• Ekim 16, 2013

    Yönetmen: Shin Onuma
    Stüdyo: Silver Link
    Tür: Komedi
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8.5



    Kısacası Watamote veya Türkçe olarak “Nasıl Bakarsam Bakayım, Popüler Olamamamın Sebebi Sizlersiniz!” olarak da çevirebileceğimiz anime, Kuroki Tomoko’nun lise birinci sınıfa başladıktan sonraki günlük hayatını ele alıyor. İnternet, oyun ve anime bağımlısı bir genç kız olan Kuroki’nin sosyal yaşamı pek istediği gibi gitmemektedir. İnsanlarla iletişim kurmakta zorlanan ve teselli olarak kendisini onlardan üstün gören Kuroki’nin ortaokul hayatı boyunca tek bir arkadaşı olmuştur. Liseye başladığında ise yeni bir sayfa açmaya hazırdır ve okulun en popüler kızlarından birisi olmayı amaçlamaktadır. Etekleri kısa, gösteriş meraklısı ve kendisinin tabiri ile “bitchi” olan kızların etrafında dolanan erkeklerin kendi etrafında dolanmasını istemektedir. Fakat Kuroki’nin popüler bir kız olma planları istediği gibi gitmez. Utangaçlığı ve ailesi dışında başka insanlarla konuşurken içten, kekeleyerek konuşması bu hayallerinin önüne geçer. Animede ise Kuroki’nin arkadaş edinme çalışmalarını, güzel bir kız olma, popüler olma çabaları komik bir şekilde sunulmaktadır. 


    Watamote’de anlayacağınız üzere Kuroki’nin “sıradan bir insan” olma çabaları eğlenceli bir biçimde izleyiciye sunuluyor. Hemen belirteyim, animenin mizah yönü sağlam. Kuroki’nin oyun ve internet düşkünlüğü, argo konuşmaları, yaptıkları ve başına gelenler insanı hakikatten güldürüyor. Özellikle diğer anime ve mangalara göndermeler yapılması çok başarılı. Örneğin beden eğitimi dersinde basketbol oynanacaktır ve Kuroki tek başına kalmıştır. Kendi kendine “bu ne şimdi Kuroki no Baske miyim ben” (orijinali Kuroko no Baske) gibi benzetmelerde bulunması veya yine “bitchi” kızlara “umarım Parasyte mangasındaki gibi ikiye bölünürsünüz” demesi hoş. Kısacası animenin mizah yönü sağlam ve bayat olmamakla beraber sıra dışı bile sayılabilirler. Şahsen benim animede yaşadığım tek ikilem aslında Kuroki’nin üzülecek bir durumda olması. Komedi unsurunu bir kenara bırakırsak Kuroki daima yalnız gezen ve çabalamasına rağmen utangaçlığına yenik düşen bir kız. Ve bu durumdan komedi çıkartılmış olması aslında düşünülecek bir durum. Ha, başarılı olmuş mu komedi? Olmuş. 


    Animenin çizimleri ve müzikleri de kahramanı Kuroki gibi sıra dışı. Daha doğrusu mekân çizimleri normal alma Kuroki sıra dışı. Zayıf, beyaz tenli ve gözaltı çukurları ile ilk bakışta bu kızın normal olmadığı hemen anlaşılıyor. Bunun dışında animedeki komiklik çizimleri çok iyi kullanılmış. Fazla sulandırma yok ve sahneye cuk oturan çizimler kullanılmış. Benim tek beğenmediğim Kuroki ve kardeşinin siyah gözaltı çukurları. Sabahlara kadar bilgisayar başında oturursan elbette böyle gözlerin olur ama birazcık kötü de durmuyor değiller. Animenin bir adet ana açılış ve kapanış şarkısı mevcut ve bazı bölümler karşımıza farklı melodiler çıkıyor. Hem açılış hem kapanış parçası için de başarılı diyebilirim. Özellikle ilginç kapanış parçası (sanırsam Kuroki bizzat seslendirmiş) çok güzeldi. Anime esnasında çalan parçalar için de bir o kadar ilginç diyebilirim. Son olarak seslendirmelerden bahsetmek istiyorum. Şöyle söyleyeyim, bir karakter ancak bu kadar iyi seslendirilebilirdi ve bu kadar yakışırdı. Kuroki’yi seslendiren Kitta Izumi bana göre mükemmel bir iş çıkarmış (Kuroki kendisinin ikinci başrol denemesi) ve bir ses bir anime karakterine ancak bu kadar yakışabilirmiş. Hele Kuroki’nin utangaçken kekelemesi, yavaş bir tonlama ile kelimeleri yuvarlayarak söylemesi şahane seslendirilmiş.

    İzlediğim animeler arasından Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai adlı animeden en uzun isimli anime unvanını ele geçiren Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui! başarılı bir komedi yapımı ve Kuroki’nin trajikomik hikayesi izlenmeye değer diye düşünüyorum. 


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Nereden bakarsam bakayım bu animenin popüler olmamasının tek suçu sizlersiniz!
      Verdiğin puanı hiç yeterli bulamadım genellikle son satırda en iyi animede bile ama ile başlayan ve eksiklerini yazdığın bi paragraf olur bu animede tek bir eksi bile yok yazmamissin ama yinede bi sürü puan kirmissin :( hoşçakal ;)

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan