• Ocak 04, 2021

    Yönetmen: Kazuya Nomura
    Stüdyo: Production I.G
    Tür: Tarihi, Shounen, Psikolojik, Gizem
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı:10/ 9.5


    Evet, Sherlock Holmes evrenine yeni bir bakış açısıyla bakmaya hoş geldiniz. Moriarty the Patriot adıyla da bilinen bu animede olaylara Sherlock’un baş düşmanı, saplantı haline getirdiği, ona en büyük gizemleri sunan suç danışmanı Profesör William James Moriarty’nin penceresinden bakıyoruz. Moriarty 19.yy sonlarında Büyük Britanya’da sınıf ayrımının hat safhada olduğu dönemde yaşamaktadır. Soylu Moriarty ailesine katılıp Moriarty olması da küçük yaştaki zekasının ve bilgeliğinin sayesinde olmuştur. Ona göre kötü insanlar ortadan kaldırılırsa herkes iyi olacak ve dünya harika bir yer olacak.. Bunun için de kötü adamları ortadan kaldırması için kimi zaman başka bir kötü adamı kimi zaman da artık kaybedecek bir şeyi kalmayan intikam ateşiyle yanıp tutuşan insanları ustalıkla kullanıyor. Peki suçu başka bir suçla örtmek kanuna göre suç değil mi? Moriarty davasında haklı mı? Peki ya adalet soylular için işlemiyorsa? gibi soruları da sordurmayı başarıp Moriarty felsefesini düşündürüyor. Moriarty’e göre suç olabilecek delilleri ortadan kaldırırsak ortada suç olabilecek bir şey kalmaz yani bir başka deyişle “kusursuz suç olur” diyerek Sherlock’un “kusursuz suç yoktur” ilkesine karşı çıkıyor. 


    Planlarını ince ince işleyip uygulamaya koymuşken tam dişine göre birisi olan Sherlock Holmes ile karşılaşmasıyla olaylar daha da ilginçleşiyor ve bir suç dâhisi, suç danışmanı ile dedektif danışmanın muhteşem kovalamacasını izliyoruz. Moriarty, Sherlock’a adeta “catch me if you can” diyor ve Sherlock’u birçok gizem birçok soru işareti bekliyor. Tabi seri 11 bölüm olduğu için bize kısa geliyor ve bittiği için üzülüyoruz ama bir yerde okuduğuma göre ilk sezon aslında 24 bölüm olarak planlanmış fakat pandemiden dolayı yarıda kesmek zorunda kalmışlar. Yeni sezonun nisan ayı gibi geleceği söyleniyor. Bir de kendi adaletini yaymaya çalışan birinin olması (Kira) ve bunu engellemeye çalışan birinin olması (L) ve aynı zaman da ikisinin de zeki olarak birbirine meydan okuması bize Death Note’yi de hatırlatmıyor değildi.

    Müzikleri ve kapanış parçası belki ortalamaydı ama opening’inin gerçekten başarılı olduğunu söyleyebilirim. Açıkçası animede beğenmediğim, gözüme çarpan bir şey olmadı. Özellikle artık birçok şeyin sarmamaya başladığı bu pandemi döneminde bu animeyi gayet de severek izledim ve kesinlikle bir göz atmanızı öneririm. Zaten gerilimi de kendine çekmeyi başarıyordu. Hatta 6-7. bölümlerde ince eleyip sık dokuduğu plan kesinlikle görülmeye değerdi. 11 bölüm olmasıyla da çerez niyetine peş peşe izleyeceğinizi garanti edebilirim. Hakikaten kaliteli animeydi. İyi seyirler!
     

    { 6 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Benim gözümde vasat bir anime. Karakterler çok sıkıcı ve akıl oyunları da o kadar dahiceymiş gibi hissettirmiyor. Ancak 24 bölüm olarak planlanmış olduğudan karar vermek için henüz erken.

      YanıtlaSil
    2. Görüşünüze de katılıyorum, henüz oturmamış karakterler var fakat dediğiniz gibi şu an kısa kesilmesi ve ortaya çıkacak karakterlerin de olduğunu göze alınca puanlamada biraz bonkör davranmış olabilirim ama benim hoşuma gitmişti gerçekten :) Yorum için de teşekkürler :)

      YanıtlaSil
    3. Benim gibi küçüklüğünden beri sharlock holmes okumuş ve sevmiş biri olarak anime gerçekten çok güzeldi . sahneler,vermesi gerektiği duyguyu layıkıyla vermekle beraber insanın içinde bir heyecan uyandırıyordu karakterlerin ve müziklerin de gayet iyi olduğunu düşünüyorum özellikle death note ve Black butler tarzını sevenlerin seveceğini garanti ediyorum zaten devam eden bir anime gelecek bölümlerini de heyecanla bekliyorum

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Yorum için çok teşekkürler. Evet ben de çok beğenmiştim. 2. sezonunu da izlediniz mi, o da çok iyiydi. Onun da incelemesini yazdım :). 3. sezonu çıkar mı emin değilim ama çıkarsa iyi olur tabi :)

        Sil
    4. Gerçekten sevdiğim bir animeydi bu tarzda bu kadar güzel animeler malesef çok yok verdiği mesajlar ve gerçek tarihle karışık olması sevdiğim özelliklerinden bir tanesi ayrıca karakterlerin de sharlock holmesteki orijinal karakterlerden biraz farklı olmasına rağmen bu farklılıklar o kadar güzel yerleştirilmişki nerdeyse orjinalinden daha iyi sonuçlar ortaya çıkarılmıştı diyebilirim izlenmesi gereken bir anime

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan