• Ağustos 19, 2009

    Yönetmen: Masayuki Kojima
    Stüdyo: Madhouse Studios, Vap
    Tür: Dram, Gerilim
    Yapım Yılı: 2004
    Bölüm Sayısı: 74
    Anime Puanı: 10/9.5



    Monster adlı uzun soluklu anime tarih olarak seksenli yıllar ile doksanlı yılların sonu arasında, Almanya’da geçiyor. Japon olan Kenzo Tenma, çok başarılı bir beyin cerrahıdır ve çalıştığı hastanede çok meşhurdur. Başhekimin kızı Eva Heineman ile nişanlı olan Dr. Tenma, fark etmese de başhekimin kuklası gibidir. Onun yerine tezler yazmakta ve her yaptığı başarılı ameliyatın meyvesini başhekim yemektedir. Günün birinde hastanede Türk bir kadın Dr. Tenma’ya feryat eder. Dediğine göre kocası daha önce hastaneye gelmiştir ama Tenma, başhekimden aldığı talimatlar üzerine ünlü bir tenorun ameliyatına girmiş, Türk hastanın kocası bekletilmiş ve sonunda hayatını kaybetmiştir. Nasıl böyle bir şeyin olduğunu, her hayatın eşit olduğunu düşünen Tenma’nın tüm hayatı ikiz kardeşlerin acil olarak hastanesine getirilmesi ile değişir. On yaşını geçmeyen ikizlerden kız olan büyük şoktadır ve erkek olanın ise başında bir mermi vardır. Tenma oğlanı tam ameliyata hazırlarken hastaneye belediye başkanı gelir ve başhekim Tenma’dan onun ameliyatına girmesini ister. Tenma ise bu ameliyatı hemen yapmazsa çocuğun öleceğini söyler ve belediye başkanının yerine ikizin ameliyatına girer. Nitekim çocuk kurtulur ama belediye başkanı hayatını kaybeder. Başhekim bu olay üzerine hastanenin ününün zedeleneceğinden çok sinirlenir ve Dr. Tenma’nın kariyerinin asla ilerleyemeyeceğini söyler. Ayrıca kızı Eva’da artık gölgede kalan bir doktor olduğu için onu terk eder.



    Günler sonra ise esrarengiz bir olay olur. Başhekim ve iki doktorun erkek ikizin odasından alarak yediği şekerler sonucu zehirlenerek hayatını kaybeder. Akabinde de ikizler hastaneden kaybolur. İlk başta başhekim ve iki doktorun ölümünden en büyük faydayı Tenma sağlar diye ondan şüphelenilir ama Tenma kolaylıkla aklanır ve yeni başhekim tarafından da Baş beyin cerrahı doktoru pozisyonuna getirilir. İkizler kaybolmuş, başhekim ölmüş ve Tenma istemediği bir şekilde olsa da eski hayatına, hatta daha iyisine kavuşmuştur.

    Aradan on sene geçtikten sonra ise ikizler yeniden ortaya çıkar. Yaşanan bir dizi olaylardan sonra Tenma kurtardığı çocuğun adının Johan olduğunu ve bir canavar olduğunu fark eder. Çünkü Johan çok zekidir ve ikinci Hitler olarak da anılmaktadır. Ayrıca Johan’ı tanıyan başta onu evlat edinen üvey aileler teker teker ölmektedir. Tenma’da bu canavarı hayata döndürdüğü için kendisini sorumlu hisseder ve onu durdurmak için peşine düşer. Bu arada Johan’da iki kardeşi, şuan ki adı ile Nina Fortner’in peşindedir. Tenma Nina’ya Johan’dan önce ulaşır fakat Johan’ın yaptırdığı bir cinayetin zanlısı duruma düşer. Dr. Tenma ise artık kaçaktır ve bu canavarı durdurmak için elinden geleni yapmaya ant içer.

    Monster’un konusu gerilim romanlarına yakışır cinsten bir hayli ilginç ve ayrıntılı. Ayrıca Johan gibi bir karakteri hiçbir animede bulamazsanız desem yeridir. Johan öyle zekidir ki, birini öldüreceği zaman genellikle bu işi başka kişilere, beyinlerini yıkayarak yaptırır. Bu kişi ister polis olsun, ister seri katil hiç fark etmez. Johan hepsinin beynine girebilmektedir. Johan’ın amacı ise çok uçuktur. Dediğine göre dünyada son kalan insan olmayı görmek istemektedir. Karakterler bakımından da Monster’de irili ufaklı, her biri konuya farklı bir yerinden bağlanan birçok karakter vardır. Bunların önemlileri başta Tenma, Johan, Nina, Dieter, Dr. Reichweine, Mr. Schubert, Mr. Grimmer, Eva, Klaus Poppe, Başmüfettiş Lunge, Roberto gibi daha onlarca karakter vardır. Çizimler olarak da Monster adındaki anime çok iyi. Müzikleri de görsel kalitesi kadar iyi, özellikle kapanış parçaları bir hayli değişik. Sonuç olarak Monster adlı anime oldukça detaylı, atmosferi dört dörtlük ve yaşamdan kesitler sunan uzun soluklu ve izlenmesi gereken bir anime. Herkese şiddetle tavsiye ederim.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan