• Eylül 17, 2016

    Yönetmen: Noriyuki Abe
    Stüdyo: Liden Films
    Tür: Fantastik, Aksiyon, Macera
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 8
    Anime Puanı: 10/8


    Yoshiki Tanaka'nın Fars edebiyatından Amir Araslan efsanesinden esinlenerek yazdığı romandan uyarlanan Fuujin Ranbu, ilk sezonun bıraktığı yerden devam eden bir anime. Dust Storm Dance (Toz Fırtınası Dansı) olarak da adı geçen anime ilginçtir sadece sekiz bölümden oluşuyor. Animenin ilk sezon ve konu incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

    Dediğim gibi anime tam bir devam sezonu animesi. Bu yüzden konusuna veya karakterlerine girmekten ziyade her zamanki gibi yüzeysel değineceğim. Hafif spoilerler olabilir, şimdiden uyarayım. Hikaye doğal olarak Taht Prensi Arslan etrafında dönmeye devam ediyor. Sekiz bölümde bize sunulan ise hem Arslan hem de rakiplerinin başkent Ecbatana için hazırlanışını konu alıyor. Bir tarafta Arslan güneyde ordu toplama peşindedir, tahtın gerçek varisi olduğunu iddia eden Hilmes de boş durmamaktadır. Ayrıca sürpriz olarak Pars Kralı 3. Andragoras da yine oyunun içindedir. Anlayacağınız Ecbatana’da Lusitania'nın hakimiyeti giderek zayıf bir hal almaktadır. 


    Konu olarak Fuujin Ranbu açıkçası pek tatmin edici değil. İlk sezondan aldığım hazzın az bir bölümünü ikinci sezon adı altında çıkan sekiz bölümden alabildim. Fuujin Ranbu daha çok çerez tadında, sanki birinci sezon ve gerçek ikinci sezon arasında köprü görevi görüyormuş gibi. Dolayısıyla içerik olarak da fazla bir çeşitlilik sunamıyor. Narsus'un türlü türlü oyunları, çekişmeler, taht oyunları bu sezonda en aza indirgenmiş. 


    Animenin çizimlerinde herhangi değişen bir şey yok. Garip CGI efektleri yine aynen karşımıza çıkıyor. Daha animenin ilk saniyelerinde savaş meydanında kullanılan efektler ben de buradayım diye bas bas bağırıyor. Türünün en iyi örneklerinden birisi olan bu tarz bir animede neden kötü CGI üzerinde ısrar edilir, anlamış değilim. Seslendirmeler ve müzikler de yerli yerinde. İkinci sezonun açılış parçası ilk sezonunkinin yerini tutmasa da kötü de değiller.

    Açıkçası yazacak pek fazla bir şey yok. Arslan Senki: Fuujin Ranbu ikinci sezondan ziyade Sezon 1.5 gibi. 25 bölümden 8 bölüme düşmek beni şaşırttı diyebilirim. Doğal olarak içerik de hızlı ilerlediği için bu durum animeye verdiğim puana da yansıdı. Fantastik diyarda geçen macera dolu ilk sezonu çok beğenmiştim. Fuujin Ranbu da kesinlikle kötü değil ama sadece 8 bölüm olması birazcık şaka gibi. 



    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Merhaba,

      Öncelikle sitede yazar olma isteğin için teşekkür ederim lakin subjektif bir site olduğu için yazar alımı yapmayı hiç düşünmedim.

      Fakat benim de bazı yazılarımın yayınlandığı kardeş bir sitemiz var: Filmanalizi.com diye. Sinema, Tv, Anime, Çizgi roman gibi geniş bir yelpazesi mevcut. Eğer ilgilenirsen orasıyla bir iletişime geç istersen. Hem anime yazıları buradan daha az olduğu için birçok yazı yazabilirsin.

      http://filmanalizi.com/filmanalizi-coma-yazarlar-ariyoruz/

      YanıtlaSil
    2. Harbiden 8 bölüm nedir :/ 3.sezon ne zaman acaba

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan