• Temmuz 07, 2020

    Yönetmen: Susumu Mitsunaka
    Stüdyo: Masako Satou
    Tür: Spor, Komedi
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/8.5


    Sevilen voleybol animesi Haikyuu!, yeni sezonu ile bir kez daha karşımıza çıkmış durumda. Yeni sezona kısa bir bakış atmadan önce her şeyin başladığı ilk sezonun incelemesine buradan, ikinci sezona buradan ve üçüncü sezona da buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

    2019 yılında çıkmış olan iki bölümlük OVA serisini saymazsak en son şahane Karasuno vs. Shiratorizawa maçıyla 2016 yılında buluşmuştuk anime ile. Dört sene sonra ise hem iyi hem de kötü bir şekilde tekrar bir Haikyuu! Serisine kavuştuk. İyi bir şekilde kavuştuk çünkü Haikyuu her haliyle üst düzey, izlemesi bir hayli keyifli bir anime. Kötü bir şekilde kavuştuk çünkü diğer serilere nazaran To the Top çerez tadında. Yanlış anlaşılmasın, kötü kesinlikle değil ama diğer sezonlarla karşılaştırırsak daha sakin bir tonda ilerliyor. Sebebi ise dikkat hafif spoiler Karasuno takımının sadece bir maç yapması ve bu maçın da izlediğimiz diğer müsabakaların yanında sönük kalması.


    Animenin yarısı iki farklı hazırlık kampı tadında antrenmanla geçiyor. İlki Kageyama’nın Japonya Gençlik kampına antrenman için davet alması. Burada Kageyama Japonya’nın en üst düzey oyuncuları ile bir araya gelip yeteneklerini geliştirme imkanı elde ediyor. İkincisi ise Shiratorizawa koçu Tanji Washijou’un önderliğinde düzenlenen Miyagi bölgesi birinci sınıflar için düzenlenen çaylaklar kampı. Bu kampa da Tsukishima davet ediliyor ama bilin bakalım kim davet edilmediği halde adeta kampa zorla giriyor? Elbette anime serisinin yıldızı Hinata! Dediğim gibi serinin yarısı bu kamplarda geçiyor ve derken ulusal bahar turnuvası başlıyor. Tam havaya giriyoruz derken ise on üç bölüm sona eriyor.


    Çizimlerine diyecek bir sözüm yok. Her zamanki gibi kaliteli, rengarenk ve göze hitap eden tadından doyulmayan klasik anime çizimleri. Keza seslendirmeler de aynen o şekilde. Yalnız bir önceki sezonun efsane açılış parçası Fly High gibi kaliteli bir parça bu sezonda bulunmuyor. Kalitesiz elbette değiller ama geçen sezonun açılış parçası bir efsaneydi.

    Çerez tadında bir Haykyuu! Sezonu var karşımızda. Bir on iki bölüm daha gelecek fakat tam olarak ne zaman geleceği henüz belli değil ve hislerim beni yanıltmıyorsa en efsane sezonlardan birisi olacak çünkü ulusal bahar turnuvası başlamış durumda. Acayip maçlar bizleri bekliyor olacak. Ondan önce ise bizim yeni sezonu beklememiz lazım.

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. ımm to the top 13 bölüm değil 2.partı var yani turnuvada 1 maç daha yapıyorlar ve çok efsane bir maç izledim

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. İkinci kısım burada :)

        http://www.anime-inceleme.com/2021/03/haikyuu-to-top-ksm-2-incelemesi.html

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan