• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Kenichi Kasai
    Tür: Müzik, Komedi
    Stüdyo: Fuji Tv, J.C. Staff
    Yapım Yılı: 2007 / 2008 / 2010
    Bölüm Sayısı: 23 + 11 + 11
    Anime Puanı: 10/7.5



    Megumi Noda veya lakabı ile Nodame, Tokyo’da bir kolejde yetenekli bir piyano öğrencisidir. Nodame notalara sadık kalmak yerine parçaları kendi istediği şekilde çalmaktadır ve mezun olduktan sonra ise anaokulu öğretmeni olmak istemektedir. Kişilik olarak ise Nodame dağınık, birkaç günde bir duş alan ve yemek yemeyi oldukça seven birisidir. Shinichi Chiaki ise kolejin en yetenekli öğrencisidir. Deyim yerindeyse müzikal bir ailede doğan Chiaki piyano ve keman çalmada ustadır ama tutkusu daima orkestra şefi olmaktır. Kendisi birçok ülke gezmiş ve ünlü klasik müzik ustaları ile bizzat tanışmıştır. Fakat çocukluğunda yaşadığı bir olay yüzünden Japonya’yı terk edememektedir.

    Bu anlattığım tamamen farklı iki hayat aynı okula gittikleri için tesadüfen birbirleri ile tanışırlar ve Nodame anında Chiaki’ye tutulur. İkili her gün ne kadar kavga etse de ortak zevkleri klasik müzik onları daima bir araya getirmektedir. Zaman geçtikçe birbirinden garip başka insanlarla tanıştıklarında (özellikle büyük orkestra şefi kadın düşkünü Stressman) hayatları her daim renkli olur. Bizlerde Nomdame Cantabile serisinde Nodame’nin vurdumduymazlığı, piyano tutkusu, Chiaki’ye olan garip aşkı ve Chiaki’nin hayallerini gerçekleştirme çabasına şahit oluyoruz.

    Nodame Cantabile’nin konusu belki biraz basit gelebilir ama karakterler ve yaşanan olaylar bu açıklığı gideriyor diyebilirim. Ama her ne olursa olsun bazı zayıflıklarda yok değil. Örnek vermek bazen seride her şey çok mükemmelmiş gibi geliyor insana ve bazı bölümler sıkılabiliyor, ayrıca Chiaki bence çok fazla kusursuz. Görsel olarak seriye fazla diyecek bir şeyim yok. Fazla abartı kullanılmamış ve gerçeğe yakın duruyorlar. Animenin şüphesiz en güzel yeri ise müzikleri. Mozart, Beethoven, Schubert veya Bach olsun birbirinden değişik bestekârların en güzel parçaları şıklıkla kullanılmış. Benim gibi klasik müzikle pek ilgisi olmayan birinin bile bazı parçalar ilgisini çekti dersem herhalde anlarsınız.

    Özetle Nodame Cantabile belki de müziklerini çıkarsan vasatı aşmayacak bir anime olurdu ama eğer klasik müziğe düşkünlüğünüz varsa da Nodame Cantabile tam size göre olabilir.

    Ayrıca Nodame Cantabile'nin "Pars-Hen" adında 11 bölümlük devam serisi de bulunmaktadır. Bu kısa devam sezonunda, konu ve olaylar Paris'te devam etmektedir. Yani ilk sezonu izledikten sonra ikinci sezonu da izlemeyi unutmayın.

    2010 yapımı üçüncü sezon niteliğindeki "Finale" adında yine 11 bölüm olan son sezonu da ilk iki sezondan sonra mutlaka izlemelisiniz.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan