• Ocak 24, 2013

    Yönetmen: Hiro Kaburaki
    Stüdyo: Brain’s Base
    Tür: Romantik, Komedi
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7













    Tonari no Kaibatsu-kun ya da daha anlaşılır adı ile My Little Monster (Benim Küçük Canavarım) Shizuku Mizutani ve Haru Yoshida arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Shizuku’nun hiç arkadaşı yoktur (daha doğrusu kendisi insanlardan uzak duruyordur) ve tek eğlencesi, zevki “ders çalışmaktır”. Her şeyi planlıdır ve her zaman en iyi puanları yapmaya çalışmaktadır. Shizuku liseye başladığında yanındaki sıra sürekli boştur çünkü yerin sahibi Haru okula gelmemektedir. Haru ise insanların çekindiği birisidir ve ortaokulun başında karıştığı bir kavgadan ötürü okuldan ve insanlardan uzak durmuştur. İşte bu yüzden liseye başlamaya da pek hevesli değildir. Okullar açıldıktan birkaç gün sonra Shizutani’nin öğretmeni, ondan Haru’ya ders notlarını götürmesini ister. Nasıl olur bilinmez ama bu iki zıt kişilik arkadaş, daha da ilerisi sevgili olur ve sevimli maceraları başlamış olur.

    Anime ilk bölümü ile hızlı bir giriş yapıyor ve ince esprileri, kitap kurdu Shizutani ve Haru’nun kişiliği ile anime bir hayli dikkat çekiyor. Lakin yaklaşık dördüncü bölümden sonra maalesef animenin büyüsü bozuluyor çünkü senaryo namına ortada doğru dürüst bir şey yok. Tamam, komedi yanı (Misal Haru’nun sürekli ama yanlışlıkla Shizutani’ye kroşe atması:) kaliteli ve zaman zaman kahkahalarla güldüm ama konu çekiciliğini kaybettikten sonra o ilk bölümlerdeki zevki bir daha alamadım. Her bölüm genellikle Shizutani ve Haru’nun birbirleri ile ilişkisi etrafında değişik şeyler yaşanıyor ama bunları birçok animede çoktan gördük geçirdik. Kültür festivali olsun, yılbaşı arifesi olsun hepsi daha önce gördüğümüz şeyler ve bir yenilik de vaat etmiyorlar. Bir de Haru’nun abisinin çıktığı bölümleri hiç sevemeyince anime benim gözümde iyice sıradanlaştı. Son bölümü de sıradan bir bölüm sunarak anime son buluyor. Bunu, animenin devam eden mangasına yoruyorum. Yani anlatmaya çalıştığım anime ilk bölümleri ile, daha doğrusu karakterleri ile dikkatinizi çekiyor ama bu ivmeyi devam ettiremiyor.

    Görsel olarak ise Tonari no Kaibatsu-kun bayağı bir kaliteli olarak karımıza çıkıyor. Rengarenk ve sevimli arka planları, hoş karakterleri ile animeye çabucak alışıveriyorsunuz. Özellikle Natsume adlı karakter hem çizimleri hem de sesi ile çok sevimli. Ayrıca Haru’nun sesi de kendisine çok yakışmış. Animenin açılışı ve kapanışı da klasik romantik – komedi türünde. Anlayacağınız anime teknik olarak bir hayli iyi.

    Tonari no Kaibatsu-kun güzel bir başlangıç yapıyor ama sıradan bir şekilde sona eriyor. Eğer zaman geçirmelik, biraz da eğlenceli ve konuya bağlı olmaksızın bir anime arıyorsanız bir göz atın diyebilirim. Lakin sizin için de benim için önemli olduğu gibi senaryo önemliyse istediğinizi elde edemeyebilirsiniz

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. merhaba, bana bu tarzda ve çizimleri bu şekilde hoş olan bildiğiniz bir kaç anime varsa önerebilir misiniz? şimdiden teşekkürler :D

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan