• Haziran 04, 2011

    Yönetmen: Hiro Kaburaki
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Komedi, Okul, Romantizm
    Yapım Yılı: 2009
    Bölüm Sayısı: 25 + 12
    Anime Puanı: 10/8



    Kimi ni Todoke, Sawako Kuronoma adlı liseye başlayan bir kızın okul hayatını ve arkadaş ilişkilerini konu alıyor. Sawako, Halka adlı filmdeki (tabi orijinal Japon versiyonundaki) Sadako’ya benzediğinden ona Sadako lakabı takılmıştır. Bu benzerlikten dolayı Sawako sürekli yanlış anlaşılmalara maruz kalmıştır. Öyle ki, Sawako’nun insanları lanetleyebileceği ve hayaletleri görebileceği dilden dile dolanmıştır. Bu tür yanlışlıklardan dolayı Sawako içine kapanık, insanlarla iletişim kurmakta zorlanan ama elinden geleni de yapmaya çalışan birisidir. Buna rağmen liseye başladığında Ayane ve Chizuru ile arkadaş olmayı başarır ve ilk olarak hayranlık beslediği fakat daha sonra aşık olduğunu fark ettiği Kazehaya ile de samimiyetini arttırmaya başlar. Nitekim seri boyunca Sawako’nun arkadaşları ile yaşadıklarını, Kazehaya ile olan ilişkisini kimi zaman komik, kimi zaman ciddi bir şekilde izliyoruz.

    Kimi ni Todoke’nin ikinci sezonu da ilkinin bıraktığı yerden devam ediyor. Çok büyük bir yenilik katmayan (birkaç karakter dışında) ikinci sezon daha açıkçası birinci sezona çok benziyor ve sanki tekrarı olmuş gibi.

    İçerik olarak Kimi ni Todoke klasik okullu, komedili ama romantik yönü daha ağır basan animeler arasına giriyor. Animede ortam genelde eğlenceli geçiyor fakat bazı şeyleri biraz fazla uzatmışlar. Örneğin bir olay meydana geliyor ve bu olay uzatılabildiği kadar (özellikle Sawako’nun kendi kendine olan iç konuşmaları ile) uzatılıyor. Ayrıca yine Sawako değişik ve ilginç bir karakter olmasına rağmen bazen bana mı öyle geldi bilmem ama aşırı aptalmış gibi davranıyor. Hal ve tutumları ile değil ama düşünceleri yüzünden birkaç kez ekrana “salak” diye bağırmışlığım var:) Yani demek istediğim bazen çok kasıntı davranıyor. Bunlara karşın animenin espri ve mizah anlayışı sağlam. Kahkahalar ile beni güldürmeyi başaran birçok sahnesi mevcut. İkinci sezonu ise dediğim gibi birin tekrarı gibi çünkü (biraz spoiler olacak gibi) Sawako ile Kazehaya’nın ilişkileri sanki o kadar şey olmamış gibi aniden başa dönüyor ve ilk serideki Kurumi yerine de Kento Miura gelmiş gibi. Açıkçası ikinci sezon sadece 12 bölüm ve bana biraz gereksiz geldi. Bu arada, Kimi ni Todoke’nin mangası hala devam ediyor.

    Animenin en büyük artılarından biri de çizimleri. Özellikle karakter çizimleri çok hoşuma gitti. Karakterler öyle abartılı, kocaman gözlü anime karakterleri değil ve bilhassa yüz hatları çok hoş. “Chibilik” efektleri de yerli yerinde kullanılmış ve seriye cuk oturmuş. Müzikleri öyle ahım şahım değil ama animeye de yakışmışlar.

    Özetle Kimi ni Todoke izlediğim en iyi okul içerikli anime değil ama iyiler arasına girmeyi de hak ediyor. Romantik yönü ağır basan okul temalı bir anime arıyorsanız Kimi ni Todoke’yi önerebilirim.


    { 8 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Bu animeden çok çektim. Sırf Sawako aşık olduğunu anlayana kadar 7 bölüm atladım. Hele mangası intihar sebebi :D

      YanıtlaSil
    2. Merhaba.. Anime dünyasına yeni merhaba demiş biri olarak böyle kaliteli ve eğlenceli bir blog bulduğum için çok mutluyum :) anime türlerinin adlarına da yavaş yavaş alıştığım için yanlış söylüyor olabilirim mazur görün ama bende bu tarz romance ve drama içeren shouju(?) animeleri seviyorum, dediğiniz gibi kimini todoke de yavaş ilerleyen bir animeydi ama ben aralarındaki saflığa ve utangaçlığa bayıldım :D eğer bu tarz önerebileceğiniz animeler varsa çok mutlu olurum :) ve söylemem gerek review lerin altında yazan yorumların bu kadar düzgün olduğunu gördüğüm ilk blog , ne mutlu size ..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Açıkçası bu tarzda (romantik/komedi) izlediğim anime sayısı diğer türlere nazaran daha az. Romantik komedi tarzında Lovely Complex, Itazura na Kiss, Tonari no Kaibatsu-kun, Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru, Servant x Service, Kokoro Connect gibi animelere bir göz atmanızı önerebilirim.

        Sil
      2. Ben de o tarz animeler izleyen biriyim hatta sadece o tarz izledim diyebilirim şimdiye dek :D En favorilerimi sayayım yazım yanlışı olabilir internet düzeltir nasıl olsa :D Kaichou Wa Maid Sama ve ookami shoujo to kuro ouji kesinlikle favorim. Ayrıca ben Barakamon u da izledim shoujo değil belki ama aşırı güzel ikinci sezonu da çıktı hatta bölüm belkiyorum T-T Sonra Gekkan Shoujo Nozaki Kun var o da aşırı aşırı güzeldi. Bu dediklerimi izlemelisin. İzledikten sonra düşüncelerini haber vermen çok mutlu eder beni. :D

        Sil
      3. Yorum yazdıında bildirim gelsin butonuna basmayı unutmuşum da bu yorum o yüzden zvgsfghfd

        Sil
      4. Merhaba,

        Öncelikle yorumların için teşekkür ederim. Saydıklarından Barakamon'un devamı değil de öncesini anlatan Handa-kun listemde var. Onu izledikten sonra yazısını yazacağım.

        Saygılar.

        Sil
    3. Lovely complex, itazura na kiss, tonari no kaibatsukun izlediklerimden, ama diğer üçünü hemen araştıracağım çok teşekkürler :)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan