• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Naohito Takahashi
    Stüdyo: VAP
    Tür: Fantastik, Dram, Macera
    Yapım Yılı: 1997
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/9.5



    Berserk izleyicisini orta çağ Avrupa tarzı, krallıkların dünyaya hükmettiği, zenginin rahat fakirin geçinemediği, güçlünün zayıfı ezdiği bir dünyaya götürüyor. Ana karakterimizin atı Guts. Kendisi toplu bir katliamda asılarak öldürülen hamile bir kadından mucize eseri doğmuştur. Henüz bebekken Guts’u Gambino adında bir paralı asker ve çetesi evlat edinmiştir. Gambino Guts’a kılıç sallamak ve dövüşmek dışında hiçbir şey öğretmemiştir. Nitekim Guts ilk savaşını daha çok küçük yaşlarda vermeye başlamış ve güçlü kalsın diye daima boyu kadar bir kılıç kullanmıştır. Guts’u evlat edindikten yıllar sonra Gambino’nun karısı ölür ve kendisi de bir savaş sonucu değneklere mahkûm hale gelir. Gambino tüm bu başına gelenleri ölü bir kadından doğduğu için lanetli denilen Guts’u sorumlu tutar ve bir gece onu öldürmek ister. Ama Guts kendisini savunur ve Gambino’yu öldürerek çetenin kampından kaçmayı başarır.

    Artık tamamıyla tek başına olan Guts’un tek dostu boyundan büyük kılıcıdır. Guts yılarını bir yerde fazla kalmayarak, paralı askerlik yaparak geçirir. Guts’un hayatı bir gün Şahinler Takımının çetesi Griffith ile tanışınca tamamıyla değişir. Griffith Guts’un yapılı ve kaslı haline karşın zayıf ve deyim yerindeyse erkek güzelidir. Ama kılıç becerilerinde ondan üstünü yoktur. Griffith’in tek bir hedefi vardır o da bir gün kendi krallığını yönetmektir ve bunun için her şeyi yapmaya hazırdır. Griffith Guts’u gördüğünde ondan çok etkilenir ve onu Şahinler Takımına almak ister. Fakat Gust bunu kabul etmeyince Griffith ona meydan okur. Eğer Guts Griffith’i yenerse çekip gitmekte özgürdür, ama eğer Griffith yenerse Guts onun olacaktır. Nitekim Guts kaybeder ve Şahinler Takımına katılmaya razı olur. Bundan sonra ise Guts’u büyük maceralar beklemektedir. Çünkü üç sene sonra, yani Guts ve diğerleri artık gerçek bir adam olduktan sonra Guts Şahinlar Takımının en güçlü üyesi ve akıncı komutanı olur ve Griffith ile beraber birçok savaşa girerek Midland adlı krallığın bir numaralı ordusu olma yolunda ilerlerler.

    Berserk adlı anime yukarıda anlattıklarımı yani Guts ile başlarda bir çete olan ve gittikçe büyüyen bir orduya dönüşen Şahinler Takımı ile Griffith’i konu alıyor. Guts Şahinler takımında geçirdiği yıllar boyunca birçok yeni arkadaş edinir ve özellikle Şahinler takımının tek bayan komutanı olan Caska ile ilginç bir bağ kurar. Birbirlerine duydukları nefret zamanla yakın dostluğa döner ve Griffith – Casca – Guts aşk üçgeni oluşur. Griffith için sadece iyi bir dost Casca ondan ümidini asla kesmez ama Guts’a duyduğu ilgiyi de bir türlü çözemez. Kısacası Berserk bizlere savaşın yanında aşkı da sunuyor.

    Berserk’te türünde bahsettiğim gibi fantastik öğelerde mevcut. Bazı bölümlerde ölümsüz Zodd gibi canavarlar çıkacak ve bunların sırrı bölümler ilerledikçe çözülmeye başlayacak. Seriden içerik olarak bahsedecek olursak her şey var diyebilirim. Savaşlardan, kopan kafalardan ve bolca kandan tutun sevgiye, arkadaşlığa, aşka ve hatta az da olsa cinselliğe kadar her şey mevcut. Guts’ın yaşadığı ikilemler, arzuladığı savaş alanı ama tehlikeye sokmak istemediği arkadaşları kısacası her duygu izleyiciye çok iyi aktarılmış. Teknik olarak ise görünü kalitesi animenin 97 yapımı olmasından dolayı biraz eski ama bunlara sakın aldanmayın. Görüntüler elle çizildiği için harika ve müziklere de bayıldım desem yeridir. Uzun aradan sonra mükemmel bir açılış parçası duymak beni mest etti. Ayrıca seri içerisinde çalan parçalardan biri var ki beni büyüledi ve zorda olsa nette bulmayı başardım. Son olarak kapanış parçası içinde çok iyi diyebilirim.

    Şimdi hiç yapmamış olduğum bir şey yapacağım ve sizlere serinin mangasından bahsedeceğim. Berserk’in mangasından bahsetmek zorundayım çünkü anime serisi manganın sadece ama sadece cilt 3 ile cilt 13 arasını (ilk üç cilt animenin ilk bölümüne eş), Guts’un Şahinler Takımına katılışını ve maceralarını konu alıyor. Halbuki esas öykü mangada cilt 13’ten sonra, yani anime’nin bittiği yerden başlıyor. Zaten anime bittiğinde oldukça şaşıracaksınız çünkü içinizden bu burada nasıl biter diye söyleneceğinizden eminin. Kısacası demek istediğim eğer animeyi izlediyseniz ve şahinler takımından sonra biraz spoiler gibi olacak ama sağ gözü ile sol kolunu kaybeden Guts’a neler olduğunu, Şahinler takımına ne olacağını ve Griffith’in akıbetini merak ediyorsanız mutlaka manga serisini okuyun. Zaten serinin fantastik öğeleri, yani yaratıklar ve gizemli varlıklarda bundan sonra çımaya başlıyor. Bazılarınız benim manga ile işim olmaz diyebilir çünkü bunu bende demiştim ve hayatımda ilk defa manga okudum. Berserk’in manga serisi şu an 32 ciltlik ve hala da devam ediyor. Netten araştırdığınızda İngilizce olarak rahatlıkla bulabilirsiniz. Yine kendimi tekrarlıyor gibi olacağım ama animeden sonra mangayı mutlaka okuyun çünkü esas Berserk animenin bitişinden sonra daha yeni başlıyor. Sonuç olarak ortada yarımda da bitmiş olsa on numara bir anime serisi var ve şiddetle izlemenizi öneririm. Kaçırırsanız siz üzülürsünüz.

    { 6 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. her şeyiyle takdiri hak eden bir film.

      YanıtlaSil
    2. Yeni Berserk projesi sonunda resmen duyurdular. Umarım hakkını verirler.

      YanıtlaSil
    3. sabırsızlıkla bekliyorum ama moralkaan bu film 11 hak ediyor:))

      YanıtlaSil
    4. kesinlikle çok yüksek verilmiş not çünkü manga olarak tamam iyi güzelde anime olarak böyle bir sonu bebe bile yapmaz saçmalığın daniskası sen bi ton heyecan savaş canavar bilmem ne yap yap griffith gelsin kızı götürsün böyle son mu olur ya yaık hikayeye yani

      YanıtlaSil
    5. ANIMESI KACINICI CİLTTE BİTİYOR
      YANI KACINCI CILTTEN BASLAYALIM OKUMAYA

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Benim tavsiyem baştan başlaman çünkü animede skull-man olmadığı için sonlara doğru mangada biraz oynanmış. Ama illa devamı dersen cilt 13'ten sonra devam etmen lazım.

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan