• Mart 17, 2018

    Yönetmen: Masaki Ozora
    Stüdyo:TMS Entertainment
    Tür: Komedi, Okul
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı:12
    Anime Puanı: 10/4


    Animenin ilginç olabilecek, daha önce pek karşımıza çıkmamış bir konusu var. "Quiz bowl" Türkçeye çevirmeye çalışırsak bilgi yarışması diyebiliriz sanırım. Pek bir beklentim yoktu açıkçası çünkü konu belli ama yine de ilginç geldi gözüme. Hikaye, liseye yeni başlayan Shiki Koshiyama isimli bir çocuğun etrafında şekilleniyor. Shiki, hayatı boyunca spor, sosyal çevre gibi konulara ilgi duymamış bir insandır. Tek eğlencesi ise kitap okumaktır. Çocukluğundan beri her fırsatta önüne ne gelirse okuyan, bizim kitap kurdu diye tabir ettiğimiz asosyal birisidir. Liseye girdiğinde de kulüplere katılma gibi bir amacı olmayan Shiki kulüp tanıtım etkinliğinde quiz bowl kulübünün yarışmasına seçilir ve cevapladığı soruyla herkesi şaşırtır. Sınıfın en güzel kızının da quiz bowlla ilgilenmesi ve kızın ısrarı üzerine klübe katılmayı kabul eder

    Açıkçası başlarında beklediğimden güzeldi çünkü quiz bowl soruları ilginçti. Yeni bilgiler öğretiyordu. Zevkli bir havası vardı ama tabi ki bu zevkli havanın konu gereği bir son kullanma tarihi var. İlk bölümler gayet ilgimi çekti ama sonrasında sıkıldım ve soruları okumadım sadece alt yazıya bir göz gezdirmekle yetindim. Animenin ilerleyen bölümlerinde soruyu bile duyamadım desem yeridir. İzleyicinin ilgisini çekmek için karakterlerin adeta bir dahi misali davranışlar sergilemesi ve bunu yapanların sayısının çokluğu animeden soğuttu. Quiz bowlun animeye kattığı en güzel şey ise benim görüşüme göre heyecanlandıracak iki noktası olması. Birincisi butona basma anında kimin basacağı, ikincisi ise basan kişinin doğru söyleyip söylemeyeceği. Yine de animenin sonlarına doğru yapımcılar bu heyecanı benden almayı başardı. Ne olacağını birçok sefer az çok tahmin edebiliyorsunuz. Animenin bazı anlarında romantizme itecek anlar yaşandı. Bir ümitlendim belki oradan ilginçleşir diye ama o da olmadı. Çünkü bu konudaki olaylar, tepkiler olduğu gibi kaldı ve ne o bölümler içinde ne de sonrasında bir daha değinilmedi. Bu da animenin tek düze sıkıcı devam etmesini sağladı. Animenin son kısımlarındaki yarışmalarda ise bitse de gitsek dedim adeta..

     
    Çizimler açıkçası ortalama diyebileceğimizi bir düzeyde. Beni izlerken ne güzel çizmişler diye düşündürmedi hiç. Karakterler biraz iyi gibi gözüktü sadece o da şu anki animelerdeki kaliteyi düşünürsek tatmin etmedi. En büyük sorunlardan bazıları ise karakterlerde. Öncelikle şunu söylemek isterim; Fukami'nin seslendirmesi ilk duyduğumda çok garibime gitti. Hiç beğenmedim desem yeridir. Onun dışında dediğim gibi karakterler lise öğrencisine göre çok zeki olarak gösterilmiş. Sanki Japonya'da elini atsan dahi birine denk geleceksin hissi uyandırdı. Özellikle Mikuriya ile Shiki, 5 saniyelik bir süreçte sorunun gidebileceği yerleri tahmin ediyor, cevaplarını buluyor, en mantıklısını buluyorlar. Bu, izlerken ısınmamı etkileyen faktörlerden biriydi. Animenin ortalarında karşımıza çıkan kız ise bence sorunlu. Demek istediğim bir rahatsızlığı var, profesyonel yardım alması gerek.

    Özetle çizim biraz puan arttırsa da (o da diğer kısımların vasatlığından) konu işlenişi ve karakter konusunda hiç tatmin edici bir anime değildi. Animenin bitiş şeklinden ikinci sezonu gelecek gibi gözüküyor ama eğer izlenmeye değer bir şey yapmak istiyorlarsa daha çok ama çok yolları var. Eğer izlemeyi düşünüyorsanız pek tavsiye etmem ama yine de karar sizin tabi.
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan