• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Susumo Kudo
    Stüdyo: TV Tokyo
    Tür: Okul, Spor
    Yapım Yılı: 2003
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/6.5





    Dear Boys adlı anime dağılmış bir basketbol takımının nasıl tekrar bir araya geldiğini ve arkadaşlığın, takım ruhunun ne kadar önemli olduğunu anlatan klasik bir anime olarak karşımıza çıkıyor. Kazuhiko Aikawa, geçen senenin liseler arası ulusal şampiyon olan Tendoji Lisesi’ni kişisel sebeplerden dolayı terk ederek Mizuho Lisesi’ne gitmeye karar verir. Bu okulunda basketbol takımına katılmak isteyen Aikawa’yı kötü bir sürpriz beklemektedir. Çünkü geçen sene lise 1. sınıflardan olan Fujiwara sert basketbol oynatan ve otoritesine karşı geleni affetmeyen Mizuho basketbol takımı koçuna yumruk atmıştır ve takımın bir sene müsabakalardan men edilmesine neden açmıştır. Aradan bir sene geçmesine rağmen erkek basketbol takımına yeni hiç kimse katılmamıştır ve takım sadece ama sadece dört kişi kalmıştır. Bunlar olayların sorumlusu Fujiwara, Miura, Ishii ve Dobashi’dir. Bu arada koçta başka bir okula tayin olmuştur. Durum böyle olunca Mizuho Lisesi başarılı olan kızlar basketbol takımına daha çok önem vermeye başlamıştır ve erkekler iyice boş kalmıştır. Durum böyleyken bile Aikawa vazgeçmez ve dört arkadaşı ikna ederek sahalara dönmelerini sağlar. Zorda olsa Mizuho erkek basketbol takımı beş üye ile yeniden kurulmuştur ve üzerlerindeki kötü lekeden kurtulup başarıyı hedeflerler.

    Dear Boys’un konusu bayağı bir klasik. Zaten genelde çoğu spor temalı animelerde hep böyle olmuştur. Takım ya dağılmış yada çok kötü oynamaktadır ve ansızın ortaya bir yıldız çıkagelir ve takım iki gün önce antrenman bile yapmazken şampiyonluğa oynamaya başlar. Bu durum aynen Dear Boys’da da geçerli. Bir sene antrenman bile yapmayan dört oyuncuya sadece bir yıldız katılınca takım coşmaya ve aralıksız çalışan takımları yenmeye başlarlar. Ne diyeyim fazla söze gerek yok. Aikawa için her takıma lazım diyelim.

    İçerik olarak Dear Boys aslında daha iyi olabilirdi. Anime sadece 26 bölüm olduğu için hemen her şey sıkıştırılmış durumda ve maçlarda genelde hep aynı geçiyor. Teknik bakımından ise anime inişli çıkışlı gözüküyor. Animede kullanılan renkler cıvıl cıvıl ve canlılar. Karakterlerde iyi tasarlanmış ama saç tipi olarak hepsi birbirinin neredeyse aynısı. Müzikler bakımından ise anime fena olmayan bir parça ile başlıyor ama kapanış müziği felaket. Hayatımda Rap yapan bir Japon kadar korkunç bir şey görmedim. Bölümler esnasında ise İngilizce ve hızlı parçalar göze çarpıyor. Sonuç olarak Dear Boys ahım şahım değil ama yine de izlenebilir. Bu arada ben eğer izlemediyseniz bir basketbol animesi olarak önce Slam Dunk’u öneririm.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan