• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Fuminori Kisaki, Jamie Simone
    Tür: Samuray, Aksiyon, Dram
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: 5
    Anime Puanı: 10/7



    Afro Samurai’da olaylar efsanevi bir numaralı ve iki numaralı alın bandı etrafında dönüyor. Daha henüz ufak bir çocukken Afro, babası Rokutaro’nun van Justice adında biri tarafından vahşi bir şekilde öldürülüşüne tanıklık etmiştir. Afro’nun babası ve van Justice arasındaki savaşın sebebi, Afro’nun babasının taktığı ve sahibine tanrısal güçler verdiği söylenen bir numaralı alın bandıdır. Lakin bir numaralı alın bandı takan kişiye sadece iki numaralı alın bandını takan meydan okuyabiliyordur ve iki numaralı alın bandının sahibine ise herkes saldırabilmektedir. İşte van Justice’de iki numaralı alın bandının sahibidir ve Afro’nun babasına meydan okuyarak bir numaralı alın bandının sahibi olur ve iki numaralı alın bandını geride bırakır. Gözyaşları içinde kalan küçük Afro ise intikam yemini eder ve babasının kılıcı ile iki numaralı alın bandını alarak evini terk eder. Yolda ise haydutlar tarafından iki numaralı alın bandı elinden zorla alınır ve Afro ağır yaralanır. Onu saygın bir Dojonun efendisi ve öğrencileri bularak sahip çıkar. Artık burası Afro’nun yeni evi olmuştur.

    Bu Dojo’da afro usta bir samuray olma yolunda ilerler ve Jino gibi yeni arkadaşlar edinir. Ama içindeki intikam duygusu hiçbir zaman dinmemiştir. Afro fırsat buldukça iki numaralı alın bandının sahibini aramaya koyulur. Fakat iki numaralı alın bandının sahibi sürekli değiştiğinden bulunması oldukça güçtür. Yıllar geçer ve Afro artık yetişkinliğe adım attığında iki numaralı alın bandının sahibinin aslında ustasından başkasının olmadığını öğrenir. Afro’nun iki numaralı alın bandının kimde olduğunu öğrendiğini gören Usta ise Afro’ya iki seçenek sunar. Ya geçmişini geride bırakarak arkadaşları ile mutlu bir hayat sürecektir, ya da intikam peşinde koşarak dünyada yapayalnız kalacaktır. Afro intikam yolunu seçer ve onu eğiten ustasını öldürerek iki numaralı alın bandının yeni sahibi olur. Ustasının Afro tarafından katledildiğini gören Jino ise intikam yemini eder.

    Artık Afro bir numaralı alın bandının sahibi olan ve babasını öldüren van Justice’ye meydan okuyabilecek duruma gelmiştir ve tüm duygularına zincir vurarak yola koyulur. Yolda onu kimin nesi olduğu bilinmeyen gizemli bir karakter eşlik eder. Oldukça geveze olan ve kendisine Ninja diyen bu şahıs kendisini Afro’nun tek dostu olarak görür. Afro ve Ninja’nın yolculuğu ise hiç kolay değildir. İki numaralı alın bandı sahibine herkes saldırabildiğinden Afro sürekli savaşmak zorunda kalıyordur. En büyük tehdit ise kendilerine “Empty 7” diyen ve rahiplerden oluşan tehlikeli teşkilattır. Kısacası Afro’un bir numaralı alın bandına giden yolu çok ama çok zordur.

    Afro Samurai hikâye olarak oldukça ilgi çekici bir kurguya sahip ama işlenişi açıkçası daha iyi olabilirmiş. Ayrıca bölüm sayısının sadece beş olması hikâyenin hızlı ve ayrıntısız ilerlemesine neden oluyor. Görüntü bakımından ise şahsen ben tam bir muammada kaldım. Aslında görüntü kalitesi ve karakter çizimleri gayet başarılı seriye katılan noir (iç karartıcı) havası iyi mi kötü mü karar veremedim. Çevrenin canlı olmasa da renkli ama karakterlerin (örneğin Afro alın bandı dışında siyah beyaz) renksiz olması kötü durmuyor. Ama karakterleri de renkli düşününce daha mı iyi olurdu diye düşünmeden edemiyorum. Müzikler ise oldukça başarılılar. Genelde rap havası hakim olan seride seslendirmelerde (İngilizce) oldukça başarılı. Zaten Afro’nun seslendirmesini Samuel Jackson yapmış, herhalde daha başka bir şey dememe gerek yoktur. Son olarak seride aşırı derecede kan, şiddet ve birazda cinsellik mevcut. Bu yüzden küçük yaştaki izleyiciler için sakıncalı olabilir. Sonuç olarak ben siyahi samuray Afro’nıun dram ve kan dolu macerasını izlemenizi öneririm.

    Bilinmesi Gerekenler
    •Afro Samurai’yın yapımcıları arasında seslendirmelerde de yer alan Samuel Jackson’da vardır.
    •Bölüm başı maliyeti bir milyon dolar olan seri, yapımcı Gonzo’nun (Basilisk, Hellsing) tarihindeki en pahalı anime serisidir.
    •Afro Samurai’in beş bölümün birleştirilmiş hali olan filmi vardır.
    •Afro Samurai’ın “live action” türünce ve başrolünde Samuel Jackson’un oynayacağı bir filmin çekileceği söylentiler arasındadır.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. harika ve benim için her dakikası müthişti.Animeler dünyasındaki en güçlü samuray diyebilirim. Fakat belirttiğin gibi çok kısa bu kadar kısa olmamalıydı.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan