• Ocak 15, 2013

    Yönetmen: Tomokazu Tokoro, Tanaka Hiroyuki, Yasuhiro Matsumura  
    Stüdyo: Satelight (1–4), Madhouse (5–7), Graphinica (8–10)
    Tür: Aksiyon, Doğaüstü, Vampir
    Yapım Yılı: 2006 – 2012 arası
    Bölüm Sayısı: 10 (OVA)
    Anime Puanı: 10/8








    Hellsing Ultimate, 2001 yılında çıkan 13 bölümlük anime serisinden sonra 2006 ile 2012 yılları arasında çıkan (her yıl ya bir bölüm ya da iki) 10 bölümlük bir OVA serisidir. Yaklaşık 40 – 50 dakika süren bölümlerin yönetmenleri ve stüdyoları, yapımım tamamlanması dört yıl sürdüğünden üç kez değişmiştir.

    Hellsing Ultimate serisi de tıpkı diğer 13 bölümlük seri ile paralel giderek başlıyor. Cheddar adlı bir köyde insanlar geceleri kaybolmaktadır ve olayları araştıran polislerin de çabası nafiledir çünkü işin arkasında vampir bir rahip vardır. İşin içinde bir vampir olunca olay yerine İngiltere’de kraliçe adına çalışıp vampir avlayan Hellsing teşkilatı girer. Teşkilatın patronu Bayan Sör Integra Fairbrook Wingates Hellsing, olay yerine en iyi adamını yollar. Yolladığı kişi nesillerdir Hellsing ailesine hizmet eden Vampir Alucard’tır. Kudretli Vampir Alucard için Rahip ve ghoulları (vampirin ısırarak insanları zombi gibi ama itaatkâr olan yaratıklara dönüştürmesi) deyim yerindeyse çerez niyetinedir. Lakin olay yerinde önceden gönderilen polis birliğinin tek sağ kalan üyesi Seras Victoria vardır ve ölüm döşeğindedir. Alucard ona yaşamak isteyip istemediğini sorar ve olumlu cevap alınca kızı bir vampire dönüştürür. Artık Seras da bir vampir olarak Hellsing teşkilatına katılmıştır ve önlerinde bir dizi garip vakalar vukuu bulmaktadır. Ortalıkta “çakma” olarak nitelendirebileceğimiz vampirler gezinmektedir ve onlar hakkındaki tek kelime “Millenium” adlı kelimedir. OVA serisi bir yere kadar dediğim gibi anime ile aynı ilerliyor ve mangasına sadık kalarak devam ediyor.

    OVA serisinin mangasına sadık kalmasının dışında anime serisi ile en büyük farkı çizimler oluşturuyor. Hellsing Ultimate serisi çok daha detaylı olarak karşımıza çıkıyor ve barındırdığı şiddet, kopan uzuvlar, kan, kan ve daha çok kan ile gerilim ve aksiyon havasını başarılı ile yansıtıyor. Hellsing ile açıkçası şiddete doyuyorsunuz. Katliamlar, Alucard’ın düşmanlarına korku salması, başarılı dövüşler ve Anderson ile animenin temposu genelde hep yüksek. Çılgın rahibimiz Anderson olsun, Uşak Walter, Bernadotte, Integra ve tabii ki Alucard gibi karakterlerle de güçlü bir kadroya sahip. Fakat göze çarpan birkaç eksi noktası da yok değil. Kişiye göre değişir ama ben senaryonun ilerleyişini pek beğenmedim. Yani Binbaşının (Erol Taş gibi adam, oynadığı rolle kendisinden hakikatten nefret ettiriyor:) amacı ve izlediği yol çok “über”, fantastik ve aşırı. Millenium olayının içyüzü aydınlandıktan sonra açıkçası ben gidişatı pek beğenmedim. Hatta sırf Alucard, başarılı dövüşler ve şiddet içeriği için izledim dersem abartmış olmam. Aslında binbaşının planı şöyle bir baktığınızda akıllıca ama amacı akıllıca olsa da amaca giden yolu ben sevemedim. Barındırdığı şiddet bakımından ve katliamlardan dolayı değil elbette sadece senaryo olarak biraz abartılı buldum. Bu arada bazen binbaşı kendisini çok kaptırıp çok fazla konuşuyor. Hem de ne konuşma, mübarek hiç susmuyor:) Ayrıca maalesef son bölüm de hiç tatmin edici değil. Şahsen ben bariz bir hayal kırıklığı yaşadım ve eminim ki eğer izlerseniz çoğunuz bana katılacaksınızdır. Kısacası ova serisin konusu benim gözümde sonlara doğru sapıtıyor ama sağlam içeriği ile de 2001 yapımı seriyi yanında Maid Sama gibi bırakıyor:)

    Hellsing Ultimate serisinin en büyük artılarından birisi de çizimleri. Bahsettiğim gibi ilk seri ile karşılaştırılınca çok daha ayrıntılı ve kanlı olarak karşımıza çıkıyor. Çizimler bakımından hiçbir kısıtlamaya, sansüre gidilmemiş. Kopan kollar, ortaya çıkan kemikler, havalara uçuşan kelleler hepsi mevcut. Animenin herhangi bir açılışı veya kapanışı yok ama bölümler esnasında çalan müzikler ortamı gayet iyi tamamlıyor. 2001 yapımı serideki çoğu seslendirmecisini de korumuş. Alucard yine tok ve karizmatik sesiyle karşımıza çıkıyor. Yani anlayacağınız teknik yönden animenin bir kusuru yok diyebilirim.

    Kısacası tamamlanması dört yıl süren Hellsing Ultimate ilk serisinden daha başarılı bir seri ama özellikle sonu ile senaryosu bana göre biraz zayıf kalıyor. Anime izlenmeli mi? Kesinlikle. Çünkü barındırdığı atmosferi kolay kolay başka animlerde göremezsiniz.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. İzlediğim en iyi animelerden. Anime sevipde bunu izlemeyen olmaması lazım.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan