• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Hiroshi Fukutomi
    Tür: Romantik, Spor, Okul
    Stüdyo: Studio Comet, Tv Tokyo
    Yapım Yılı: 2005
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/7.5




    15 yaşındaki Yamato Akitsuki, hayatında yeni bir başlangıç yapmak için yaşadığı Hiroshima’dan teyzesinin yanına Tokyo’ya taşınır. Burada yeni okulunun önünden geçerken yüksek atlama antrenmanı yapan, saçları kimi zaman lacivert, kimi zaman siyah olan Suzuka Asahina’yı görür ve ona âşık olur. Acaba onu bir daha ne zaman görürüm diye düşünen Yamato’yu büyük bir sürpriz beklemektedir çünkü Suzuka yaşadığı teyzesinin pansiyonunda Yamato’nun kapı komşusudur. Akabinde Yamato, Suzuka’ya açılma planları yapmaya başlar ve 26 bölümlük hoş bir macera başlamış olur.

    Suzuka’nın konusu aslında oldukça klasik ve bizlere yeni bir şeyler de açıkçası sunmuyor. Yamato, biraz sorumsuz sakar bir oğlandır ve yüksek atlama takımının gözdesi Suzuka’ya âşık olmuştur fakat kız ona yüz vermemektedir. Nitekim ben Suzuka serisinden daha fazla beklenti içindeydim. Bunun dışında Yamato’nun koşu takımına girmesi, başka kızların onunla ilgilenmesi gibi olaylar serinin tuzu biberi olmuş.

    Görsellik olarak Suzuka’ya diyecek bir sözüm yok. Çizimler ve karakterler oldukça kaliteli ve göze çarpan bir gariplik yok. Müzikleri ise beğenmedim. Açılış ve kapanış parçaları popstar yarışmalarından fırlamış gibi. Ama seri içindeki çalan parçalar vasatı geçmiş durumda. Özetle dediğim gibi nette edindiğim yorumlara göre Suzuka’dan beklentim yüksekti ve sıradan bir seri ile karşılaşmak açıkçası beni şaşırttı. Yinede Suzuka kötü bir anime değil, tam tersine izlenmesi gerekir ama fazla beklenti beklemeyin.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan