• Haziran 16, 2011

    Yönetmen: Shinji Takamatsu
    Stüdyo: TV Tokyo
    Tür: Komedi, Okul
    Yapım Yılı: 2004 – 2006
    Bölüm Sayısı: 26 + 26
    Anime Puanı: 10/8


    Serinin tanıtımına geçmeden önce ufak bir ayrıntıdan bahsetmek istedim. School Rumble ilk olarak 2004 yılında First Term ve 2006 yılında Second Term olarak iki sezon halinde yayınlandı. İkinci sezon ilk sezonun bittiği yerden başladığı için ikisini aynı başlık altında toplamayı uygun gördüm.

    A)First Term
    School Rumble’da Yagami Lisesi öğrencilerini ve başlarından geçen komik olaylara şahit oluyoruz. Serinin başkahramanı Tenma Tsuaumoto. Kendisi derslerinde pek başarılı olamayan, elinden pek bir şey gelmeyen bir kişiliğe sahiptir. Fakat bu unsurların hiçbiri umurunda değildir çünkü Tenma âşıktır ve seri başlarken, yani lise 2. sınıfa geçerken aşkını kesinlikle sevdiği çocuğa ilan edeceğini kendi kendine söz verir. Tenma’nın âşık olduğu çocuk ise Oji Karasuma’dır. Karasuma ise sınıfın, hatta okulun en garip çocuğudur. Kimseyle pek konuşmayan, gülmeyen, sürekli sınıftan dışarıya bakan, garip alışkanlıkları (kaplumbağa kostümü giymek gibi) bir çocuktur. Tenma ne zaman Karasuma ile yan yana gelse ya dili tutulur yada muhakkak garip bir olay olur. Bir diğer başkahramanımızın adı da Kenji Harima. Okulun en korkulan, bir nevi kabadayısı olan Harima komiktir ki Tenma’ya âşıktır. Ve o da aşkını bir türlü ilan edemez. Durum böyle olunca ortaya haliyle birbirinden ilginç komiklikler ve yanlış anlaşılmalar çıkar.

    B)Second Term
    İkinci seri ise ilkinin belki tam değil ama biraz zaman geçmiş halinden sonra devam ediyor. Ne Tenma Karasuma’ya, nede Harima Tenma’ya aşkını ilan edememiştir. Üstelik Harima’nın adı sürekli yanlış anlaşılmalardan başka kızlarla anılınca Tenma’ya ilanı aşk etme olasılığı sürekli azalmaktadır. Kısacası ikinci seride de School Rumble’de kim kiminle çıkacak, ne olacak gibi şeyleri olabildiğince komik haliyle izleme şansı buluyoruz.

    School Rumble’da tabi tüm olaylar Harima – Tenma – Karasuma’dan ibaret değil. Bu üçü dışında neredeyse tüm 2-C sınıfının maceralarını izleme şansı yakalıyoruz. Tenma’nın en iyi arkadaşları olan Eri Sawachika’nın adının Harima ile anılması, Suo Mikito’nun “iri” hatları ile tüm erkeklerin dikkatini çekmesi, Akira Takano’nun soğuk kanlı halini ve çevirdiği gizli işleri, Tenma’nın kardeşi olan Yakumo’nun utangaç haline rağmen tüm okulun en popüler kızlarından biri olması, Hanai’nin Yakumo’ya olan aşkı ve Harima ile yaşadığı kavgalar, Ichijiou’nun sevimli haline rağmen güreş takımının bir numaralı oyuncusu olması ve Imadori’yi sevmesi, Imadori’nin ise tüm kızları sevmesi, 2-D sınıfı ile yaşanan sürtüşmeler kısacası birbirinden ilginç ve eğlenceli olaylar School Rumble’da peş peşe geliyor.

    İçerik olarak School Rumble’a baktığımızda dediğim gibi birbirinden çok komiklikler ve parodiler ile karşılaşıyoruz. Ama şahsi görüşüme göre bunların bazıları fazla ve saçma olmuş. Misal seride aşk olduğundan olaylar bazen romantik bir hal alıyor ve duygulanıyorsunuz. İşte tam o anda “şak” diye oraya hiç yakışmayan, komik olsun diye yapılmış bir ayrıntı tüm havayı bozuveriyor. Veya bazı parodiler gerçekten gerçek dışı ve aptalca. İşte festivalde sergilenecek gösteriyi belirlemek için ani ölüm adındaki oyunun gece yarısında okulda oynanması, uzaylıların işin içine karışması gibi absürt olaylar bayağı bir puan kırmama sebep oldu. Ayrıca ikinci sezona geçildiği halde hala Harima – Tenma – Karasuma arasında bir gelişmenin olmaması bayabiliyor.

    Teknik olarak School Rumble’i inceleyecek olursak gayet başarılılar. Açılış müzikleri oldukça eğlenceli ve seslendirmelerde çok güzel. Özellikle Tenma’nın sesi müthiş hoşuma gitti. Görsel olarak da seri ortalamanın bayağı bir üstünde. Özellikle parodilerde yüz ifadeleri, yaşanan duyguların yansıması çok komik. Kısacası School Rumble’in tekniğinden fazlaca bahsetmeye gerek yok çünkü o yandan bir şüpheniz olmasın.

    Son olarak School Rumble’in ovalarından bahsetmek istiyorum. İlk sezon bittikten sonra arada yaşanan bazı olayların arka planlarını anlatan iki adet ova bulunmakta. Ayrıca ikinci sezondan sonra da Third Term adında iki adet ova bulunmaktadır.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan