• Ekim 29, 2013

    Yönetmen: Yasutaka Yamamoto
    Stüdyo: A–1 Pictures
    Tür: Komedi, Romantik
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7

    Servant x Service, aslında izlediğimiz animelerden farklı bir şekilde karşımıza çıkmıyor. Anime okul – komedi türünden alışık olduğumuz temayı ofis ortamına taşıyarak küçük bir değişiklik yapmış. Anime kurgusal bir şehirde geçiyor ve sağlık bakanlığına bağlı bir bölüme yeni atanmış üç genç memurun işe başlaması ile başlıyor. İşini iyi yapmaya çalışan ve ismi yüzünden her daim ilgi ve sıkıntı çekmiş Yamagami Lucy, sürekli kaytarmanın peşindeki Hasebe Yutaka ve çekingen kişiliği ile Miyoshi Saya yeni atanmış üç taze memurdur. İş arkadaşları Chihaya ve Ichimiya da eklenince animede beş adet karakter öne çıkıyor. 13 boyunca da ofisteki ilişkiler, yaşanan komediler ve yine çoğunlukla komedi olsa da romantik ilişkiler ele alınıyor. 


    Yukarıdaki paragrafımda biraz anlatmaya çalıştım ama animenin öyle belirli bir konusu yok. Olaydan ziyade daha çok karakterlerin birbirleri ile olan ilişkisi göz önüne alınıyor ve animenin en zevkli, kendisini izlettiren kısmı da Lucy ile Hasebe’nin yaşadıkları. Özellikle Hasebe için animenin bel kemiği diyebilirim. Sürekli kaytarmaya çalışması, kaytardığı halde işini yapabilmeyi de becermesi ve Lucy ile didişmeleri, ona sürekli çıkma teklifi etmesi izlenmeye değer. Lucy de gayet eğlenceli (özellikle saflığı ile) bir karakter ama diğer karakterler maalesef o kadar iyi değiller. Ichimiya ve Chihaya’nın ilişkileri açıkçası sıkıcı ve Ichimiya’nın kardeşi Toko da bana göre sinir bozucu. Miyoshi de maalesef animeyi hareketlendiremiyor. Hele ilerleyen bölümlerde saçma bir şekilde bölüm müdürü sunuluyor ki bizlere tam evlere şenlik. Keşke olmasaymış diyorum müdür için çünkü hakikatten çok aykırı ve saçma duruyor. Yani anlayacağınız, Lucy ve Hasebe animeyi götüren isimler ve onları izlemek büyük bir zevk. Bu iki karakteri animeden çıkardığınızda geriye ne yazık ki fazla bir şey kalmıyor. Neyse ki en çok onlar ön planda. 


    Animenin çizimleri hoş ve sevimliler. Ofis ortamı keşke her ofis böyle olsa dedirtecek cinsten neşeli. Çizimlerde tuhaf duran, olmamış dediğim (yine müdür dışında) bir durum yok. Karakter çizimleri de memur karakterlere uygun cinsten, abartılı değil. Karakter çizimleri bakımından bir tek Toko’nun gözünün altındaki sürekli duran sinirlilik ifadesine anlam veremedim, o kadar. Anime esnasında çalan parça seçimleri çok hoş. Özellikle trajikomik durumlarda çalan parçalar harika. Son olarak açılış parçası eğlenceli bir parça ama kapanış parçasını beğenmediğimi belirtmek isterim.

    Servant x Service için kısaca kendi halinde sevimli bir anime diyebilirim. Lucy ve Hasebe’nin muhabbeti izlenmeye değer. Zaten dediğim gibi bu sevimli ikili animeyi ayakta tutuyor ve olmasalarmış anime de olmazmış. Sonuç olarak Servant x Service beklentiler yüksek olmadan izlenebilecek türden bir anime. 


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Yazın çok güzel olmuş, eline sağlık. Yine söyleyeyim dedim siteye google yorumlar yerine, disqus eklemen çok daha iyi olur :)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan