• Mart 04, 2012

    Yönetmen: Tsuneo Kobayashi
    Stüdyo: Sunrise
    Tür: Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2009
    Bölüm Sayısı: 23
    Anime Puanı: 10/6



    Kurokami: The Animation’un mangası Kore kökenlidir ve her ay Japonya’da da yayımlanmaktadır.

    Keita Ibuki sıradan bir lise öğrencisidir. Annesini küçük yaşta kaybetmiştir fakat kaybetme hikâyesi de biraz tuhaftır. Annesiyle yolda giderken annesine tıpatıp benzeyen bir kadın görmüşler ve çok geçmeden Keita’nın annesi bir kaza sonucu ölmüştür. Günün birinde seyyar bir ramen dükkânında karnını doyururken yanına çok aç olan bir kız gelir. Keita, kıza ramen ısmarlar ve adının Kuro olduğunu öğrenir. Fakat Kuro’da bir gariplik vardır. Söylediklerine göre kendisi bir Mototsumitama’dır (umarım doğru yazmışımdır) ve Mototsumitama’lar dünyadaki terra dengesini korumakla yükümlüdürler. Ayrıca dünyada “doppeliner” adında bir sistemin varlığından bahseder. Bu sisteme göre her insandan aslında üç tane vardır ve bir tanesi kök, ikisi yedektir. Eğer yedekler kökleri ile karşılaşırsa mutlaka bir kaza sonucu ölmektedirler ve ölen yedeğin tüm terrası, tüm şansı köke geçmektedir. Eğer iki yedekte ölürse kök, ana kök olmaktadır ve müthiş bir terra akışının sahibi olmaktadır. Kuro, tüm bu olan biteni anlatır ama Keita çoğuna anlam veremez. Akabinde ramen dükkânına birisi saldırır ve başıboş Kuro’yu öldüreceğini söyler. Kuro ile adam dövüşmeye başlar ve Keita’da bir şekilde artık kendisini hiç beklemediği olaylar sillesinin içinde bulur.

    Kurokami senaryo olarak ilginç bir anime ama işlenişte bazı aksaklıklar boy göstermiyor değil. Öncelikle Keita karakterini ben pek beğenmedim. Kuro ile senkron yaptıklarında (insanlar mototsumitama’larla senkron yapınca moto’ların güçleri artmaktadır) “Hadi Kuro, şinkron!” diye her bölüm bağırmasına falan ben hiç ısınamadım. Ayrıca bazen Kuro komiklik yapıyor ki hiç yakışmamış. Tamam, animede elbette espriler olur ama Kuro’nun bazen şoparlıklar yapması bu animeye hiç ama hiç gitmemiş. Öte yandan dövüş sahneleri çok başarılı. Dövüşenlerin hareketleri estetik, yere düşmeleri, yuvarlanmalı şekilli. Bir de senkron olayı olmasaymış daha iyi olurmuş. Hem Keita’nın lüzumsuz bağırmaları hem de çoğu bölümde Sailermoon gibi sanki dönüşüyorlarmış gibi gösterilmeli çok bayat. Son olarak Kuro her dövüşte önce dünyanın dayağını yedikten sonra Keite’nın “şinkronnn!!” sinyalinden sonra gaza gelme olayı yerince Kuro’nun da ağırlığını koyabildiği dövüşler olsaymış daha iyi olurmuş diye düşünüyorum.

    Görsel olarak Kurokami kaliteli bir anime. Bahsettiğim dövüşler kaliteli, kan efektleri falan da hiç esirgenmemiş. Çizimlerdeki tek sıkıntım Kuro’nın kılık kıyafeti. Bu kız niye tasmayla geziyor anlamış değilim ve bir de ayakkabı giydirebilseydik tam olurdu. Animenin müzikleri de kaliteli sayılır. Genelde gaza getirici müzikler kullanılmış ve yakışmışlarda. Animenin üç açılışı ve iki kapanışı bulunmakta ve hepsi de süper müzikler olmasa da animeye yakışan müzikler. Son olarak bir gerilim müziği var ki, yemin ediyorum Kurtlar Vadisi’nin eski bölümlerinde kullanılıyordu. Ne zaman çalsa aklıma Laz Ziya veya Baron geldi:) Neyse ki bu müzik çok sık kullanılmamıştı.

    Özetle Kurokami eğlenceli bir dövüş animesi ama çok da kaliteli bir yapım değil. Yumruk yumruğa dövüşlerden hoşlanıyorsanız göz atın derim ama bunun dışında da pek bir şey beklemeyin.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan