• Mayıs 07, 2010

    Yönetmen: Tatsuyuki Nagai
    Stüdyo: J.C. Staff
    Tür: Okul, Romantizm
    Yapım Yılı: 2008
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/7.5



    Toradora!, aslında klasik okul – romantizm konulu animelerin dışına pek çıkmıyor ve herhangi bir yenilik de katmıyor. Bir erkek ve bir de kız öğrencinin hoşlandığı kişiye açılma çabalarını zaman zaman komik, zaman zaman hüzünlü bir şekilde bizlere sunuyor.

    Ryuji Takası görünüşü ve bilhassa sert görünümlü gözleri yüzünden okulda yanlış anlaşılmakta ve bir serseri sanılmaktadır. Oysa Ryuji yemek yapmasını seven, temizlikten hoşlanan ve iyi ilişkiler peşinde koşan normal bir öğrencidir. Taiga Aisaka ise hırçınlığı ile tanınmaktadır ve ona “Palmtop Tiger” yani bir nevi avuç içi kaplanı lakabı takılmıştır.

    Bu iki farklı kişi, birbirlerinin en iyi arkadaşlarından hoşlanmaktadırlar. Yani Takasu, Aisaka’nın arkadaşı Minorin’den, Aisaka da Takasu’nun arkadaşı Kitamura’dan hoşlanmaktadır. İlk bölümde Aisaka’nın içi boş aşk mektubunu kendi çantası yerine Takasu’nun çantasına koyunca birbiri ardına gelişen olaylar sonucu birbirlerinin arkadaşlarından hoşlandıklarını öğrenirler ve birbirlerine yardım etmeye karar verirler. Bu arada, Takasu ufak ve müstakil bir evde yaşamaktadır ve Aisaka’da hemen yandaki lüks apartman dairesinde yaşamaktadır. Hatta pencere hizaları bile aynıdır. Bu yüzden Aisaka sürekli Takasu’ların evine gelmekte ve yemek yemektedir.

    Konuyu toparlayacak olursam, dediğim gibi anime aslında birçok animedeki gibi klasik bir senaryoya sahip ve açıkçası bölümler ilerledikçe sonunda ne olacağını da rahatlıkla tahmin edebiliyorsunuz. Tabi artık okullu animelerde her konu işlendiğinden yine sırayla kültür festivallerine ve spor festivallerine de tanıklık ediyoruz.

    Görsellik ve çizim olarak ise anime çok iyi ve tam bir okul animesi olduğunu kendini epey bir belli ediyor. Yine kocaman gözlü kızlar ve kısa etekler var karşımızda. Ayrıca her okullu animede olduğu gibi (Lucky Star, Suzuka vb.) rengarenk saçlar yine gözümden kaçmadı. Yani mor, kırmızı, yeşil veya mavi saçlı öğrenciler normalmiş gibi etrafta geziniyorlar. Yanlış anlaşılmasın, kötü demiyorum. Sadece bana ilginç geliyor. Toradora!’nın müzikleri ise fena sayılmaz. İki açılış ve iki kapanış parçası var ve favori tarzımda olmasalar da güzel müzikler.

    Toparlamak gerekirse; benim düşüncem, Toradora! sıradan ve animelere yenilik katmayan bir anime ama yine de izlenmeye değer bir yapım.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. toradora hastasıyım :) son bölümde gözlerimden akan yaşlar 4-5-6 havuzu doldururdu galiba :D yalnız tuhaf olan şu; hem ağlıyorum hem gülüyorum. o nasıl oluyosa... herneyse toradorayı herkeze şiddetle tavsiye ederim :) teşekkürler..

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan