareyi bir süre önce izlediğim Mahoutsukai no Yome animesini yazmak da buldum. Çizimlerine vurulduğum bu anime zaman geçse de hala renkleri ve görseli ile hafızamda. Çok uzun ve detaylı bir yazı olmayacak ama.. Bahsedelim bakalım biraz.

    Hatori Chise 16 yaşındadır ve bu yaşına rağmen çok büyük kayıplar yaşamış, artık yaşamaktan bıkmış bir kızdır. Ön görüsü kuvvetli olan Chise bazı varlıklar görmektedir. Aslında kendisi Slay Vega türünde bir büyücü. Ve hayatından o kadar umutsuz ve vazgeçmiş ki.. Onu açık arttırma ile satmak isteyen insanlara daha fazla karşı gelemiyor ve kabul ediyor. Chise'yi satın alan Elias Ainsworth yarı insan, yarı büyücü bir yarımlık. Chise'yi çırağı olarak yanına alacağını söylüyor. Halbuki asıl amacı Chise'den insani duyguları öğrenmek. Anime de Chise ve Elias'ın duyguları bulma yolunda maceralarını izliyoruz. 


    Anime içerisinde büyüler, ejderhalar, periler gibi bir çok fantastik öge mevcut. Türünün hakkını veren bir anime. Başta söylediğim gibi çizimleri de şahane. Sountrack'lerini çok sevdim. Özellikle opening çok iyiydi. Türünde belirtilmese de animede romantizm de mevcut. Animenin ismine baktığımızda Antik büyücünün gelini aslında ki Elias zaten Chise'yi gelini olarak istediğini de söylüyor. Başlarda ikili arasında romantizm olmasa da ileride bu konu değişiyor. Çok naif ve güzel bir romantizm oluşuyor ikisi arasında. Elias'ı gördüğümde ve romantizm olacağını öğrendiğimde bir şaşırmıştım nasıl olacak diye ama oluyor. Çok da tatlılar. 


    Elias'ın insani duyguları anlayamaması çok güzel yansıtılmıştı. Ortaya çok komik sahneler çıkıyor bu vesile ile. Ve Chise'nin de duygulardan bir haber olması ikisininde birbirini bulması güzeldi. Komedi sahnelerinde kullanılan çizimlere bayılıyorum ya:) Bu animede de bolca mevcut. Elias gibi ciddi birisi birden koca kafasıyla komik şeyler söyleyince. İzlemesi çok keyifliydi.

    Son yorumuma gelirsek; sürekli olumlu yorumlarda bulunmuş olsam da neden bilmiyorum ama benim uzun bir süre unutamayacağım bir anime olmadı ne yazık ki. Aklımda güzel çizimleri ve tatlı dialoglarıyla kaldı daha çok. Ama hep aynı şeyi söylerim. O yapım ne kadar iyi olursa olsun insanın modu ona uygun değilse gerekli verimi alamıyor. Uyuşmuyor. Sanıyorum bende yanlış bir zamanda izledim bu canım animeyi. Mutlaka izleyin diyemem ama vaktiniz varsa bu güzel yolculuğa çıkıp keyifli vakit geçirebilirsiniz. Şu anda Dororo'yu izliyorum ama pek hızlı ilerleyemiyorum. En kısa zamanda izleyip yazmak istiyorum, bakalım. 


    Mangalar, Diziler, Filmler ve daha fazlası için Şemsiyenin Altındaki Kızın blogunu ziyaret etmeyi unutmayın :-)

    http://semsiyeninaltindakikiz.blogspot.com/

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Ne tatlı anlatmışsınız canım Akela ablam ;)

      İzleyesim geldi okuyunca hemen :)

      İnsan olmayan bir varlığın duyguları anlama çabası da Violet Evergarden'ı hatırlattı. Ama Violetimiz başka tabii :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkür ederim canım benim :)
        Bence, beklentini çok büyük tutmazsan eğer gayet keyifli vakit geçirirsin. Ve kesinlikle bende öyle düşünüyorum. Herkes ayrı Violet ayrı. O bizim önemli bir parçamız artık :)

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan