• Haziran 13, 2014

    Yönetmen: Tomoki Kyoda
    Stüdyo: Bones
    Tür: Macera, Dram, Mecha
    Yapım Yılı: 2005
    Bölüm Sayısı: 50
    Anime Puanı: 10/8.5



    Elli bölümlük serinin kahramanının adı Renton Thurston. Mekanik olan dedesi Axel Thurston ile beraber Bell Forest adında, ufak bir şehirde yaşamaktadır. Bu arada, Renton’un babası dünyayı kurtarmak için kendisini feda eden ünlü bilim adamı Adroc Thurston’dur. Bu yüzden Renton sürekli babasının gölgesinde kalmaktadır. Renton, Bell Forest’teki hayatından hiç memnun değildir. Lifting yapmayı (sörf yapmanın havadaki versiyonu) çok sevmektedir fakat Bell Forest’teki arazi buna hiç uygun değildir. Lifting’i biraz daha açacak olursam; Eurke Seven’in dünyasında denizde nasıl dalga varsa, gökte trapar adı verilen ve gözle görülmeyen dalgalar bulunmaktadır. Bu dalgalar sayesinde insanlar havada sörf yapabilmekte ve gemiler uçabilmektedir. Renton’un tek hayali vardır. İdolü olan Holland liderliğindeki asi gemi Gekkostate’nin bir üyesi olmaktır.

    Renton’un hayallerindeki fırsat deyim yerindeyse kafasına gökten düşer. Nirvash adındaki LFO (insan şeklindeki devasa iskeletlerin üzerine yapılmış mekanik takviyelerle uçabilen robot) ve sürücüsü Eureka, Thurston’ların tamirhanesine zorunlu iniş yapar. Eureka, Gekkostate üyesidir ve Renton ilk görüşte ona aşık olmuştur. Axel, Renton’u, Amita Drive adındaki özel parçayı teslim etmek için görevlendirir ve akabinde Renton idolü Holland tarafından Gekkostate’ye davet edilir. Renton hayallerinin gerçek olduğunu sanar. Üstelik aşık olduğu kızla birlikte olabilecektir. Fakat Gekkostate’teki ortam pek beklediği gibi çıkmaz. Gemi, Renton’un hayal ettiği şaşalı ortama sahip değildir ama en azından Eureka ile aynı ortamda bulunabilecektir. Renton başladığı bu macerasında dünya hakkında yeni şeyler, yaşanılan savaşlar ve en önemlisi Eureka hakkında çok önemli bilgiler öğrenecektir.

    Traparlar ve LFO’lar hakkında biraz daha detaylı bilgi verecek olursam; Renton ve arkadaşlarının yaşadığı dünyanın tamamı (birkaç irili ufaklı göl) dışında kayalıklardan oluşan bu dünyadır. Scub Coral adı verilen ve trapar denilen hava dalgalarını yaratan varlık da bu dünyayı bir araya tutmaktadır. LFO’lar da yapılan kazılar sırasında bulunan iskelet organizmalardır ve bilim adamları bu iskeletleri makinelerle birleştirerek birer savaş makinesine dönüştürmeyi başarmıştır. Askeriyede LFO’lara KLF de denilmektedir. Fakat bazı özel LFO’ları sadece makinenin seçtiği kişiler kullanabilmektedir.

    Eureka Seven heyecanlı bir ilk bölümle başlıyor ama bölümler ilerledikçe tempo düşüyor diyebilirim. Fakat ikinci yarıdan, yani 25. bölümden sonra tempo bir hayli artıyor ve esas olayların meydana çıkması ile atmosfer tavan bile yapıyor. Demek istediğim, animenin ilk yarısı ikinci yarısının yanında biraz sönük kalıyor. Bunun en büyük nedeni de kafanıza takılan soru işaretleri. Animeye yeni başlıyorsunuz, insanlar havada sörf yapabiliyor, uçan ilginç robotlar var ve en önemlisi Scub Coral adındaki bir varlıktan söz ediliyor ve size bunların ne olduğu çok sonra anlatılıyor. Yukarıda Scub Coral hakkında biraz bahsettim ama bu bahsettiklerim sadece minik bir kısmı, bu yüzden spoiler sanmayın. Esas merak edilen, yani Eureka Seven’in geçtiği evren, yaşadıkları dünya hakkında size yeterince bilgi verilmiyor ve bazı şeyleri bu yüzden mantıksız bulabiliyorsunuz. Ama dediğim gibi tüm bu sorular ikinci yarıda cevap bulunca her şey yerli yerine oturuyor ve olayları anlamaya başlıyorsunuz. Durum böyle olunca anime çok daha eğlenceli oluyor.

    Animenin en büyük artısı şüphesiz karakter sayısı. Renton da dahil yaklaşık 18 Gekkostate üyesinin yanında birçok karakter animede mevcut. Bu yüzden animede sıcak bir ortam var. İzlerken yalnızlık hissetmiyorsunuz. Bir büyük artısı da çizimleri. Animenin çizimleri benim çok hoşuma gitti. Müziklerinin de çizimlerinden aşağı kalır yanı yok. Animede dört adet opening ve ending bulunmakta. Son opening hariç ben hepsini beğendim.

    Özetle Eureka Seven size ilk başlarda karışık gelebilir ama sabredip devamını getirirseniz emin olun bunun karşılığını fazlası ile alıyorsunuz.

    Eurka Seven’nin ayrıca alternatif senaryosu ile 2009 yapımı bir filmi de bulunmaktadır.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan