• Eylül 08, 2010

    Tür: Gerilim, Dedektif, Doğa Üstü
    Yapım Yılı: 2006
    Bölüm Sayısı: 37
    Anime Puanı: 10/9.5


    Death Note, özellikle akla hayale gelemeyecek “dâhice” kurgusu ile adından epey söz ettirmiş bir anime serisi. Deyim yerinde ise ne zaman ne olacak veya olaylar nasıl gelişecek kestirmeniz çok güç

    Olaylar günümüz ve daha sonraları birkaç yıl ilerisinde geçiyor. Light Yagami, lise son sınıfına giden ve imtihanlara hazırlanan bir öğrencisidir. Öğrenciden ziyade dahidir. Polis müfettişi bir babanın oğlu olan Light, zekâsı ve ileri görüşlülüğü ile herkesi büyülemektedir. Ama kendisi pek mutlu değildir. Dünyada her gün düzinelerce suç olayı yaşanmaktadır ve birçok masum insan hayatını kaybetmektedir. Kısacası Light için dünya çürümeye yüz tutmuştur. Yine bir gün okuldayken Light, sınıfın penceresinden dışarıyı süzerken gökten ansızın bir defterin düştüğünü görür. Ders bittiğinde defterin düştüğü yere gider ve üzerinde “Death Note” yazan bir defter bulur. İlk sayfasını okuduğunda deftere siması bilinin bir insanın ismi yazıldığında, eğer sebep belirtilmemişse kırk saniye içerisinde kalp krizinden öleceği yazmaktadır.

    Tabi Light ilk olarak yazanlara inanmaz ve defteri alıp almamak konusunda tereddüde düşer. Sonunda defteri evine götürür ve odasına koyar. Akşam olduğunda ve haberleri izleyen Light, bir suçlunun anaokulu öğrencilerini rehin aldığını görür. Light’ın aklından hemen defteri test etmek geçer. Sonunda haberlerde gördüğü suçlunun adını deftere yazar ve kırk saniye sonra adam ölür. Light, adamın ölmesi ile beraber çok büyük bir şoka uğrar. Çünkü bu defter ile çürümüş dünya üzerindeki cani insanları yok edebilir ve barış dolu bir dünya yaratabilir. Çok geçmeden Light defterin diğer bir sırrını keşfeder. Bu sırda karşısında duran ölün tanrısı, namı diğer “Shinigami” Ryuuk’tur. Ryuuk’un dediğine göre defter Shinigami dünyasından gelmektedir ve bu defteri kullanan kişi veya kişiler ne cennete nede cehenneme gidebilirler. Açıkçası Ryuuk’un bu söyledikleri Light’ın pek umurunda değildir. O, hayalindeki kusursuz dünyayı yaratmayı kafasına koymuştur. Ama işler sandığı kadar kolay gitmeyecektir. Çok geçmeden katillerin kalp krizinden dolayı seri ölümlerini fark eden Interpol, “Kira” lakabı verdikleri katili bulmak için dünyanın en iyi dedektifi varsayılan “L” lakaplı dedektifi Ligh’ı bulması için görevlendirir ve büyük, entrikalarla dolu bir serüven başlamış olur…

    Bahsettiğim gibi serinin konusu ve akışı çok sağlam. 2006 yılında çıkan ve 37 bölümden oluşan serinin görüntü ve ses kalitesi de ortalamanın üzerinde. Kısacası anime serisi neredeyse kusursuz olarak karşımıza çıkıyor. Zaten kırdığım tek puan fazla abartalı bir “rock” müziği ile başlayan giriş sahnesidir. Benim size tavsiyem, eğer soluklarınızı kesecek bir anime serisi arıyorsanız derhal Death Note’u izleyin derim.

    Bilinmesi Gerekenler;
    •2007 Tokyo Uluslararası Anime Fuarı kapsamında dağıtılan ve altıncısı düzenlenen en iyi anime serisi dalında ödülü Death Note almıştır.
    •Death Note’un Japonya’da çekilmiş Death Note ve Deaht Note 2 isminde iki sinema filmi vardır.
    •Üçüncü Death Note sinema filmi projesi için start verilmiştir

    { 15 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. neeee açılış müziğinden nasıl puan kırarsın! :( bence gelmiş geçmiş en iyi anime açılışıdır o, tabii o tarz müzikten haz etmeyen birine katlanılmaz gelebilir sanırım heheh :D L'in ne kadar şirin olduğundan da bahsetseydin birazcık ^_^

      çok güzel bir arşiv oluşturmuşsun, bayıldım. blogunu bundan sonra takip edeceğim. incelemelerinin devamını beklerim.

      YanıtlaSil
    2. Valla dediğin gibi renkler ve zevkler farklı. Bana göre en iyi açılışlar, Serial Experiments Lain (gerçi animesini beğenmedim:), Nana, Hokuto no Ken, Witch Hunter Robin gibi animelerin açılışları. Death Note "aşırı" geldi:D

      Blogu beğenmene sevindim. Aslında hiç aklımda yoktu ama Captain Tsubasa blogunu açıktan sonra dedim bari izlediğim animeleri de arşivleyim:)

      YanıtlaSil
    3. :) Yazınızı şimdi okudum .yerinde bir inceleme olmuş.sanırım benim puanımda 9.5 fakat 0.5 son bölümlerdeki gereksiz uzatmadan dolayı verilebilir. Kısa ve öz olmasına karşın son bölümler sıkıcıydı bana göre.

      YanıtlaSil
    4. bencede ancak son sahnelerinin gereksiz uzatılmasının sebebi vermeye çalıştığı mesajın açıklaması ve ne olursa olsun bu mesajı açıkça vermeye hakkı olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden bunu görmezden gelerek 10 puan ver,r,m :)

      YanıtlaSil
    5. Blogunuza bayıldım! Anime izlemeye yeni başlayan biri olarak tam da aradığım şeydi bu. Elinize sağlık.^^ Bu arada Death Note izlediğim ilk anime, mükemmel bir kurgusu var gerçekten. Sanırım ben de Near ve Mello gibi gereksiz karakterleri soktukları için puan kırıyorum. L öldükten sonra bitirebilirlerdi ama '' İyiler eninde sonunda kazanır.''mesajını verelim diye uzatmışlar sanırım. :D

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Beğenmene sevindim. Umarım anime seçiminde incelemeler sana yardımcı olur. İyi izlemeler.

        Sil
      2. haklısın chihayafuruyu dene..

        Sil
    6. fazladan 12 şişirme bölümü olmasaydı daha iyi olurdu sanırım ama 37. bölümün sonunda istedigim gibi bitti

      YanıtlaSil
    7. Blog süper anime seçimleri ve anlatımları da süper.Death Note'a gelirsek ben de malum ölümden sonraki kısım için yarım puan keserdim.Benim de puanım 9.5 (:

      YanıtlaSil
    8. Death Note benim için en muhteşem animelerden biri :D

      YanıtlaSil
    9. anime izlemeye başlama sebebimdir sanırım death note her ne kadar L'nin ölümünden sonra biraz bozulsa da hikayenin akışı fakat yine de mükemmeldi. bir de bu kadar anime incelemesi arasında fairy tail'i görememek şaşırttı beni ( ya da var ben bir türlü fark edemedim)

      YanıtlaSil
    10. L öldükten sonra daha takip etmedim devam etmek istiyorum ama etsem mi etmesem mi bilmiyorum L'in ölümüne kadar olan bölümleri yorumlarsam gayet de iyi bir anime. Ama sonraları bozdu mu cıvıttı mı orasını bilemem yorumlayamam işte.

      YanıtlaSil
    11. Öyle muhteşem bir başlangıç müziğinden kırman şimdiye kadar duyduğum en saçma şey.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan