• Temmuz 05, 2010

    Yönetmen: Soichi Masui
    Stüdyo: Bones
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik
    Yapım Yılı: 2003
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/8.5



    Hikâye fantastik bir dünyada, on beş yaşındaki Pacifica Cassul etrafında dönüyor. Pacifica aslında bir prensestir. Erkek ikiz kardeşi ile beraber doğduğunda Mauser kilisesi bir kehanet gerçekleştirir ve kız doğanın on altı yaşına bastığında dünyayı zehirleyip yok edeceğini öne sürer. Bunun sonucunda Leinwan kralı kızının öldürülmesini emreder. Muhafızlar yeni doğmuş kız bebeğini uçurumdan aşağıya atar fakat küçük kız ölmez ve onu bulan Cassul ailesi küçük bebeği evlat edinir. Cassul ailesi sarı saçlı, mavi gözlü bu bebeğe Pacisifa adını verir ve diğer çocukları Shannon ve Raquel ile beraber yetiştirmeye başlar. Aradan on beş sene geçtiğinde, Pacifica on beş yaşına geldiğinde “Scrapped” yani dışlanmış prensesin yaşadığı haberleri ayyuka çıkar. Bunun üzerine Shannon, Raquel ve Pacifica bulundukları köyü terk etmek zorunda kalır. Anime de üç kardeşin yolculuğu ile başlıyor. Shannon ve Raquel, Pacifica’nın dünyayı yok edeceği kehanetini asla önemsememiştir. Onlar için Pacifica küçük kız kardeşlerinidir ve ölene kadar onu koruyacaklardır.

    Scrapped Princess’in konusu aslında oldukça basit fakat bölümler ilerledikçe asıl senaryo meydana çıkıyor ve Pacifica’nın gerçekte ne olduğu gibi çok önemli sorular cevaplanmış oluyor. Öyle ki, bölümler ilerledikçe gelişen olaylar ve ilk başta bizlere sunulanın sadece küçük bir parça olduğunu görünce insan çok şaşırıyor. Bu yeni senaryo da Scrapped Princess’i diğer animelerden daha fark edilebilir kılıyor.

    Animenin bir diğer artısı da karakterleri. Fakat artısı olduğu kadar eksisi de çünkü karakter bolluğu tamam güzel ama Furet karakteri dışında öyle göze çarpan, karizmatik veya tecrübe sahibi gibi gözüken bir karakter yok. Hepsi (bir iki tanesi hariç) gencecik çocuklar ve yaşları on sekizi bile geçmiyor. Yani eğer koskoca bir krallığın en iyi tümeninin başında on sekiz yaşlarında bir çocuk varsa bu işte kesin torpil var derim:)

    Scrapped Princess’in atmosferi de çok dengesiz. Bazı bölümler her yönden çok iyiyken bazen insanın canı sıkılabiliyor. Tabi atmosfer her zaman düşmüyor, genel olarak iyi ama dediğim gibi yinede insan bazen animeden kopabiliyor.

    Görsellik olarak anime çok iyi. Fantastik dünya da çok iyi tasvir edilmiş. Öyle abuk sabuk, çok fazla uçuk şeyler yok. Her şey gayet gerçekçi ve abartıya kaçmıyor. Müzikleri ise biraz arka planda kalıyor. Açılış ve kapanış parçalarını ben pek beğenmedim. Seslendirmeler ise harika. Özellikle Pacifica’nın sesi müthiş olmuş ve Pacifica’ya müthiş uymuş.

    Sonuç olarak Scrapped Princess adı pek fazla duyulmamış bir anime fakat fantastik ortamlarda geçen, kılıçları ve büyüleri seven herkese bu animeyi önerebilirim.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan