• Haziran 27, 2013

    Yönetmen: Ishizuka Atsuko, Miya Shigeyuki
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Gerilim
    Yapım Yılı: 2011
    Bölüm Sayısı: 22
    Anime Puanı: 10/8














    Supernatural, aynı adlı uzun soluklu televizyon dizisinin anime uyarlamasıdır ve ilk iki sezonun özeti niteliğindedir. Animeyi izlemek için dizisini izlemeye pek gerek yoktur.

    Supernatural’in kahramanları Dean ve Sam Winchester adlı iki kardeş. İki kardeşin anneleri küçüklüklerinde çıkan şüpheli bir yangın yüzünden ölmüştür ve o günden beri babaları John ile yollardadırlar. John Winchester, doğaüstü varlıkları (hayaletler, kötü ruhlar, vampirler, iblisler vs.) avlayan bir avcıdır. Günün birinde John iz bırakmadan ortadan yok olur ve Dean ile Sam, kaybolan babalarının izini sürmeye çalışır. Bunun için de babalarından bir iz bulmak ümidi ile altlarındaki Impala ile ülkeyi gezerek anormal vakaları araştırmaya başlarlar.

    Supernatural’in televizyon dizisini hiç izlemedim ve söyleyebilirim ki animeden zevk almak için dizinin izlenmesine gerek yok. Zaten ilk iki sezonun önemli yerlerini kâh kırparak kâh genişleterek özetlemişler. Tıpkı dizideki gibi Winchester’ların her bölüm farklı bir anormalliği alt ederek babalarına bir adım daha yaklaşmaya çalışıyorlar. Bir bölümde kötü bir ruh musallat olurken diğer bölümde karşımıza vampirler çıkabiliyor. Karakterlerin anime versiyonu başarılı, Dean’in mizahi tavırları, Sam’in ciddi tutumları izlenmeye değer. Animenin içerdiği şiddet unsurları ve kan da güzel fakat biraz aksiyon eksikliği olduğu belli oluyor. Her ne kadar Dean ve Sam kötülük avlasa da fazla aksiyon (aksiyondan kastım çarpışmalar, silahlı sahneler vb.) pek fazla karşımıza çıkmıyor. Genellikle anlık olaylar ve koşuşturmaca mevcut.

    Supernatural’in çizimlerinin ciddi bir havada ve kocaman gözler, acayip mimikler gibi şeyler yok. Arada elbette özellikle Dean üzerinden güzel mizah yapılmış ve mimikler de makul derecede, animeye uygun olarak kullanılmış. Tek tuhafıma giden gölgelendirmeler. Bazı yerlerde karakterler üzerinde fazla gölge kullanılmış. Bir de Dean animede siyah saçlı olarak lanse edilmiş ama ben kendisini sarışın olduğunu biliyordum. Küçük bir araştırma yaptığımda ise Dean’i canlandıran Jensen Ackles’in nasıl oluyorsa bazen sarışın bazense siyah saçlı olduğunu gördüm. Yani neden sarışın değil de siyah saçlı diye de suçlayamam:) Müzikler ise gayet başarılı. Animenin bir açılışı yok, kısa bir girişten sonra Supernatural yazısı ekrana geliyor. Kapanışta ise şahsen sevdiğim parçalardan birisi olan “Carry on my wayward son” adlı parçayı duymak ayrı bir tebessüm etmemi sağladı. Yani kapanış on numara. Seslendirmelerde ise Sam’i dizideki Sam’i de canlandıran Jared Padalecki seslendirmiş ama Dean’i programında yer olmadığı için Jensen Ackles sadece son iki bölüm seslendirmiş. Ha, ben seriyi bir anime olduğu için Japonca seyrettim, o ayrı:)

    Supernatural’in bende uyandırdığı en büyük soru işareti Dean ve Sam’in nasıl geçindiği. Tabi birileri gençlere avcılık yaptığı için maaş veriyorsa ayrı. Bu kişisel merakım dışında anime gayet yerli yerinde. Müthiş bir seri olduğunu söyleyemem ama kendisini izlettiriyor da. Dediğim gibi animeyi izlemek için diziyi izlemeye de gerek yok.




    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Dizide kredi kartı dolandırıcılığı yapıyorlar. Animedeki sahte fbi kimliklerinin daha tonlarcası, kredi kartları şerif rozetleri vs. Bir nevi supernatural dolandırıcılar 😂😂😂Ve oyuncuların bazen saçı değişse de Dean de Sam de sarı saçlı. Flashbacklerin hepsinde Dean de Sam de sarışındır ve tabi yeşil gözlü. 😍😁😁

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan