• Kasım 29, 2016

    Yönetmen: Seiji Kishi
    Stüdyo: Lerche
    Tür: Gerilim
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7


    2013 yılında mükemmel olmasa da sıra dışı bir seri olan Danganronpa ile tanışmıştık. Üç sene sonra ise deyim yerindeyse iki katıyla Monokuma ve süper öğrenciler yeniden ekran başına geçti. İki sezonu aynı anda yayınlanan Danganronpa 3’te “Despair Arc” ilk sezondan öncesini (okula nasıl gelindi, dış dünyaya ne oldu) konu alırken şimdi inceleyeceğim “Future Arc” ise daha sonra olanları konu alıyor. 2013 yapımı ilk serinin incelemesine buradan, Depair Arc serisinin yazısına ise buradan ulaşabilirsiniz.

    Fazla spoiler vermeden anlatmaya çalışacağım çünkü seriyi henüz izlememiş olup izlemeyi düşünenler olabilir. Yaşanan malum olaydan ötürü dünyaya kaos hüküm sürmektedir. Bununla baş edebilmek için de Hope’s Peak Academy’nin kurucuları ve eski öğrencileri “Future Foundation”u yani Gelecek Vakfı’nı kurmuşlardır. Öğretmen – öğrenci yan yana karşı tarafı alt etmeye çalışmaktadır. Diğer tarafta ise 2013 yılındaki seriden Makoto Naegi ve hayatta kalan arkadaşları kısıtlı kaldıkları ve ölümlerin yaşandığı Hope’s Peak Academy’den nihayet kurtulmuştur. Onları Gelecek Vakfı’nın ikinci başkanı Munakata karşılar ve olan biteni anlatır. Doğal olarak Makoto ve diğerleri de Gelecek Vakfı’na katılarak kötü ile mücadeleye girişir. Aradan bir müddet zaman geçer. Gelecek Vakfı nihayet düşmanına üstünlük kurmaya başlamıştır fakat Makoto hainlik ile suçlanmaktadır. Bunun sebebi ise bazı düşmanları sakladığı iddia edilmektedir. Merkezde başkan, ikinci başkan Munakata ve vakfın birçok önde gelen ismi ile beraber Naegi, Kirigiri ve Asahina da vardır. Derken elektrikler kesilir, tüm çıkışlar mühürlenir ve ekranda eski bir düşman belirir: Monokuma! Kötülük hala pes etmemiştir ve Monokuma son bir ölümcül oyun ile Makoto ve tüm vakfı yine soğuk terler döktürecektir. 


    İlk seri dediğim gibi mükemmel değildi ama Monokuma ve diğer değişik karakterleri, sıra dışı ölümleri ile kendisini izlettiriyordu. Dolayısıyla yeni sezon (hem de iki tane) duyurulduğunda sevinmiştim. Fakat açık söyleyeyim; Despair Arc serisi biraz hayal kırıklığı olmuştu. Future Arc hiç olmazsa Despair Arc’tan daha iyi ama yine de gerek sonu gerekse olayların gelişimi ile tatmin etmiyor. İlk sezondaki karakterler ve Despair Arc’taki karakterleri bir arada görmek güzel. Evet, ilginç kırılma noktaları da yaşanıyor ama genel olarak senaryo beklentileri karşılayamamış. Monokuma’nın vakfın önde gelen isimlerini hapsettiğini gördüğümde ve ilk ölüm yaşanmaya başladığında ilk sezonun tadında bir sezon bekliyordum ama bahsettiğim gibi hikayenin ilk sezonla uzaktan yakından alakası yok. Ayrıntılar tat veriyor (yasak hareketler gibi) ama genel olarak baktığınızda yeterli olmamış. 


    Future Arc’ta da bolca ölüm var ama ilk sezondaki gibi sıra dışı değiller. Birbirini tekrarlayan ölümler yaşanıyor ve zanlı bulunmaya çalışılıyor. Karakterler tanıdık, iki – üç yeni kişilik dışında hepsi aşina olduğumuz tipler. Despair Arc’ta nedense bir hayli fazla olan fan sevisliği Future Arc’ta yok. Açıkçası ilginç bir denge olmuş. Çizimler ise Despair Arc ile aynı. Dikkatimi çeken en farklı şey ise kan renginin artık kırmızı olması. O alıştığımız Danganronpa’ya ait pembe kan gitmiş, kıpkırmızı kan gelmiş. Animenin açılışı ve kapanışı ilk sezonki gibi değil ama fena parçalar da değiller.

    Danganronpa serisinin finali (esas final Hope Arc adı verilen tek bölüm) ben de beklediğim etkiyi yapmadı. Seri kötü değil ama 2013 yapımı seriyi izledikten sonra tıpkı onun gibi farklı bir şey bekliyordum, bulduğum sıradan bir anime oldu. Bu yüzden hem Despair Arc hem de Future Arc benim gözümde orta halli animeden ileriye geçemedi. 


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan