• Temmuz 12, 2011

    Yönetmen: Fuminori Kizaki
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Aksiyon, Macera
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5



    X-Men anime serisi, Marvel ile Madhouse’un ortaklaşa olarak hazırladığı anime projelerinden üçüncüsüdür. İlki Iron Man, ikincisi Wolverine ve son dördüncü anime projesi de Blade olacaktır.

    X-Men animesi Jean Grey’in ölümü ile başlıyor. X-Men’ler ve Mastermind liderliğindeki Inner Circle adlı grubun çarpışması sonucu Jean’in güçleri doruğa ulaşmıştır (phoneix olmuştur) ve arkadaşlarına zarar vermemek uğruna kendisini yok etmiştir. Bu olayların ardından Xavier Enstitüsü çalışmalarına ara verir. Ta ki, bir sene sonra Japonya’nın Tohuku bölgesinde kayıp mutant olayları boy gösterene kadar. Üstelik Profesör Charles Xavier bu bölgedeki mutantları tespit edememektedir. Bunun üzerine Profesör X, X-Men ekibini (Wolverine, Cyclops, Storm, Beast) tekrar bir araya toplar ve Japonya’ya yollar.

    Anime ilk başladığında X-Men havasını güzel yansıtıyor fakat ilk birkaç bölüm geçtikten sonra kalitesi de maalesef düşüyor. Animenin en büyük eksiği aksiyon öğelerinin az olması. Karakterler bana mı öyle geldi bilemem ama çok fazla konuşuyor ve iki dövüş izliyorsak beş muhabbet izliyoruz. Yok o şöyle yapmış, bu böyleymiş şu bu muş derken dikkatiniz uçup gidiyor. Bir de Emma Frost üzerinde gereğinden fazla durulmuş. Sürekli iyiliksever Emma üzerinde durulmasına anlam veremedim. Son olarak, animede doğru dürüst kötü adam yok. En azından Magneto’yu görmeyi beklerdim ama o da yok. Üstelik düşmanların hepsi yaratık. Bakın, mutant demiyorum. Bildiğiniz eciş bücüş canavarlar. Mastermind hariç kötülerin tarafında insanı andıran, karizması olan bir düşman yok. Doğal olarak bu abuk kötü adamlara karşı X-Men’ler dövüşürken pek fazla heyecanlanamıyorsunuz. Animenin en iyi tarafı ise senaryosu. İlk cümlemde kalite düşüyor dedim ama atmosferi ayakta tutabilen tek şey sonunda ne olacak merakını koruyabilmesi. Yani tüm baygınlıklara rağmen insan bir şekilde ekran başında tutmayı başarıyor.

    X-Men’in en başarılı olduğu alanlardan biri de çizimleri ve müzikleri. Çizimleri gerçekten çok kaliteli ve aşırı şiddetten kaçınılsa da, aksiyon sahneleri az olsa da kaliteli dövüşler izliyoruz. Müzikleri de ortama gayet iyi uyuyor. Kısacası teknik bakımdan Madhouse gerçekten iyi iş çıkarmış.

    Açıkçası Iron Man ve Wolverine hakkında yapılan eleştirileri okuyunca X-Men animesinden beklentilerim fazla değildi. Nitekim anime beklediğim gibi vasatı ancak aşmış, orta şekerli çıktı. Iron Man ve Wolverine serisi ile karşılaştırma yapamayacağım çünkü onlara izlemedim. Benim görüşüm, anime normal, sıradan bir anime ve izlenilebilir. İzlenilmese de pek bir şey kaybedilmez.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan