• Mayıs 22, 2011

    Yönetmen: Shin Misawa
    Stüdyo: Studio Comet
    Tür: Aksiyon, Tarihi
    Yapım Yılı: 2004
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/7



    Efsaneye göre Heian döneminde silahsız dövüşen cesur savaşçılar varmış. Herkesçe korkulan ve saygı duyulan bu savaşçılar Mutsu klanından geliyordu ve kullandıkları tekniğin adı Mutsu Emmei Tekniğiydi. Shura no Toki, bizlere Mutsu klanından gelen üç farklı kuşağın maceralarını anlatıyor.

    Anime ilk olarak Edo döneminde, tahminen 1615 yılları civarında başlıyor. Animenin ilk bölümü Yakumo Mutsu etrafında gelişiyor. Shiori adında erkek gibi giyinen bir kıza korumalık yapmaya başlaması, Miyamoto Musashi ile olan mücadelesi işleniyor. İkinci bölüm ise yirmi yıl sonrasını konu alıyor. Bu sefer kahraman Yakumo’nun oğlu Takato Mutsu oluyor. Olaylar İmparator Iemitsu için düzenlenen özel turnuvayı konu alıyor. Son kısım ise Bakumatsu döneminde, yani yaklaşık 250 yıl sonrada geçiyor. Bu dönemde kılıç artık yerini baruta bırakmaya başlamıştır ve Japonya’da iç savaş yaşanmaktadır. Bu bölümün kahramanı da Izumi Mutsu. Bu bölümde Ryoma Sakamoto ile Izumi Mutsu’nun imparatora karşı verdikleri mücadele konu alınmış.

    Üstteki paragrafımda bahsettiğim gibi Shura no Toki adlı anime içinde üçe ayrılmış durumda. Fakat ben senaryonun tek bir Mutsu etrafında gelişmesini isterdim. Çünkü tam senaryoya, karakterlere alışıyorsunuz her şey değişiveriyor ve bir kopukluk yaşanıyor. Üstelik birçok dövüş askıda kalıyor. Öte yandan Japon tarihinin en ünlü kılıç ustaları Shura no Toki’de karşımıza çıkıyor. Miyamoto Musashi’den Jubei Yagyu’ya, Ryoma Sakamoto’dan Shinsengumi’nin meşhur Toshio Hijikata ve Soji Okita’sına kadar birçok samurayı izleme fırsatı buluyoruz.

    Animenin atmosferi ve hikayelerin işlenişi ise orta şekerli. Yani ne çok iyi, ne de çok kötü. Anime dövüş üzerine kurulmuş ama pek bir heyecan vermiyor. Dövüş sahneleri aslında çok güzel ama Mutsu’ların asla yenilmeyeceğini daha ilk bölümden tahmin edebiliyorsunuz. Gerçek tarih ile kurgu ise güzel harmanlanmış. Anime bizlere her önemli olayın ardında bir Mutsu’nun olduğunu anlatmaya çalışıyor.

    Shura no Toki teknik bakımdan bana göre zayıf bir anime. Çizimleri eski duruyor (daha doğrusu karakter çizimleri) ve bana Rurouni Kenshin’i hatırlattı. Açıkçası karakterler hiç karizmatik değil ve çoğu birbirine benziyor. Müzikler de aynı şekilde kötü. Bölümler esnasında çalan arka plan müzikleri idare eder ama açılış ve kapanış parçası hiç yakışmamış.

    Aslında Shura no Toki ilginç bir anime ve çok daha iyi olabilirmiş. Senaryonun üçe bölünmüş olması ve karakter çizimleri en büyük eksisi. Buna rağmen hoş bir içeriğe sahip ve zaman geçirmek için izlenebilir.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Öncelikle bloğun güzel tebrik ederim açıklayıcı bir şekilde yazıyorsun ve izlediklerinin de maşallahı var fakat bu animeye gelirsek benim görüşüm puanı en az 8.5 olmalıydı çünkü vakit geçirmek için izlenebilirden ziyade benim izlediğim dövüş animelerinin içinde en gerçeğe yakını ve abartma unsurlarına pek yer vermeden adeta kılıçsız savunma ve ahlaklı bir savaşçı olma yolunda efsane yazılmış diyebilirim. ve puan düşürülecekse de hikayenin kısa olması ve dövüşlerin daha uzun olması gerekmesinde diyebilirim.Bence seri halinde yapılmalıydı ve devamı gelmeliydi diye düşünüyorum aynı zamanda 3 e bölünmesi de izleyiciyi konu bütünlüğü olan parçaları arasında sıkmadan ve oyalamadan geçmesidir.Herkesin izlemesini tavsiye ederim ki en iyi sahnelerinden biri de hasta ve iyi kılıç kullanan arkadaşı ile ikinci savaşı.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan