• Mart 20, 2016

    Yönetmen: Rie Matsumoto
    Stüdyo: Bones
    Tür: Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6


    Animenin geçtiği New York şehrinde yaklaşık üç sene önce “New York Kıyameti” adı verilen bir olay yaşanır. Bu olay meydana geldiğinde şehrin tam ortasında büyük bir geçit açılır ve “otherworld” ya da “netherworld” adı, yani dış dünya adı verilen bir dünya ile şehir birleşir. New York’un yeni adı Hellsalem’s Lot olur ve insanlar, değişik türdeki yaşam formları ile beraber yaşamaya başlar. Elbette bu yaşam formları yanında büyü de getirir ve Hellsalem’s Lot siber punk ile büyünün birleştiği bir şehir haline dönüşür. Doğal olarak tüm dünyanın dikkati şehir üzerindedir ve rivayetlere göre şehri kontrol eden dünyayı da kontrol edecekmiş. Bu arada, şehrin ortasındaki geçitten açığa çıkan sis tüm şehri sarmaktadır ve bir fanusun içindeymişçesine bir görünüm oluşturur. Şehre giriş ve çıkışlar tek bir köprü vasıtasıyla gerçekleştirilmekte ve oldukça sıkı bir denetim altında tutulmaktadır. 


    Gerçekliğin ve fantastiğin buluştuğu Hellsalem’s Lot’ta gizemli bir örgüt gölgelerde boy göstermektedir. Libra adındaki bu örgütün amacı şehir sakinleri, yani insanlar ile diğer yaşam formları arasındaki dengeyi korumaktır. Animenin ilk bölümü Leonardo Watch adındaki genç bir oğlanın şehre gelmesi ile başlıyor. Leonardo, sıradan ve pek göze batmayan bir çocuktur. Lakin en güçlü yaşam formlarında bile olmayan bir özelliğe sahiptir. Leonardo, “Tanrıların her şeyi gören gözlerine” sahiptir. Fakat bunun da bir bedeli olmuştur. Leonardo tanrının gözlerine kavuştuğu an kız kardeşi kör olmuştur. Bu yüzden Leonardo, kız kardeşine derman bulabilmek için Hellsalem’s Lot’a gelir ve burada tesadüf eseri Libra ile karşılaşır. Animede de 12 bölüm boyunca Leonardo ve Libra’nın günlük maceralarına tanıklık ederiz. 


    Kekkai Sensen’i ilk izlemeye başladığınızda eğer izlediyseniz aklınıza muhakkak Baccano gelecektir. Çünkü animenin geçtiği dünya olan Hellsalem’s Lot tam bir kargaşa şehri. Kimin kiminle kavga ettiği, neyin nerede ne zaman meydana geleceği asla belli olmuyor. İnsanlar keşmekeş içinde, bir saniye yaşarken öbür saniye farkına bile varmadan ölebiliyor. Kısacası çok tehlikeli ama aynı zamanda hiç uyumayan eğlenceli bir şehirdir. Yani elde epey bir malzeme ve karakter var. Animenin en büyük artısının bu olmasına karşın seride bana göre bu en büyük zaafı da olmuş. Demek istediğim şu; Baccano’da da her ne kadar kargaşa hakim olsa da bir düzen içinde ilerliyordu ama Kekkai Sensen’de bu düzen yok. Her bölüm farklı bir olay peşinde gidiyor. Bu kötü bir şey değil ama çok kopuk. Bir bölüm bir şey ile uğraşırken diğer bölüm başka bir işin peşinde koşturmak bu animede yoruyor. Ve durum böyle olunca ortada takip edebileceğimiz bir ana senaryo da kalmıyor. Anlatabildim mi, bilemiyorum ama anime her bölüm farklı bir sunum yapabilir ama nihayetinde ana bir senaryoyu takip eder. Kekkai Sensen bu ana senaryoyu bize veremiyor. Arka Sokaklar dizi gibi:) Animeye çok rahat ortadan bile dâhil olabilirsiniz. Bu yüzden animeyi ayakta tutan tek unsur hikâyesinden ziyade renkli karakterleri ile Libra üyeleri diyebilirim. Karakterlerin hepsi farklı özelliklere sahip olmasına karşın hepsi sempatik. Ayrıca animenin türüne pek dâhil olmamasına rağmen ucundan komedi unsuruna da sahip. Karakterlerin birbirleri ile olan diyalogları, yaşadıkları çekişmeler ve şakalaşmaları izlemeye değer. 


    Çizimleri bakımından Kekkai Sensen detaylı arka plan çizimlere ve klasik anime karakterlerine sahip. Arka planlar bu animede çok büyük bir rol oynuyor çünkü geçtiği şehir olan Hellsalem’s Lot’a can vermek önemliydi ki bu başarı ile yerine getirilmiş. Şehirde yaşatılan canlılık, detay seviyesi ve karakterlerin uyumu çok iyi. Karakterler de dediğim gibi fazla kocaman gözlere, değişik elbiselere vs. sahip olmasa da diğer animelerde görebileceğimiz türlerden. Elbette bu kötü olarak anlaşılmasın. Karakterler başarılı ama farklı değil. Animenin iyi yanlarından birisi de müzikleri. Animenin açılış parçası seriye güzel ve ciddi bir hava katıyor. Kapanışı da açılışın aksine eğlenceli ve görsellerle (karakterlerin dans etmesi) çok iyi süslenmiş. Ayrıca bölümler esnasında çalan parçalar da bir hayli iyi.

    Kekkai Sensen, detay seviyesi, karakterleri ve teknik bakımdan gayet iyi bir anime. Fakat bu karşın benim için en büyük öncelik her daim senaryo olmuştur ve anime maalesef burada tökezliyor. Şahsen ben animeyi izlerken hikâye namına fazla etkilenmedim ve bu yüzdendir ki izlemeyi sürekli ertelediğim günler oldu. Toparlamak gerekirse Kekkai Sensen bayağı bir potansiyele sahip bir anime ve içeriği ile karakterleri bakımından zaten sağlam ama sunuşta bana göre sıkıntı yaşamış diyebilirim. 


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan