• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Hiroshi Nagahama
    Tür: Fantastik, Dram
    Stüdyo: Asashi Production
    Yapım Yılı: 2005
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/7.5



    Mushishi serisi, Mushi adındaki varlıkları ele alıyor. Söylenenlere göre Mushi’ler var ile yok arasında yaşayan, bin bir çeşidi bulunan, çoğunlukla ilkel ve kendilerine bulaşılmadığı sürece insanlara zarar vermeyen, ama zarar veren türleri de olan canlılardır. Genelde havada süzülen saydam şekillere benzeyen Mushi’leri az önce söylediğim gibi varlık ile hiçlik arasında yaşadıkları için her insan göremez. Sadece birkaç insan bu yaratıkları görebilmektedir ve onların çoğuda Mushi ustası Mushi-shi’lerdir.

    Serinin kahramanı da bir Mushishi olan Ginko’dur. Aslında Mushishi’nin belirli bir senaryosu yoktur. Her bölüme Ginko kasabadan kasabaya, dağları nehirleri dolaşarak Mushilerle başları dertte olan insanlara yardım etmektedir. Kimi zaman insanları Mushilerden arındırmayı başarır, kimi zamansa iş artık çok geçtir. Ayrıca Ginko’nun sürekli dolaşmasının nedeni de bir yerde uzun süre kalırsa Mushilerin ilgisini çektiği içindir. Kısacası demek istediğim Mushishi’de her bölüm diğerinden bağımsız ve film tadında.

    İçerik olarak Mushishi’den aksiyon, doğaüstü çarpışmalar gibi şeyler beklemeyin. Dediğim gibi seri Ginko’nun insanlara Mushiler karşısında nasıl yardım ettiğinde ele alıyor ve olaylar sakince işleniyor. Atmosfer bazı anlar dışında genelde sakin ve her bölüm Ginko ile beraber başka bir Mushi türünün varlığına şahit oluyoruz. Demek istediğim, bir doktor düşünün ve sürekli hastaları ile nasıl ilgilendiğini. Ama doktorun yerine Mushishi Ginko’yu koyun ve hastalarda grip yüzünden değil, Mushiler yüzünden hasta olan insanlar. İşte böyle bir seri Mushishi. Yine de kendine has bir tarzı olsa da bazı bölümler atmosfer ve heyecan aşırı yavaşlıyor ve insanı sıkacak dereceye varabiliyor. Ama yine de vasatın altına düşmemeyi başarıyor.

    Görsellik olarak Mushishi hem çok iyi hem de kötü değil de vasat. İyi yanları eşsiz doğa manzaraları. Seri sürekli ormanlarda, dağlarda, orman veya dağ kenarında bulunan kasabalarda veya nehir kenarlarında geçiyor ve seri size o eşsiz doğa havasını, sakinliğini, yalnızlığını çok iyi yansıtıyor. Vasat olan yanı ise karakter çizimleri, belki bana öyle geldi bilmem ama serideki on kadından sekizi birbirinin aynısı gibi geldi bana. Bence başkarakterimiz Ginko’da dâhil olmak üzere karakterler daha iyi olabilirdi. Müziklerden bahsedecek olursak; mükemmeller, on numaralar. Açılış parçası Ally Kerr’in The Sore Feet Song’undan tutun kapanışta çalan değişik parçalara kadar, özellikle seri içindeki müzikler ve efektler her şey harika. Seslendirmelerde bir o kadar başarılı ve profesyonelce. Kısacası karakter tasarımları dışında Mushishi teknik olarak çok güçlü.

    Son sözlerim olarak Mushishi neden izlenmeli diye sorarsanız başka türünü bulamazsınız ve o eşsiz doğa manzaraları ile ilginç Mushi hikayelerini kaçırmayın derim.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan